Bert van Leeuwen wil nog twee tot tien jaar op televisie

De 59-jarige EO-ster Bert van Leeuwen wil nog twee tot tien jaar programma’s presenteren op televisie. Hij voelt zich als een voetballer op leeftijd. Dat vertelt de presentator in gesprek met de Weekend. Op dit moment voelt Van Leeuwen nog niet de behoefte om de televisiewereld achter zich te laten. Hij heeft het erg naar de zin bij de omroep, waar hij onder meer Het Familiediner maakt. “Ik mag heel mooie programma’s maken bij de EO, voor mij voelt het bijna niet als werk.”

Van Leeuwen is er ook blij mee dat hij zich bij de EO niet over de kop hoeft te werken. “Zolang ik niet 60 uur in de week hoef te werken, zodat ik genoeg tijd heb voor mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, vind ik het een heel mooie balans.”

Hoe lang wil hij nog precies door? “Ik heb nog niet de neiging om te zeggen: ik wil over twee jaar stoppen. Maar ik denk ook niet: ik wil nog tien jaar door.”

Ik ben een soort voetballer op leeftijd die naar de korte termijn kijkt. Ik zie wel hoe het loopt. Voorlopig heb ik er nog zoveel plezier in dat ik het nog graag doe.”

Bert van Leeuwen werd in 1960 geboren als derde kind in een Haags gezin van zeven kinderen. Tegenwoordig woont hij in Zoetermeer.

Foto: Willem-Jan de Bruin, EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen