Astrid Joosten corrigeert taalfouten van haar redactie

Astrid Joosten vindt mensen die veel taalfouten maken vrij dom overkomen. Ze wil niet graag betweterig zijn, maar als haar redactieleden de fout in gaan, grijpt ze in. Dat vertelt de BNNVARA-ster in de Televizier. Joosten ergert zich nog het meest aan mensen die ‘hun zeggen dat’ zeggen. “Ik kán me nog voorstellen dat je een voltooid deelwoord verkeerd schrijft, maar als je ‘hun’ als onderwerp gebruikt dan klink je wel heel dom. ‘Hun zeggen’ vind ik een van de onintelligentste taalfouten.”

Mensen die vaak blunderen met hun Nederlandse taalvaardigheid zijn gewoon niet slim bezig, zegt La Joosten. “Mensen realiseren zich niet dat een slechte taalvaardigheid ze niet alleen dom laat overkomen, maar ook hun kansen in het leven verkleint.

Toch grijpt Joosten liever niet in. “Meestal laat ik het gaan en verbeter ik iemand niet. Anders kom je zo betweterig over, daar word je niet populair van.”

Tenzij ik iemand goed ken, of diegene werkt bij mij of mailt namens het programma met de buitenwereld. Dan vind ik het wel belangrijk iemand erop te wijzen.

Joosten is op televisie te zien met een programma over spellen, namelijk De S.P.E.Lshow.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen