Bert van Leeuwen wil nog twee tot tien jaar op televisie

Geplaatst op vr 09 aug 2019 om 13:00

De 59-jarige EO-ster Bert van Leeuwen wil nog twee tot tien jaar programma’s presenteren op televisie. Hij voelt zich als een voetballer op leeftijd. Dat vertelt de presentator in gesprek met de Weekend. Op dit moment voelt Van Leeuwen nog niet de behoefte om de televisiewereld achter zich te laten. Hij heeft het erg naar de zin bij de omroep, waar hij onder meer Het Familiediner maakt. “Ik mag heel mooie programma’s maken bij de EO, voor mij voelt het bijna niet als werk.”

Van Leeuwen is er ook blij mee dat hij zich bij de EO niet over de kop hoeft te werken. “Zolang ik niet 60 uur in de week hoef te werken, zodat ik genoeg tijd heb voor mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, vind ik het een heel mooie balans.”

Hoe lang wil hij nog precies door? “Ik heb nog niet de neiging om te zeggen: ik wil over twee jaar stoppen. Maar ik denk ook niet: ik wil nog tien jaar door.”

Ik ben een soort voetballer op leeftijd die naar de korte termijn kijkt. Ik zie wel hoe het loopt. Voorlopig heb ik er nog zoveel plezier in dat ik het nog graag doe.”

Bert van Leeuwen werd in 1960 geboren als derde kind in een Haags gezin van zeven kinderen. Tegenwoordig woont hij in Zoetermeer.

Foto: Willem-Jan de Bruin, EO
23 Reacties op “Bert van Leeuwen wil nog twee tot tien jaar op televisie”


 1. Rollins

  Uitstekende reden om gedurende peiode geen tv te kijken noch er eentje aan te schaffen. Je moet elk risico vermijden.

 2. Mark

  Hij heeft iig de mooiste schoondochter van Nederland:
  https://media.self.com/photos/5a9475ae4295260708a783b0/4:3/w_752,c_limit/romee-strijd.jpg

 3. boodschap van het licht

  God zij met u

 4. Guttegut

  10 jaar. JEZUS

 5. Aadd

  Is die h o m o?

 6. Eelco

  Wat een flauwe reakties weer hierboven. Wat een stelletje leeglopers

 7. Remi

  Bert’s schoondochter is eg wel súpermooi ;)

 8. Aadd

  Is dat Kim Holland?

 9. anonymous

  Willen de kijkers dit ook, Bert?f

 10. Swamie

  De EO maakt vaak mooie integere programma’s. Een van de weinige publieke omroepen met bestaansrecht.

 11. Klugscheißer

  @Eelco
  Fri 09 Aug 2019 om 13:38
  Wat een flauwe reakties weer hierboven. Wat een stelletje leeglopers

  @Eelco
  Over flauwe reacties en leeglopers gesproken. Hieronder enkele van jouw (flauwe) reacties, waaruit af te leiden valt dat jij een prachtig voorbeeld bent van een hypocriete leegloper die hoog van de toren wil blazen, maar die taalkundig en
  wegens een verstandelijke beperking niet in staat is een vuist te maken.

  Eelco n.a.v. Angela de Jong ergert zich aan tutoyeren politici op tv
  Sun 21 Jul 2019 om 13:00
  Angela spoort niet.
  U getuigd van respect.
  Respect is het laatste wat de meeste lutsers uit de tweede kamer verdienen.
  Dit land is naar de gallemiezen geholpen door dit soort lui.
  Het is nog nooit zo´n zooitje geweest op allerlei ingrijpende terreinen, maakt niet uit waar je kijkt.
  Asielopvang, politie, defensie, UWV, pensioenen, thuiszorg, belastingdienst en rechtspraak, het is overal een bende. Geen wonder dat je tegen dit soort amateurs gaat jijen en jouwen.

  Eelco n.a.v. Alleen NPO 1 zet mooie cijfers neer op zomerse zondag
  Mon 22 Jul 2019 om 11:45
  Die staatsomroep kunnen ze ook opdoeken, pure volksverlakkerij de hele dag sportverdwazing om doodziek van te worden.
  Op zondag herhalingen van Kunst & kitsch, op zaterdag maken ze het nog erger door een programma te herhalen van 50 jaar geleden.
  Daar komen zelfs SBS en RTL niet overheen.

  Eelco n.a.v. Alleen NPO 1 zet mooie cijfers neer op zomerse zondag
  Mon 22 Jul 2019 om 11:47
  Al die fanbois van de staatsomroep die nu zo op lopen te scheppen over de slimste mens vergeten dat het een programma is wat gewoon gejat is van de commerciele zenders. Gewoon jatwerk dus

  Eelco n.a.v. NPO maakt tv-show over talentvolle vluchtelingen
  Wed 07 Aug 2019 om 12:59
  Ze hebben met veel pijn en moeite 12 kansrijke vluchtelingen weten te vinden.
  Waarschijnlijk apothekers uit Allepo
  De rest van de vluchtelingen zien we wekelijks voorbij komen in hun andere NED1 shows namelijk opsporing verzocht en opgelicht.

 12. MediaPrak

  Integer??? Bertje heeft jaren meegeholpen om de EO de omroep Cao te laten ontduiken. Met het fehikel Skyhigh. Pas toen Skyhigh de ‘geweldige” Genemans producties ging verkopen (Porno in Holland, From Russia With Love ed) begon het “geweten” van Bertje op te spelen en verkocht hij z’n aandeel. Vrindje Knevel gaf hem direct een vaste aanstelling. Maar bovenal is Bert een echte refo. Het 11e gebod (Gij Zult Geen Cent Teveel Uitgeven) zie je terug in z’n Familie-diner show. Als een slachtoffer niet mee wil werken ‘lult hij als brugman’ om ze over te halen toch mee te werken (vanwege de reeds geboekte ENG-draaidag) en in elke serie heeft hij een nieuwe (geleende/gesponsorde) auto onder z’n kont (en nutteloze beelden om de sponsor te behagen). Gelukkig wordt ook de Netmanager onderhand een beetje misselijk van Bert’s quasi betrokken programma. De series worden steeds korter en verdwijnen naar de randen van het uitzendschema.

 13. dennis

  Nog meer familiedinner, man ga naar de kerk, Bert zo saai.

 14. Oprutte

  Flink ruzie maken allemaal.
  Want tante Tensen gaat opnieuw in dezelfde vijver vissen met de ‘remake’ van Het spijt me. Dussss!!!!!

 15. BRAAK

  Gelovige engnek!

 16. Roelof

  Leuke man en dit meen ik serieus! Komt in alle opzichten sympathiek over en als klein jongetje kende ik hem al van de EO. Toen een erg degelijke omroep en gelukkig iets met de tijd meegegaan 😂 Kan iemand zich de EO kinderkrant zich nog herinneren? Haha😏

 17. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Heerlijk die Bert van Leeuwen, helemaal nog in de Here en de Here diep in hem :-) Wat een schattebout…. En wisten jullie dat Bertje ook al jaren een zeer goed lopend groot schoonmaakbedrijf heeft?! Wel fijn dat ook Bert, net als zijn zonnebank bruine collega van The Hour of Power, zo heerlijk hun zakken vullen, en allemaal onder bezielende leiding van de Here….

 18. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Die Jan van den Bosch, die zonnebank collega van Bertje presenteert The Hour of Power… Nou schijnt ’t nogal niet zo goed geregeld te zijn qua centjes enzo… Bruine Jan heeft trouwens ook nog allemaal vakantieparken met het predikaat’ voor de Gelovige jongeren’ waarmee hij multi miljonair is geworden… Volgens mij zijn ’t bij de E. O. een stelletje (schijn) Heilgen die ordinair, buiten de camera, hun zakken lopen te vullen… Dan heb ik toch nog liever ome John, je weet wel, van Talpa die er gewoon voor uitkomt een zakkenvuller te zijn…

 19. v.o.f. de media

  de kop bevreemd me 2 of 10 jaar das nogal een verschil of ben ik nou gek?

 20. Henny Huisman

  Sorrie Bert en Jan, moest ff tegen jullie aanplassen…..

 21. Feut

  Een absolute engerd maar ziet ervoor z’n leeftijd wel goed uit.

 22. Marijke

  Ik mis Ik weet het beter. Ik ken de tune nog…

 23. Henny Huisman

  Hallo Lieverds

  Zou Jezus ook lid zijn geweest van de E.O. als hij in onze tijd geleefd zou hebben? En ook een schoonmaakbedrijf en/of vakantiepark er naast hebben gehad om z’n Bankrekening te spekken? En luidkeels meezingen op de E.O. Jongerendag??

  Ik betwijfel het….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.