Diana Matroos weg bij Buitenhof ‘omdat ze lastig is’

Het was al bekend, maar het was vrijwel iedereen ontgaan: Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof. Hoewel het al ruim een maand geleden bevestigd werd in Het Parool, werd het pas dit weekend – rondom de start van het nieuwe seizoen – groots opgepakt. De VPRO laat haar tot januari vervangen door Jort Kelder, die afgelopen jaar voor AVROTROS ook al Pieter Jan Hagens verving. De grote vraag is echter: waarom zit Diana Matroos na slechts één seizoen al niet meer in het team?

Zowel de VPRO als Matroos willen niets zeggen over de beëindiging van de samenwerking, behalve dat het volgens de omroep ‘in goed overleg’ is gegaan. En Matroos laat op Instagram weten: “Alle hens aan dek. Deze Matroos vaart haar eigen koers :-).

Vervolgt: “Zoals iedereen intussen heeft kunnen lezen ben ik lekker vrij vandaag. Het was prachtig om een seizoen Buitenhof te presenteren en (internationale) topgasten te interviewen, met als hoogtepunt een uur lang premier Rutte. Succes aan het nieuwe team!

Volgens Het Parool zit er een luchtje aan deze kwestie. “Volgens anonieme roddelaars was er slaande ruzie achter de schermen van het deftige interviewprogramma“, meldde de krant een maand geleden.

Story-baas Guido den Aantrekker kijkt daar niet gek van op, zei hij gisteren in Shownieuws. Volgens hem is het een lastige vrouw. “Ik weet uit eigen ervaring ook, omdat ik vaak luisterde naar BNR, dat Diana wel een vrouw was waar altijd rumoer om was. Dat was zo bij RTL en ook bij BNR. Het is een pittige tante en wie weet heeft dat toch meegespeeld.

Vrouw

Buitenhof is een samenwerking tussen drie omroepen: AVROTROS, BNNVARA en VPRO. De VPRO zit door het vertrek van Matroos dus even zonder eigen smoelwerk; Kelder is gevraagd om in te vallen. Het programma wordt nu gepresenteerd door drie heren. Dat is niet erg inclusief, dus niet wenselijk.

Hoe wordt dit opgelost? De VPRO: “Bij VPRO is diversiteit altijd belangrijk geweest: kijk naar zes jaar Marcia Luyten en Diana Matroos. We hebben alle intenties om weer een vrouw op deze plek te plaatsen.

Lees ook: Diana Matroos ligt eruit bij Buitenhof: ‘Slaande ruzie’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen