Jan Slagter niet naar Talpa: ‘MAX-exit is ondenkbaar’

Niet mediamiljardair John de Mol, maar Omroep MAX-koning Jan Slagter creëert de ene na de andere kijkcijfermagneet. Voor bijna al zijn programma’s zet tv-kijkend Nederland massaal het scherm aan. De concurrentie – of het nou RTL is of Talpa – hoeft echter niet proberen om de 65-jarige tv-baas tot een verhuizing te verleiden, want hij laat zijn eigen MAX naar eigen zeggen nooit in de steek. “Ja, dat is ondenkbaar. Dat is mijn kind en niemand laat zijn eigen kind alleen“, aldus de omroepbaas.

Zou hij een zender als SBS 6 binnen een paar jaar weer helemaal groot kunnen maken? “Soms denk ik weleens – niet dat mijn handen jeuken, want ik ben 65 – dat er wel heel veel dingen anders kunnen.”

Toch ziet hij De Mol ook goede dingen doen. “Wat ik wel weer slim vind van John is dat hij nu gewoon alleen nog maar kijkers wil; het maakt niet meer uit of ze 80 of 40 zijn… Dat zie je gewoon. Hij wil gewoon met zijn programma’s in de top 25 staan van de meest bekeken programma’s van de afgelopen dag.”

Slagter zou bij een commerciële partij zo carte blanche kunnen krijgen. “Af en toe jeuken mijn handen wel een klein beetje, maar tegelijkertijd zit ik ook hartstikke goed bij de publieke omroep. Gisteren zag ik iemand van een commerciële zender, die zei van: ‘We moeten nog eens praten.’ Dan zeg ik: ‘Dat is prima.’ Ik vind het ook leuk om met collega’s te praten die met dit vak bezig zijn.”

Hij is in zijn nopjes over het reilen en zeilen bij de NPO. “ Wij praten nu ook over het succes van MAX. Laat ik het één keer heel goed zeggen: vergeet niet dat als we gaan kijken naar hoe wij presteren als NPO 1, 2 en 3 dat we het heel erg goed doen. We zijn marktleider. Ik ben heel erg blij met hoe het gaat bij de NPO en hoe Frans Klein het programmeert. Ik ben er heel tevreden over.”

We zijn ook een team. Ik stel me ook altijd heel constructief op: we hebben geen eigen zender en moeten ons schikken naar wat de NPO kan en wil. Soms ga ik er ook tegenin, maar ik kan me echt wel met MAX profileren bij de NPO. Ik krijg drie programma’s achter elkaar.”

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen