Peter van der Vorst geeft RTL-sterren pasje van gebouw

Geplaatst op Wed 24 Apr 2019 om 14:10

Presentatoren van RTL mogen het pand van het televisiebedrijf voortaan betreden zonder zich daarvoor aan te melden. Ze hebben een pasje gekregen waarmee te allen tijde het gebouw in kunnen. Dat vertelt Tijl Beckand vandaag in het AD. Het is een initiatief van de nieuwe tv-baas Peter van der Vorst, die zich met deze actie direct populair maakt. “We kregen allemaal een pas, zodat we voortaan altijd het RTL-pand in kunnen. Voorheen moest je je daar speciaal voor aanmelden.

Beckand vindt Van der Vorst een topdirecteur. “Sinds het aanstellen van Van der Vorst is RTL enorm transparant geworden. Waar je in het verleden alles in de krant of op internet las, word je nu met een filmpje van bijvoorbeeld Peter op de hoogte gesteld van het interne nieuws.

In het post-Galjaard-tijdperk wordt er eindelijk eens met de presentatoren gepraat, aldus Beckand. “Ook hadden we onlangs met alle presentatoren een ontbijtje waarbij we praatten over de nieuwe koers. Het zijn ogenschijnlijk heel kleine dingen, maar het helpt enorm in het gevoel dat je weer samen onderdeel van een zender bent.

Waarom was het bedrijf onder Erland Galjaard zo gesloten? “RTL kende een paar heel vette jaren. We waren heer en meester op televisie. Er wás daarom ook weinig te bespreken. Nu is er Netflix en bouwt John de Mol stevig aan zijn Talpa-zenders. We zitten in een nieuwe tijd.”

Het interview met Tijl Beckand kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: RTL
19 Reacties op “Peter van der Vorst geeft RTL-sterren pasje van gebouw”


 1. Remi

  … Het zou zomaar kunnen dat het pasje van Robert Jensen het “niet doet”.
  In het RTL-pand zijn uitsluitend politiek “correcte” mensjes welkom.

  https://www.ad.nl/show/rtl-gaat-niet-door-met-talkshow-robert-jensen~a077f6b5/

 2. Peter

  In tegenstelling tot SBS waar sterren na zes maanden de sterren hun pasje toch weer kunnen inleveren.

 3. Mono

  slijm slijm

 4. NPO kijker-woensdag

  Zal de verzekering niet leuk vinden.

  Misschien ook wel. Bij schade geen uitkering.

 5. Albert

  zou peter ook De Zelfbouwers van tv halen als het door vorst media geproduceerd wordt?

 6. Ray

  Goeie actie van Peter. Dit soort kleine dingetjes helpt enorm om mensen het gevoel te geven dat ze bij het bedrijf horen en gewaardeerd worden.

 7. Tja...

  Roman over tv wereld zorgt voor ophef volgens Broadcast Magazine:

  https://www.broadcastmagazine.nl/televisie/commissariaat-voor-de-media-boos-over-roman-dwergwerpen/

 8. Wolter

  Zegt genoeg over de dictatuur die RTL is. Heb ik het nog niet eens gehad over hun dramatische kijkcijfers. Veronica doet het beter!

 9. Tja...

  De roman Dwergwerpen heeft voor een enorm conflict gezorgd in de top van het Commissariaat voor de Media. Toezichthouders Madeleine de Cock Buning en Jan Buné nemen openlijk afstand van hun collega Eric Eljon, die de onafhankelijke reputatie van het Commissariaat zou aantasten. Volgens ingewijden staat hij zelfs op het punt om ontslagen te worden.

  Eljon, die momenteel als ’afwezig’ wordt gemeld bij het Commissariaat, publiceerde deze maand met co-auteur Bart in ’t Hout het boek Dwergwerpen. Volgens de achterflap gaat het om een ’onthullende kijk achter de schermen van de Nederlandse televisiewereld’. Hoewel het een roman betreft, is het boek volgens dezelfde flaptekst ’een must voor iedereen die daar werkt, daar graag wil werken of zijn kinderen hiervoor wil behoeden’.

  „Het boek verhoudt zich slecht tot de neutraliteit en objectiviteit die een toezichthouder zou moeten betrachten”, laat een woordvoerder van het Commissariaat weten. „De organisatie en andere commissarissen hebben er afstand van genomen.”

  Volgens auteur Eljon wisten zijn collega’s al twee jaar geleden van zijn voornemen om het boek te schrijven. Voorzitter Madeleine de Cock Buning heeft het later ook ter inzage gekregen. „De voorzitter heeft mij daarop bevestigd het een leuke roman te vinden en nimmer aangegeven enig bezwaar tegen publicatie te hebben. Zij heeft mij zelfs de naam gegeven van een uitgever die mogelijk geïnteresseerd zou zijn om het boek uit te geven.”

  De rel rond het boek had niet op een ongelukkiger moment kunnen komen voor het Commissariaat. Dat instituut ligt momenteel onder een vergrootglas in Den Haag na een kritisch rapport van PwC. De accountantsreus maakt zich onder meer zorgen over het hoge personeelsverloop bij de mediawaakhond en stelde vast dat de doelmatigheid van de werkzaamheden niet goed gerapporteerd wordt.

  Het personeelsverloop bij het Commissariaat wordt officieel toegeschreven aan zaken als ’arbeidsvoorwaarden, locatie, functioneren en persoonlijke omstandigheden’. Medewerkers stellen tegenover deze krant echter dat het vooral de giftige sfeer is op het kantoor aan de Hoge Naarderweg te Hilversum die zijn sporen achterlaat.

  Desgevraagd bevestigt een woordvoerder van het Commissariaat dat de ophef over Eljons boek niet op zichzelf staat als het gaat over diens functioneren. Ook zijn invloed op de werksfeer is een punt van zorg.

  Volgens ingewijden wordt over zijn ontslag gesproken met het ministerie. Mocht hij moeten vertrekken, dan heeft hij de komende tien jaar recht op zo’n 100.000 euro wachtgeld per jaar. Eljon geeft desgevraagd aan dat dergelijke bedragen hem ’volstrekt onbekend’ zijn. „Ik heb mij daar ook niet in verdiept.”

  Minister Slob (Media), die over het eventuele congé voor Eljon moet besluiten, laat weten dat hij niet wil reageren op het conflict en het eventuele vervolg.

  De opstellers van het rapport twijfelen overigens niet aan de ’doeltreffendheid’ van het Commissariaat. Sinds het PwC-rapport in januari werd opgeleverd, werden AvroTros en Kro-Ncrv beboet wegens ’vermijdbare uitingen’ (verboden reclame). Ook dook het CvdM in de kwestie-Yvon Jaspers.

  De Kro-Ncrv-presentatrice wordt door veevoederbedrijf ForFarmers betaald voor het promoten van het boerenbestaan en maakt tegelijkertijd van publiek geld het tv-programma Onze boerderij, dat het boerenbestaan promoot. Niettemin kwam het alleen tot een berisping.

 10. Rubicon

  Van der Vorst is goed bezig en ik denk persoonlijk verantwoordelijk voor nieuwe open koers. Schuift zijn directeur naar voren, gunt wat inside info aan AD en maakt handig gebruik van gesloten oester imago van Talpa

 11. Ron

  Ik verwacht ook wel een koerswijziging en herprofilering van de zenders van RTL, nieuwe branding is hard nodig ook in het nieuwe TV seizoen. Dateert al weer uit 2013 inmiddels.

 12. Johan Boksbeugel

  @Tja: spammer. Jij bent vast de schrijver van de roman. Eerst de link, dan een copypaste. Doe niet zo triest.

 13. Die aap van het nieuws

  Weer twee ridders van de bruine ster.

 14. A.Zijn

  @Ron Ik verwacht met name dat RTL5 meer als een brede zender neergezet zal gaan worden en titels van RTL4 gaat overnemen. En dus ook meer presentatoren op zowel 4 als 5. Dit om ervoor te zorgen dat de kijkers niet naar Talpa overstappen en Talpa daarmee terrein kan gaan winnen.

 15. Erik

  Ik hoorde dat pas idee van Sven kwam..

 16. A.Zijn

  Goed nieuws weer vandaag vanuit het RTL-Kamp
  – Gemaakt in Nederland, eindelijk het debuut voor Katja. Tijl erbij doet me vermoeden dat we een sfeer krijgen zoals bij Het Perfecte Plaatje.
  – Robert ten Brink heeft voor 4 jaar bijgetekend. Leuk item ook bij boulevard in een Amsterdams café.

 17. Lies

  Een pasje gekregen? Want die had men eerst dus niet?

 18. Sven L.

  @ A.Zijn: “Gemaakt In NL” lijkt mij dus ook superleuk. Ik ben benieuwd hoe Schuurman dit gaat doen. Op zich heeft zijn best een scherp randje, maar dat moet ze wel aandurven om in te zetten zodat het geen 100% promo voor het bedrijf gaat worden.

  RTL5 zal wel de moestuin van Videoland gaan worden heb ik het idee. Zonde.

 19. anoniem

  En sinds die tijd gebeurden er hele vreemde dingen in het gebouw? (cliffhanger)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.