Langste seizoen Holland’s Next Top Model ooit

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 15:00

RTL 5 komt dit jaar met het langste seizoen van Holland’s Next Top Model ooit. De komende serie telt zestien afleveringen en dat zijn er meer dan ooit. Dat heeft dan ook een speciale reden: de modellenshow komt met een bijzondere twist in de staart van het seizoen. “Dit jaar worden de grenzen opgezocht met een extra modellenhuis. De kandidaten worden ingedeeld in twee huizen, zonder dat zij van het bestaan van het andere huis op de hoogte zijn“, legt een woordvoerster uit.

Net wanneer ze denken dat de finale in zicht is, krijgt de competitie een twist en zullen de overblijvers van beide huizen de strijd met elkaar moeten aangaan. “Naast deze flinke proef op ieders doorzettings- en incasseringsvermogen is dit seizoen met 16 afleveringen het langste seizoen tot nu toe.”

Wat wél hetzelfde blijft is de presentatie (Anna Nooshin) en de jury (Anna Nooshin, Nigel Barker en Kim Feenstra). Naast hen schuiven gastjuryleden aan als Nikki Plessen, zangeres Famke Louise, ontwerper Olaf Hussein en oud-winnares Loiza Lamers.

De winnaar van Holland’s Next Top Model 2019 siert de cover van de ELLE en wint een contract bij modellenbureau The Movement. Eigenaar, en gastjurylid in HNTM, Robbie Baauw: “Met The Movement Models verbreden we het schoonheidsideaal in het high-fashion segment. We waren direct enthousiast over de samenwerking met HNTM om samen de traditionele standaard naar een inclusieve norm te brengen, waarin er ruimte is voor verschillende soorten schoonheid. We kijken er naar uit om de winnaar bij The Movement te verwelkomen!

De nieuwe afleveringen gaan dit seizoen wekelijks in première bij Videoland. Zo komen op maandag 2 september om 9.30 uur direct afleveringen 1 én 2 online te staan. Diezelfde avond is de eerste aflevering te zien bij RTL 5. Elke week loopt Videoland één aflevering voor op de tv-programmering.

Foto: RTL
13 Reacties op “Langste seizoen Holland’s Next Top Model ooit”


 1. Zonder Naam

  The Movement. Blijkbaar een pas kort bestaand bureau (ik had er iig nog nooit van gehoord), dat ook modellen aanneemt die zogenaamd te klein of te rond zijn voor ‘high fashion’. Mooi streven, maar of je er als model écht iets zou kunnen bereiken?

 2. 123

  Met alle respect, maar waarom bestaat dit nog? Het is niet dat het echt veel bekendheid zal opleveren; ik kan mij weinig winnaressen voor de geest halen.
  Dat gezegd hebbende: wel petje af voor Loiza Lamers! Zij mag wat mij betreft wel wat vaker op tv komen; nuchterheid, felheid indien nodig, empathisch. Zij zou het nog best wel eens ver kunnen schoppen.

 3. Feut

  Spannond.

  Mooie verzameling talentlozen.

 4. Snuf en Snuitje

  Next

 5. Ikke

  Zou er ook weer een live finale komen? Oh nee dat kan Anna niet

 6. Kim Jung-Un Dos Tres

  *spoiler alert*
  Ik zag al een heel team meiden lopen bij De Hallen in Amsterdam.
  Oooeeeeeeh, ben benieuwd!

 7. Mike

  WHO CARES.

 8. aammehoela

  Flopperdeflop. Dat was het en zal het blijven ook.

 9. Bart

  Wat stom om hier maar mee door te gaan en om weer die Nooshin er op te zetten.
  Dit meisje kan echt helemaal niets.

 10. Mies Bauwman

  Lieve lieve Peter en Anna, ik weet dat het financieel niet goed gaat met jullie. De fantastische kijkers in Nederland hebben dit ondertussen ook goed begrepen/door. Heel verdrietig voor jullie en vooral voor de lieve mensen in het land. Door de slechte financiële situatie bij Bertelsmann /RTL kan ik goed begrijpen dat jullie iets moeten doen. Ik kan me voorstellen dat jullie daarom het aantal afleveringen van een programma steeds meer uitbreiden. In dit geval tot 16. Dit drukt vooral de kosten. Echter, lieve Peter en Anna goede kwalitatieve TV maken is iets anders. In mijn tijd vond ik 16 weken 1 van de 8 veel te veel. Want iets blijft boeiend en interessant voor de kijker als het niet te lang duurt. Daarom mijn advies: maak een kwalitatief goed programma in een beperktere tijd. Kom op. De lieve kijkers in het land zullen jullie dankbaar zijn.

 11. Actries van Houten

  Hopelijk is er gekozen voor diversiteit en zit er iemand tussen zonder foef. Of nou ja hopelijk, mij maakt het niet uit eigenlijk.

 12. Actries van Houten

  En wie is Anna NoSh•t.

 13. politie agent

  Ik heb het artikel niet eens gelezen en ben gelijk naar de reacties gegaan!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.