Erop of eronder voor GTST: laatste jaar op RTL 4?

Het is een unicum in de geschiedenis van Goede Tijden Slechte Tijden: op het állerlaatste moment is het nieuwe seizoen een week naar voren gehaald vanwege de treurige kijkcijfers van de herhalingsserie. Daarom begint de RTL 4-soap niet volgende week maandag, maar vanavond al. Het tekent de crisissfeer rondom de dagelijkse serie van EndemolShine: de kijkcijfers zijn lager dan ooit en er móet iets gebeuren als Goede Tijden zijn plek wil handhaven in de vooravond van RTL 4.

Meerdere media, waaronder het AD, De Telegraaf en Shownieuws, hebben al gezinspeeld op een mogelijke verhuizing van GTST naar RTL 5 of zelfs naar Videoland. Want als een goedkope Ruben Nicolai-quiz in de zomer meer kijkers trekt dan GTST in het hoogseizoen, dan is er écht iets aan de hand.

Als GTST de weg omhoog wil vinden, dan moet er vooral inhoudelijk iets gebeuren, zei tv-kenner Ron Vergouwen eerder. “Acteurs worden voornamelijk gecast op hun uiterlijk en daar is niks mis mee, want er kijken veel mensen naar. Maar mede daardoor ligt het acteerniveau doorgaans laag.

Al met al is er voorlopig nog niets aan de hand, benadrukte producent Rohan Gottschalk onlangs. “Ik weet zeker dat er een heleboel mensen heel erg boos zullen zijn als de serie van het ene op het andere moment op Videoland wordt weggezet.

Goede Tijden Slechte Tijden is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen