Jan Slagter niet naar Talpa: ‘MAX-exit is ondenkbaar’

Geplaatst op wo 14 aug 2019 om 13:00

Niet mediamiljardair John de Mol, maar Omroep MAX-koning Jan Slagter creëert de ene na de andere kijkcijfermagneet. Voor bijna al zijn programma’s zet tv-kijkend Nederland massaal het scherm aan. De concurrentie – of het nou RTL is of Talpa – hoeft echter niet proberen om de 65-jarige tv-baas tot een verhuizing te verleiden, want hij laat zijn eigen MAX naar eigen zeggen nooit in de steek. “Ja, dat is ondenkbaar. Dat is mijn kind en niemand laat zijn eigen kind alleen“, aldus de omroepbaas.

Zou hij een zender als SBS 6 binnen een paar jaar weer helemaal groot kunnen maken? “Soms denk ik weleens – niet dat mijn handen jeuken, want ik ben 65 – dat er wel heel veel dingen anders kunnen.”

Toch ziet hij De Mol ook goede dingen doen. “Wat ik wel weer slim vind van John is dat hij nu gewoon alleen nog maar kijkers wil; het maakt niet meer uit of ze 80 of 40 zijn… Dat zie je gewoon. Hij wil gewoon met zijn programma’s in de top 25 staan van de meest bekeken programma’s van de afgelopen dag.”

Slagter zou bij een commerciële partij zo carte blanche kunnen krijgen. “Af en toe jeuken mijn handen wel een klein beetje, maar tegelijkertijd zit ik ook hartstikke goed bij de publieke omroep. Gisteren zag ik iemand van een commerciële zender, die zei van: ‘We moeten nog eens praten.’ Dan zeg ik: ‘Dat is prima.’ Ik vind het ook leuk om met collega’s te praten die met dit vak bezig zijn.”

Hij is in zijn nopjes over het reilen en zeilen bij de NPO. “ Wij praten nu ook over het succes van MAX. Laat ik het één keer heel goed zeggen: vergeet niet dat als we gaan kijken naar hoe wij presteren als NPO 1, 2 en 3 dat we het heel erg goed doen. We zijn marktleider. Ik ben heel erg blij met hoe het gaat bij de NPO en hoe Frans Klein het programmeert. Ik ben er heel tevreden over.”

We zijn ook een team. Ik stel me ook altijd heel constructief op: we hebben geen eigen zender en moeten ons schikken naar wat de NPO kan en wil. Soms ga ik er ook tegenin, maar ik kan me echt wel met MAX profileren bij de NPO. Ik krijg drie programma’s achter elkaar.”

Foto: Stef den Boer, MAX
20 Reacties op “Jan Slagter niet naar Talpa: ‘MAX-exit is ondenkbaar’”


 1. sjon

  jan doet het goed,hij weet hoe het moet

 2. timon van leeuwen

  Het beste zou zijn als al die Publieke Omroepen verdwijnen, ander bestel.
  Maak van al die omroepen productiehuizen.

 3. q8

  jan is gewoon een man met een HART voor de zaak,
  en hij wil wel werken voor z”n centen,
  ik denk wel dat man echt een 50+ zender is,
  de jeugd kijkt nauwelijks tv,
  alleen de hele kleintjes,

 4. Remi

  Dat rivier-bootje programma met André en Janny is geweldig !

 5. Princes Analia

  Way to go, ouwe reli-pedo! Haleluya!
  De groetjes van Ellie en Rikkert, wanneer komen die nou met een eigen programma op MAX, gekke buitendedeurneukert?

 6. Princes Analia

  Way to go, ouwe reli-pedo! Haleluya!
  De groetjes van Ellie en Rikkert, wanneer komen die nou met een eigen programma op MAX?

 7. Prinses Analia

  En voor die foto heeft die MULO-reli gewoon geposeerd en betaald he….
  Waarschijnlijk met ons belastinggeld ook.

  Gatverdamme!

 8. Een doorsnee tv kijker

  Droom lekker verder Jan !

 9. Lenie UDTS

  Een omgekeerde BNN-etje zou wel leuk zijn.

 10. Ben

  Alles wat de mol niet heeft (en dat is heel veel) heeft Jan allemaal wel. Hij is dan ook gewoon en echt!!
  Prachtkerel.

 11. John

  Jan heeft er verstand van, gevoel voor en luistert naar de kijker. John wil kostte wat kost z’n vriendjes aan een pulpprogramma helpen.Ook al klaagt de hele goegemeente.John moet gaan golfen in Portugal.

 12. Mink Vaillant

  En als Talpa Jan nou een eigen zender en cart blanche geeft? Dan kan hij MAX nog groter maken.

 13. Tom

  KRO-NCRV scoren 10 Programma’s met
  Meer dan 1 mio kijkers per week

  Hoort man weinig van!

  Chapeau!

 14. john de hol

  jan doet het goed maar!!!! alleen bij de bejaarde tv en mensen zonder afstand bediening

 15. BRAAK

  Hij liegt!

 16. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Jan for President!

 17. Paolo

  Heel verstandig, heer Slagter!!. De Mol zit nu eenmaal in een heel fortuinlijke positie en kan zich daarom zoveel flops permitteren. Anders had hij al lang een probleem gehad. Dus heer Slagter laat die handen gerust jeuken maar dan voor MAX.
  Ga er in ieder geval nooit bij Talpa in dienst . Eventueel verkoop je een advies per mail, telefoon, met een gepeperde rekening. Uurtje, factuurtje.
  En tenslotte, zo zie je maar, geld ( een budget) zegt niet alles. Het is als iemand met een gering inkomen die iedere avond de meest verukkelijke maaltijd weet te toveren, tegenover de rijke, fantasieloze persoon in een keuken maar niet eens weet waar de knoppen voor dienen.

 18. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Jan is een toppertje!

 19. Henny Huisman

  Jan vertelde in een interview in de Linda dat Sbs6 de omroep is voor de ‘maatschappelijk teleurgestelden’ en dat alleen Linda Sbs6 kan gaan redden omdat zij zelfs bij die doelgroep (maatschappelijk teleurgestelde) geliefd is… Ik hoop van harte voor Sbs6, Talpa, John en Linda dat Jan gelijk gaat krijgen… Maar zouden ze de naam Sbs6 niet beter veranderen in ‘Linda op 6’?!

 20. BRAAK

  Je liegt Janneman!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.