Ilse Warringa baalt: ‘Te overmoedig op Televizier-gala’

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 15:40

Ilse Warringa denkt dat zij en haar collega’s van De Luizenmoeder de Gouden Televizier-Ring vorig jaar hebben misgelopen, omdat ze een overmoedige indruk maakten op de kijkers thuis. Dat zegt de actrice in gesprek met Televizier. De Luizenmoeder was torenhoog favoriet voor de overwinning, maar toch ging de tv-ring naar Beau Five Days Inside. Achteraf heeft Warringa wel een idee waardoor dat komt. “Zo’n live tv-gala was best nieuw voor de meesten van ons“, legt ze uit.

Het team van de hitcomedy zag het tv-gala vooral als een uitje, legt Warringa uit. “Vooraf hadden we met z’n allen gezellig wat gegeten en gedronken en we zaten met de hele cast een beetje blij en baldadig bij elkaar in de zaal.”

De luizenmoeders waren behoorlijk uitgelaten. “Op televisie kan zoiets intimiderend en overmoedig overkomen, alsof we dachten ‘we gaan het wel even winnen’. Dan ben je de gunfactor al kwijt als er gestemd moet worden, Nederlanders kiezen altijd voor de bescheiden underdog.”

Uiteindelijk gingen de meeste stemmen dus niet naar De Luizenmoeder. “Gaandeweg de avond voelde je al in de zaal dat we niet zouden winnen.”

Gaat De Luizenmoeder dit jaar alsnog winnen? “Natuurlijk hoop ik enorm dat we dit jaar weer bij de laatste drie zitten en dat het ons gegund is.

Foto: RTL
18 Reacties op “Ilse Warringa baalt: ‘Te overmoedig op Televizier-gala’”


 1. Tom

  Jammer dit jaar gaat de prijs naar ……

 2. Satan

  Seizoen 2 was beduidend minder leuk dan het eerste seizoen, dus winnen zit er wat mij betreft niet in :-)

 3. Erik

  de hype is over, maar ze hadden natuurlijk wel moeten winnen afgelopen jaar….

 4. Mark

  Ze praat nu letter Rene van der Gijp na.
  https://www.youtube.com/watch?v=7goa9GEjq9g

 5. Erik

  aldus de kijkcijferskastjes….

 6. Nijl

  @Mark; Spot on inderdaad. Bovendien heel groot deel van kijkers Luizenmoeders stemt sowieso niet. Die gaan niet bellen, appen etc. laat staan naar het gala kijken

 7. De ander

  Bescheidenheid doet het over het algemeen beter in ons Calvinistisch landje. Cave!

 8. Curryworst

  Het werd al snel stil rondom De Luizenmoeder toen het tweede seizoen ten einde was.
  Het is niet echt blijven hangen in het collectieve geheugen dus geef ze weinig kans.

 9. Harry

  Ik vond beide seizoenen leuk en alleen al de hype is een Televizierring waard.Zaten briljante stukjes in.Ilse vond ik geweldig als juf Ank en Helma was ook top!Een 3e seizoen moeten ze niet doen, alle onderwerpen zijn behandeld maar ik heb erg genoten.

 10. Lies

  Deze dame had het verdiend. En dat heeft ze ook. Geen Televizierring maar ze is de absolute winnaar van afgelopen seizoen!

 11. Henk

  Het was gewoon niet leuk, het was een hype in de media.

 12. Patrick

  https://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE

 13. Professor Pin

  Wat een afgetrokken kudtkop heeft dat wyf.

 14. Johnny👀

  Tja, Achter het raam zou ze héél weinig verdienen maar daar kan dat arme schaap ook niets aan doen.

 15. Actries van Houten

  @Erik

  Erik lieverd, er zit een kras op je tong. Je blijft je maar herhalen. Het wordt genant. Je boodschap was al heel lang geleden duidelijk dus kappen nou. #Houdthetdannooitop

 16. Bert van Houten

  Doorgestoken kaart?
  De Luizenmoeder hield heel Nederland in z’n greep.
  Onzinnig om daarover te speculeren.
  Beau had de tegenpartij achter zich: het grote geld wint altijd.

 17. Guttegut

  Als er bijna 4 miljoen kijkers zijn voor een programma is het natuurlijk vreemd dat ze niet winnen. Die ring is toch een populariteitsprijs en geen kwaliteitsprijs?
  Als dat zo zou zijn wonnen de Roelvinkjes jaar in jaar uit de ring.

 18. Mr. De Vries

  De gemiddelde kijker van luizenmoeder zijn meelopers, daarvan is algemeen bekend dat zij van het ene moment op het andere moment weer massaal naar een ander progamma kunnen gaan kijken, daarbij je laten vallen als een baksteen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.