Evert Santegoeds: ‘Bladen fier overeind, BLVD in crisis’

Evert Santegoeds vindt het geestig dat de roddelbladen anno 2019 nog fier overeind staan, terwijl RTL Boulevard in een crisis verkeert. Dat zegt de baas van Privé en deskundige van Shownieuws, in een podcast van De Telegraaf.  “Toen Boulevard begon, zei iedereen: ‘Jeetje, hoe moet het nou met die bladen?’ Maar ik moet toch even zeggen: achttien jaar laten zijn alle bladen er nog en verkeert Boulevard in een crisis. Dat had ik toch achttien jaar geleden niet kunnen denken.”

Santegoeds is tevreden over hoe de Privé ervoor staat. “Nou ja, ik denk dat we de slag niet gemist hebben in het nieuwe tijdperk. We zijn als enige blad ook heel erg actief op internet en de andere bladen laten dat een beetje zitten.”

Hij doelt op concurrenten Weekend en Story. “Op hun site kun je hooguit abonnee komen en de nieuwtjes uit de Privé teruglezen, ook al denken ze daar soms zelf anders over.”

De Privé is huge online, aldus Santegoeds. “Wij zijn er echt toe in staat om een flinke bijdrage te leveren aan het succes van de Telegraaf-site. Je ziet ook dat het aantal mensen dat bereid is om voor die informatie te betalen groeien. Dat is een goede ontwikkeling en daar zijn we de enige in.”

De oplage van Privé is ‘redelijk stabiel’, zegt hij. “Die blijven abonnee tot ze er niet meer zijn. En er komen aardig wat veertigers bij af en toe en die gaan ook weer twintig jaar mee, dus ik ben daar redelijk positief over dat die bladen blijven bestaan, in ieder geval Privé. Ik denk dat we de grootste oplagedaling wel tot stilstand hebben gebracht.”

De podcast Achter Ons Nieuws van De Telegraaf kunt u hier beluisteren.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen