Hans Kraay wist niet dat Johan Derksen hem weg wilde

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 8:30

Hans Kraay jr. zag de flinke rechtse van Johan Derksen niet aankomen in de maandagaflevering van Veronica Inside. Hij wist niet dat de voetbalkenner hem weg wilde bij VI. Dat heeft hij gisteren gezegd in de radiovariant van VI. Derksen gaf aan dat hij heeft gepleit voor het vertrek van Kraay, omdat hij in het weekend al te veel te zien is op FOX Sports. Hoe gaat het nu met hem? “Prima. Ja, nee, het is niet leuk nee, maar voor de rest is er een praatprogramma er om meningen te geven.

Het hoort bij het format van VI om ‘af en toe een keer een tikkie uit te delen’, aldus Kraay. “Dan moet je een grote jongen zijn om het te incasseren, maar ik zag het niet aankomen.”

Sidekick Rick Romijn: “Dat wordt dus altijd gezegd, hè? ‘Ja, het is Johan, dus je moet het met een korreltje zout nemen.’ Het is gewoon niet leuk om iemand zo te kakken te zetten op televisie.

Wilfred Genee: “Ik had de indruk dat je een beetje boos was toen je wegging gisteren, maar ik had ook zoiets van: dat kun je toch wel een beetje relativeren?

Kraay was naar eigen zeggen helemaal niet boos. “Juist niet. We zitten na afloop nooit heel erg lang met elkaar. Ik ben er nog een kwartier geweest, heb Johan een hand gegeven, jou een hand gegeven en ik heb prima geslapen. Het hoort bij het programma dat je elkaar af en toe een draai om de oren geeft. Het enige wat ik zeg is dat ik het niet zag aankomen. Dat kan toch?

Lees ook: Johan Derksen wilde Hans Kraay uit Veronica Inside (gisteren)

Foto: RTL
26 Reacties op “Hans Kraay wist niet dat Johan Derksen hem weg wilde”


 1. Richard

  “is er een praatprogramma er om meningen te geven.”

  Dat hebben we gemerkt, ja. Johan Derksen heeft echt overál meningen over. Homoseksualiteit, Turkije, klimaat, koninklijk huis, turnen, formule 1, politieke partijen… Overal is hij expert in. Net zo’n knappe bol als Peter R. de Vries.

 2. Nijl

  Weinig vijanden nodig met dit soort collega’s. Genee overigens net zo vals maar dat weten we van hem “echt een vals mannetje” zei van Westerloo al over hem. Maar duidelijk dat Derksen bang is voor inhoudelijk veel sterkere Kraay. Daarom is ie meer op de k*tscheten, Sylvana en Sinterklaas ongein gaan zitten

 3. Ad Visser

  Even relativeren.

  Ruim 17.000.000 inwoners in Nederland. Ongeveer 500.000 kijkers voor VI. Oftewel 3% van de Nederlanders kijkt VI.

  97% dus niet. Dus stop media met overmatig aandacht geven aan zaken die er niet toe doen.

 4. Guttegut

  JWaarom is het eigenlijk nog een voetbal talkshow? Het gaat namelijk over van alles behalve voetbal. Derksens mening over maatschappelijke dingen interesseren me echt helemaal niets.

 5. Michel

  Tja…Johan…hij valt met zijn mening steeds meer uit de smaak van de vi kijker…

 6. Somsig

  Talpa loopt echt lichtjaren achter op het gebied van online. De aflevering van maandag (het is nu woensdag) is nog niet eens online gezet en dus niet terug te kijken. Echt bizar gewoon, in 2019. En dit is zeker geen uitzondering. Ook wat betreft andere online aspecten zijn ze waardeloos, ik zou een hele waslijst kunnen maken. Ik kan dat echt niet snappen. John de Mol is de feeling met de huidige tijd echt helemaal kwijt, kijk ook naast online naar de programma keuzes die hij maakt. Het is geen 2002 meer…

 7. ome h

  Maar Derksen had wel een punt

 8. HansR

  VI mannen zijn sterk afhankelijk van reuring. Zodra het saai dreigt te worden zal er een knuppel in het VI hoenderhok worden gegooid. Het is gewoon een manier om de kijkcijfers op te krikken. Het VI verleden met veel gedoe, zegt genoeg.

 9. Robert

  Heeft wel een punt Derksen, buiten dat zegt hij het gewoon eerlijk, zijn er zat die achter de rug van iemand praten. Kraay is gewoon verder prima, ook iemand die vaak goed heeft over bepaalde voetballers. Vind het beter dan Kieft, daar komt niet veel meer uit dan de druk is te hoog voor hem en hij begint in zichzelf te geloven.

 10. HansR

  @ Ome h
  Wat nou een punt?
  Hij vindt dat Kraaij teveel op de tv komt in het weekend ,dus liever niet meer bij VI? Zelf laat Johan geen mogelijkheid ongemoeid om op de sociale media te verschijnen. (tv, radio, kranten tijdschriften etc)
  Zal ie een beetje last hebben van naijver? of is het een opgezet plannetje zoals ik hierboven schreef?

 11. pieter

  @somsig aflevering staat gewoon online op:
  https://www.kijk.nl/veronicatv/veronicainside
  Altijd in de loop van de avond, dus het is niet waar wat je zegt. Waar zoek jij dan?

 12. Guido

  Waarom heeft die gast een pleister op zijn voorhoofd?

 13. Drank Alert

  Als je moet afgeven op andere voetbalprogramma s om je zelf op de kaart te zetten en je de helft van de uitzending vult met 453 herhalingen van oude filmpjes dan nadert je einde. Reuring maken is dan het enige wat nog rest. Wat betreft valsheid, doe eens een interview met de ex van Wilfred dan krijg je voorbeelden van valsheid . Oh nee afgekocht voor 225000.

 14. Somsig

  @pieter niet op de veronica site. Ook nogal slordig toch, het op ’t ene platform wel online zetten maar het op je eigen platform vergeten. Dat tekent echt hoe het daar gaat op de online afdeling van Talpa, kippen zonder kop.

  Laatst wil ik een voetbalwedstrijd terug kijken die op Veronica was, staat maar de halve wedstrijd online, dus tot de rust… Zo amateuristisch en slordig. Zéér frustrerend ook als je dat dan pas doorhebt als de video opeens stopt na een halve wedstrijd. Een dag later, zelfde fout. Tegenwoordig gaat dit wel goed, erg knap. Ik kan echt een boek schrijven over wat daar allemaal fout gaat, slecht werkt of het amateurisme vanaf druipt.

 15. Peter

  Waar was Johan gisteren eigenlijk, hij zou toch de Champions League play off wedstrijd op Veronica samen met die droogkloot van een Kief analyseren, die zatt er nu alleen. Johan laat het nooit afweten, zal toch niks ernstigs gebeurd zijn? Had eigenlijk wel uitleg op deze, onze favoriete, website verwacht. Misschien gisteren wel uitgelegd, maar miste begin van wedstrijd vanwege het kijken naar de uitstekende documentaire The life-sized city, aanrader op de Belg, wanneer op de Nederlandse tv, zodat ook anderen er van kunnen genieten?

 16. Never

  Niemand moet hem maar hij is overal te zien, echt een irritiante en simpele man, was als voetballer ook nergens gekomen zonder het netwerk van zijn vader.

 17. Brain.....

  @Guttegut,

  “Waarom is het eigenlijk nog een voetbal talkshow?”

  Omdat het voor 85% over voetbal gaat.

  “Het gaat namelijk over van alles behalve voetbal.”

  Jij hebt dus geen enkele idee waar je over kwaakt

  “Derksens mening over maatschappelijke dingen interesseren me echt helemaal niets.”

  Dan zou ik berichten over Derksen voortaan boycotten ipv aanklikken en onder reageren.

  Ik denk dat er veel meer mensen in de mening van Johan Derksen zijn geïnteresseerd dan in de mening van ene Guttegut, toch laat je het niet na de mensheid te vermoeien met je ongefundeerde onzin.

 18. weethetbeter

  Ik ben ook van FOX ,via KPN ,maar na het weekend ben ik ook wel Hans Kraay moe hoor ,dus ik begrijp Johan wel !!!!!!!!Hij wil overal de leukste gevonden worden dat is, moeilijk om naar te kijken!!!!!Ik ben wel de grootste fan van VI.

 19. anoniem

  Kunnen die Bn-ers niet gewoon in een praatgroepje, i.p.v. ons in de media (of door bombardementen) lastig te vallen met hun ego’s?

 20. Dorus

  Johan Derksen kon niet komen omdat Kraay hem op zijn muil had geslagen. Blauw oog…

 21. Peter

  Dorus:

  Ah, dat was het das, gelijk heeft- ie, dir Kraay.

 22. HansR

  we weten toch hoe het werkt. Als die 453 herhalingen van standpunten en het steeds maar herhalen van dezelfde video’s moet je herrie schoppen om saaiheid te voorkomen. Toen Gijp en Derksen flink mot maakten tijdens een WK dacht men “einde VI” Maar wat er gebeurde was een flinke salaris verhoging. Dat uit eindelijk Talpa verleidde de heren met miljoenen euro salarissen binnen te halen om hun grijs gedraaide plaat af te spelen en boekjes en slipjes te verkopen.

 23. Swamie

  Storm in een glas water. Drukte om niks.

 24. Iemand

  Hans is ook veel te vaak op tv, net als Peter Rudolf de Vries. Er is zelfs een boekje geschreven over Hans. Vraag me af wie, behalve hijzelf en zijn vrouw, het gelezen heeft want het is een vrij oninteressante man die op merkwaardige wijze al tientallen jaren op de buis te zien is.

 25. Flits Bom

  Ben ik nou de enige die denkt dat Kieft weer met een buis in zijn neus zit?

 26. Pieter

  @ Flits Bom
  Neen, je bent niet de enige die dat denkt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.