François Boulangé: ‘Gaat niet om jou, Jan Versteegh’

François Boulangé, de man die Lingo heeft gepresenteerd in de jaren 90, hoopt dat Jan Versteegh zijn egotripperij thuis laat als de nieuwe host van het taalspel. Dat laat hij blijken in de Story. Boulangé adviseert Versteegh om het programma niet te veel naar zich toe te trekken. “Jan zal de kandidaten veel moeten laten spelen en niet veel moeten lullen. Ik vind dat je zoveel mogelijk woorden moet spelen in de tijd die je hebt. De sterren van de show zijn de kandidaten, zij moeten scoren.”

De presentator is slechts de scheidsrechter, zegt Boulangé. “Maar goed, misschien wil SBS 6 wel een hoop gelul en weinig spel.”

Hij vindt het een goede zaak dat SBS 6 het taalspel terug op de buis brengt. “Een verstandige zet, Lingo blijft een sterk spelletje.

Nance Coolen, tevens oud-host van Lingo, was ook in de race, maar is het niet geworden. “Nance heeft eens in een interview gezegd dat ze nooit naar het Journaal keek, maar alleen naar het Jeugdjournaal. Omdat ze het grotemensenjournaal niet begreep. Toen dacht ik: o ja. Daar mag iedereen verder het zijne van denken.”

Lingo is vanaf 26 augustus elke werkdag om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: VARA, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Netherlands

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen