Belastingadviseur Linda de Mol: ‘Gaat niet goed met me’

Fiscalist van de sterren Frank B. was vorig jaar groot in het nieuws toen hij werd opgepakt op verdenking van belastingfraude. De FIOD viel in maart 2018 zijn kantoor en woning binnen en was onderwerp van gesprek in showbizzland. Ook deze week was hij nog in het nieuws, namelijk vanwege een fiscale constructie die hij zou hebben bedacht voor Afrojack, waardoor hij nu miljoenen euro’s verschuldigd zou zijn bij de Belastingdienst. De Story belde op om poolshoogte te nemen.

B., de belastingadviseur van onder meer Linda de Mol, heeft er nog altijd last van. “Deze zaak heeft een enorme deken over me heen gelegd en dat is volledig onterecht geweest. Ik heb nooit schimmige constructies bedacht om belasting te ontwijken.”

Zijn klanten hebben helemaal geen schimmige constructies, zegt B. “Bij Kim Feenstra kun je in de gegeven van de Kamer van Koophandel zien dat zij een eenmanszaak heeft, dus daar is niets schimmigs aan. En Linda de Mol heeft gewoon een bv, ook daar is niets schimmigs aan. Het is allemaal gelul.”

Dat ‘gelul’ heeft hem wel flinke imagoschade opgeleverd. “Het gaat niet goed met me“, zegt de fiscalist, die wel dankbaar is voor de steun – zowel in de publiciteit als in privé – van Linda de Mol. “Dat was erg fijn.

Het onderzoek naar B., die ook samen met De Mol in de Raad van Toezicht van de LINDA.foundation zit, is nog altijd gaande.

Lees ook:
Linda de Mol ‘in shock’ om belastingfraudezaak (15 maart 2018)
Linda de Mol heeft geen BV op Kaaimaneilanden (17 maart 2018)
Na Linda ook Brard in de bres voor belastingadviseur (5 april 2018)

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen