Erop of eronder voor GTST: laatste jaar op RTL 4?

Geplaatst op ma 26 aug 2019 om 16:20

Het is een unicum in de geschiedenis van Goede Tijden Slechte Tijden: op het állerlaatste moment is het nieuwe seizoen een week naar voren gehaald vanwege de treurige kijkcijfers van de herhalingsserie. Daarom begint de RTL 4-soap niet volgende week maandag, maar vanavond al. Het tekent de crisissfeer rondom de dagelijkse serie van EndemolShine: de kijkcijfers zijn lager dan ooit en er móet iets gebeuren als Goede Tijden zijn plek wil handhaven in de vooravond van RTL 4.

Meerdere media, waaronder het AD, De Telegraaf en Shownieuws, hebben al gezinspeeld op een mogelijke verhuizing van GTST naar RTL 5 of zelfs naar Videoland. Want als een goedkope Ruben Nicolai-quiz in de zomer meer kijkers trekt dan GTST in het hoogseizoen, dan is er écht iets aan de hand.

Als GTST de weg omhoog wil vinden, dan moet er vooral inhoudelijk iets gebeuren, zei tv-kenner Ron Vergouwen eerder. “Acteurs worden voornamelijk gecast op hun uiterlijk en daar is niks mis mee, want er kijken veel mensen naar. Maar mede daardoor ligt het acteerniveau doorgaans laag.

Al met al is er voorlopig nog niets aan de hand, benadrukte producent Rohan Gottschalk onlangs. “Ik weet zeker dat er een heleboel mensen heel erg boos zullen zijn als de serie van het ene op het andere moment op Videoland wordt weggezet.

Goede Tijden Slechte Tijden is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL
52 Reacties op “Erop of eronder voor GTST: laatste jaar op RTL 4?”


 1. Ron

  Neen!

 2. Norvo

  … *zucht* Ik hoop dat ze de 50 jaar halen, al was het maar om deze onzinnige GTST bash campagne van MC onderuit te halen. Wat een doorzichtige stemmingmakerij.

 3. Lau

  Dan helpt deze hittegolf ook niet mee. 650.000 kijkers?

 4. dennis

  Het kinder amateur toneel kan weer beginnen, heel Nederland zit voor de buis vanavond.

 5. Ron

  Ron Vergouwen, de zelf benoemd ‘tv kenner’ trapt keer op keer open deuren in. Natuurlijk moet dit gebeuren. De cast moet ouder. Maar ik begrijp dat er weer een nieuwe bakvis in komt die de vriendin van Nina gaat spelen, Puck. Die heeft al een preview serie op Instagram achter de rug. Nou, op dit moment lijkt het er nog niet op dat er oud karakters in komen dus. Maar zoals gezegd is dit niet de reden om het op een andere zender te zetten. Het moet wel de kans krijgen om de weg omhoog weer te vinden maar dan moet er wel veel gebeuren, en snel.

 6. Niks op TV.NL

  Wanneer gaat MC Erop of eronder ?

 7. Yoshi

  Ik vrees dat ze deze week slecht zullen starten en dat deze site nog een week kan bashen.
  Dan zal het weer minder worden en zal het wel goed bekeken worden. Een miljoen zal de serie niet meer trekken. Maar dat heeft RTL zelf in de hand door het 5 dagen vooruit te laten kijken op Videoland.

 8. Zonder Naam

  Er moeten toch ook aantrekkelijke mensen mét acteertalent te vinden zijn, die graag in GTST zouden willen spelen? Zoek gewoon wat beter.

 9. Bianca

  Hee MC, lekker he, dat bashen. Alsof je iemand die op de grond ligt, nog een rotschop verkoopt. Stoer hoor

 10. Jeroen

  Lekker bezig MC. Ook lekker anoniem artikelen plaatsen.

 11. Rtd

  Ron vergouwen heeft ook weer een mening… telkens als hem iets wordt gevraagd begint ie met: “ik denk:….”

  Tsja, we denken allemaal wel eens wat. Kom eens met inhoudelijke argumenten!!

 12. Televisiefreaks

  Het bericht van Mediacourant wordt onderbouwd met zinspelingen van Shownieuws, het AD en De Telegraaf.

  GTST kost circa € 80.000,- per aflevering. Simpelweg teveel geld om enkel op Videoland of RTL5 uit te zenden. Als GTST slecht blijft scoren en RTL er geld op toe moet leggen zullen ze het niet naar een slechter bekeken platform plaatsen of naar een zender die de kijker lastiger weet te vinden.

  GTST wordt al dertig jaar op het hoofdpodium uitgezonden. De soapserie heeft eerder in een flinke dip gezeten, maar de huidige dip is een stuk dramatischer. RTL zal enkel de keuze aangrijpen om flink aan de soapserie te sleutelen in de hoop op meer lineaire kijkers. Het vooruit kijken bij Videoland zullen ze acuut moeten stoppen om zo meer live kijkers te lokken naar de afleveringen op RTL4, zodat de reclamebreaks in het 20.00 uur tijdslot beter worden bekeken en de serie meer oplevert.

  Wanneer de kijkcijfers laag blijven om 20.00 uur ondanks de genomen maatregelen is stoppen met de dure soapserie de enige optie. Dit besluit zullen ze echter niet 123 nemen na eerst alles te hebben geprobeerd, aangezien John de Mol op oorlogspad is en de soapserie dolgraag op SBS6 zou plaatsen.

 13. MC bezoeker 35

  Kinderachtig inderdaad om een serie kapot te schrijven in de media. Daar spreekt geen liefhebberij uit voor de tv wereld.

 14. Jasper

  Laatste seizoen.

 15. Flippo

  Jongens van MC, hou eens op met dat rare gespeculeer. GTST gaat nergens naartoe, volgend jaar gewoon weer om 8 uur op RTL4

 16. kabouter flop

  flopperde flop

 17. kabouter flop

  Kabouter flop is de nieuwe soapserie bij RTL 4

 18. nou zeg

  Wanner houd MC eens op met dat kinderachtige neergesabel van programma’s. Werkelijk niks meer op deze site kun je als journalistiek bestempelen. Ooit een leuke site, nu vol met fakenieuws en geroddel. Om over de reageerders maar te zwijgen, sommigen lijken recht uit t gesticht te komen.

 19. Bart

  RTL wint er helemaal niets mee om de soap naar RTL5 te verplaatsen.

 20. Diana Kool

  GTST heeft een vaste kern kijkers, die zullen altijd blijven kijken, ongeveer 850.000 kijkers is best goed, dip hebben ze wel vaker gehad, komen ze elke keer weer overheen.

 21. ano@niem.nl

  MC hanteert de het aanhalen van een nekklem die ze ook al zelf hebben aangelegd.
  Wat een vals stuk is dit weer zeg. Ik ga uit protest alle afleveringen van dit seizoen kijken en ik hoop velen met mij.

  Kennelijk schept het MC een genoegen om programma’s de afgrond in te trappen door ze er eerst naar toe te schrijven om vervolgens te zien dat honderden mensen werkloos raken.

 22. koos

  Geloof me, als RTL stopt met GTST gaat een ander er wel mee vandoor, gebeurde ook met Goudkust en Onderweg naar Morgen. RTL is echt zo gek niet om te stoppen met een best redelijk succesvolle serie, al jaren.

 23. Herman

  Lineaire televisie is uit de gratie. Vele jongeren kijken het op videoland. Zonder reclames

 24. Carina

  Gewoon een aantal kinderachtige “acteurs” eruit en Linda dan komt het wel weer goed. Ben vaste GTST kijker maar sla toch de komende weken over.
  Hopelijk komt er snel weer een leuk nieuw gezin in.

 25. FlyingLotus

  Ik ben meer van erop ipv eronder.

 26. George

  Ik mis Arnie nog steeds :(

 27. Hetty

  Het overal minder met de kijkcijfers dan blijft er toch niets meer over?

 28. Hetty

  *wordt

 29. Timon

  Peter, Roos, Annette en Harmsen moeten terugkomen!

 30. Gerit

  Die 4 zijn helaas niet meer onder ons

 31. gtstfites

  Erop of er onder voor Mediacourant: straks in de rechtbank vanwege fake news?

 32. Herrie in de oven

  Het acteerniveau is dat van Jasmine Sendar. Amateuristisch is nog een understatement.

 33. Gerit

  Met jop de vries en Barbara Pouwels in GTST word het iedergeval wat beter kwa niveau alleen weer dat het om gastrollen gaat

 34. Gerit

  Met jop de vries en Barbara Pouwels in GTST word het iedergeval wat beter kwa niveau alleen jammer dat het om gastrollen gaat

 35. Manuela

  @gerrit en natuurlijk lone van roosendaal

 36. Peanut

  Kijk naar de castfoto. Er zijn nog weinig karakters die echt een onderlinge band hebben. Het meeste is ook oninteressant jong grut. Ik denk dat gtst niet naar 5 gaat, maar naar Telekids.

 37. Ad Visser

  Met bijna 4 maanden eerder opgenomen afleveringen zal de prik nog niet heel op de fles komen bij GTST.
  Pas einde van het jaar mag je dan mogelijk veranderingen verwachten…

 38. Ron

  @Ad Visser: neehee. Deze afleveringen zijn al opgenomen toen het roer al om moest. Dus ik denk dat je in de komende weken, denk een week of 6, dat je wel wat veranderingen gaat merken middels andere verhaallijnen en karakters. Dat duurt echt nog niet 4 maanden.

 39. Yoshi

  @Ad Visser

  precies! Ze lopen 6 weken voor op de huidige afleveringen.
  Ze moeten gelijk starten na het weer en geen reclame daartussen!

 40. Ronald

  Gewoon gtst op videoland NA de uitzending ipv een week ervoor en hup. Kijkers terug.

 41. RTL najaarspresentatie

  Gaat RTL FestiFall heten, donderdag 29 augustus….

 42. ano@niem.nl

  Wordt dan ook de nieuwe naam van Videoland bekend?

 43. RTL najaarspresentatie

  Dat zou RTL Videoland gaan heten. Maar ik weet niet of dat plan nog steeds door gaat.

 44. Mick

  Het was een belabberde uitzending van GTST, Lingo kijkt veel leuker weg. GTST is de feeling met de kijker TOTAAL kwijt.

 45. Mick

  Het wordt voor SBS6 nu wel echt tijd om een nieuwsdienst te brengen. Gaan ze eigenlijk iets doen in de ochtend? Breng eerder dan RTL een ontbijtshow, een goedkope simpelere productie met Cilly Dartell ofzo. Beter dan die Hart van Nederland-herhaling waar de muziek gedempt wordt.

 46. Max

  MC is vooringenomen en kampioen bashen van personen en programma’s. Een aantal reageerders hier reageren daar al te graag op met beledigingen en gescheld. Sneue types die afkraken als hobby hebben.

 47. Tv junkie xl

  30 jaar….prima om na komend seizoen te stoppen….een soap is echt niet meer van deze tijd om op tv uit te zenden.

 48. H

  Wat zich wreekt, is dat jongeren het op een second screen kijken of ’s middags. Ouders kijken niet meer verplicht mee. Andersom ook.

 49. Tim H

  Aan alles komt ooit een eind.

 50. WEST*

  Keek gisteren even en dan zie ik die Rik staan, handen in zijn zakken, kijkend of die moet poepen,hij speelt zichzelf maar zelfs dat doet die belabberd. Waarom zit hij erin?

  Jammer dat die Ludo nooit eens een andere rol in een goede korte serie of film krijgt. Weer uit met Janine, die zal het toch ook weleens zat zijn?

 51. Yvon

  Doe maar eens iets en die kleuter acteurs niet om aan te zien,

 52. Kim

  ik ben wel eens benieuwd naar de kijkcijfers van voor uit kijken op Videoland, ik snap sowieso niet waarom ze dat doen, denk dat dat ook een hoop kijkers scheelt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.