Linda de Mol heeft geen BV op Kaaimaneilanden

Linda de Mol heeft geen BV op de Kaaimaneilanden, een belastingparadijs ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. Dat heeft de tv-koningin, die onlangs voor de Bijenkorf een geheim over haar bovenlip onthulde, laten weten aan RTL Boulevard. De Mol baalt er stevig van dat haar naam steeds naar voren komt in de berichten over haar belastingadviseur, die is opgepakt op verdenking van belastingfraude. “Ik heb geen BV op de Kaaimaneilanden. Ik betaal gewoon mijn belasting in Nederland.”

De Mol is ‘in shock‘ over de berichtgeving over haar belastingadviseur Frank B.. “Ja, ik schrok verschrikkelijk, omdat – zoals ik gisteren ook al verteld heb – hij al meer dan 25 jaar mijn financiële zaken doet. Tot grote tevredenheid. Dan ga je ook denken van: zouden er echt dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen? En tegelijkertijd denk je ook: dat kan ik me helemaal niet voorstellen.”

En daarna was eigenlijk mijn grootste shock hoe snel, op grond van een heel pittig persbericht van het Openbaar Ministerie, de media dat oppakken en dan iemand al aan een kruis nagelen voor überhaupt duidelijk is of het waar is en of de beschuldigingen kloppen.”

Diezelfde media nagelen ook Linda de Mol een beetje aan de schandpaal. “Die aanklacht gaat om dj’s en ik ben geen dj. Vandaag sla ik De Telegraaf open en staat er meteen een heel grote foto van mij onder een foto van Frank met een balk voor z’n ogen. Op die manier is voor de mensen die niet goed lezen of die niet zo bekend zijn met de materie, heel gauw de suggestie gewekt dat ik heel schimmige dingen qua belasting zou doen. Ik heb een BV, daar heb ik een inkomen uit, daar betaal ik inkomstenbelasting over, ik betaal vennootschapsbelasting en vermogensbelasting. Dat alles in Nederland.”

De Mol vindt het verschrikkelijk voor Frank B. “Ik ben getuige geweest op zijn huwelijk, omdat hij getrouwd is met een vriendin van mij. Daarom raakt het me persoonlijk. Als er dingen waar blijken te zijn dan is dat ontzettend erg, maar dan kan zo’n werkrelatie natuurlijk niet meer blijven bestaan. Dat moge duidelijk zijn.”

Ik ken zijn vrouw en zijn kinderen. Die zijn er allemaal helemaal kapot van. Dat realiseert helemaal niemand zich. Natuurlijk, als er dingen zijn die het daglicht niet kunnen verdragen of die verkeerd zouden zijn, dan moet iemand daarvoor boeten. Maar dat is nog helemaal niet gezegd. Het gaat nog heel lang duren voordat het duidelijk is. Tot die tijd is iemand eigenlijk al kapotgemaakt. Dat vind ik heel erg heftig.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen