Linda de Mol heeft geen BV op Kaaimaneilanden

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 9:45

Linda de Mol heeft geen BV op de Kaaimaneilanden, een belastingparadijs ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. Dat heeft de tv-koningin, die onlangs voor de Bijenkorf een geheim over haar bovenlip onthulde, laten weten aan RTL Boulevard. De Mol baalt er stevig van dat haar naam steeds naar voren komt in de berichten over haar belastingadviseur, die is opgepakt op verdenking van belastingfraude. “Ik heb geen BV op de Kaaimaneilanden. Ik betaal gewoon mijn belasting in Nederland.”

De Mol is ‘in shock‘ over de berichtgeving over haar belastingadviseur Frank B.. “Ja, ik schrok verschrikkelijk, omdat – zoals ik gisteren ook al verteld heb – hij al meer dan 25 jaar mijn financiële zaken doet. Tot grote tevredenheid. Dan ga je ook denken van: zouden er echt dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen? En tegelijkertijd denk je ook: dat kan ik me helemaal niet voorstellen.”

En daarna was eigenlijk mijn grootste shock hoe snel, op grond van een heel pittig persbericht van het Openbaar Ministerie, de media dat oppakken en dan iemand al aan een kruis nagelen voor überhaupt duidelijk is of het waar is en of de beschuldigingen kloppen.”

Diezelfde media nagelen ook Linda de Mol een beetje aan de schandpaal. “Die aanklacht gaat om dj’s en ik ben geen dj. Vandaag sla ik De Telegraaf open en staat er meteen een heel grote foto van mij onder een foto van Frank met een balk voor z’n ogen. Op die manier is voor de mensen die niet goed lezen of die niet zo bekend zijn met de materie, heel gauw de suggestie gewekt dat ik heel schimmige dingen qua belasting zou doen. Ik heb een BV, daar heb ik een inkomen uit, daar betaal ik inkomstenbelasting over, ik betaal vennootschapsbelasting en vermogensbelasting. Dat alles in Nederland.”

De Mol vindt het verschrikkelijk voor Frank B. “Ik ben getuige geweest op zijn huwelijk, omdat hij getrouwd is met een vriendin van mij. Daarom raakt het me persoonlijk. Als er dingen waar blijken te zijn dan is dat ontzettend erg, maar dan kan zo’n werkrelatie natuurlijk niet meer blijven bestaan. Dat moge duidelijk zijn.”

Ik ken zijn vrouw en zijn kinderen. Die zijn er allemaal helemaal kapot van. Dat realiseert helemaal niemand zich. Natuurlijk, als er dingen zijn die het daglicht niet kunnen verdragen of die verkeerd zouden zijn, dan moet iemand daarvoor boeten. Maar dat is nog helemaal niet gezegd. Het gaat nog heel lang duren voordat het duidelijk is. Tot die tijd is iemand eigenlijk al kapotgemaakt. Dat vind ik heel erg heftig.”

Foto: RTL
13 Reacties op “Linda de Mol heeft geen BV op Kaaimaneilanden”


 1. Bart M.

  Linda de Mol heeft geen BV op de Kaaimaneilanden, maar wel botox in haar bovenlip.

 2. Annoniemus

  Daar gaan we de komende tijd achter komen , hoe en waar Linda de Mol haar geld weg sluist !

 3. gtstfites

  Het wort tijd voor haar een rol in Gtst , net zo alsook Willeke van Ammerooyen !!

 4. Wollter

  Hoe denk je dat de familie De Mol aan zoveel geld komt? Toch niet met eerlijk werken en belasting betalen? Nee, de arrestatie van de financieel man verbaast mij niks. Maar waarschijnlijk horen we de waarheid nooit. De familie gooit het op een akkoordje met de Fiscus en alles gaat in de doofpot.

 5. henk

  Linda de Mol lijkt me ook niet de vrouw die dit zou doen als het wel zo is valt ze van haar voetstuk af.

 6. Jantje

  Frank Masmeijer wist ook nergens van.

 7. Marian

  De Antillen waren ook altijd geliefd. Lijkt mij ook stug dat je alleen door hard werken zo rijk kunt worden. In zo`n klein landje.

 8. Ookdatnog

  WAAR ROOK IS IS VUUR…🍌

 9. gertjan

  Maar wel, net zoals de Clintons, heeft zij een foundation !

  ( Nog gesubsidieerd door haar vriendjes bij de postcodeloterij ook ).

  Klef, die TV wereld m.i.

 10. Pete van Dam

  Ik betaal gewoon mijn belasting net als U2 hahahahhahahahaha

 11. SOLANGE

  Prompt geheugenverlies krijg je als je al die quizen moet presenteren

 12. Marie

  Kan me voorstellen dat Linda zich ongelukkig geschrokken is, en uit de reacties hier blijkt dat ze zich terecht zorgen maakt over de negatieve uitstraling van deze situatie. Ik geloof haar trouwens dat ze geen buitenlandse BV heeft, hoewel dat op zich het probleem niet eens is. Zelfs vrijwel alle leden van ons koningshuis hebben BV’s in belastingparadijzen om belasting te ontwijken in het Nederland. Ongelooflijk, maar waar. Dus dat eenzelfde soort constructie wordt opgetuigd voor DJ’s die de hele wereld over reizen waardoor ze net zo makkelijk ergens anders hun woonadres kunnen hebben vind ik niet zo gek. Dat heet gebruik maken van de mazen van de wet. Op zich belachelijk dat die mazen er zijn, maar dan moet de regering dat eens aanpakken. Het probleem is dat deze belastingadviseur geen vergunning had voor deze constructie, en daarom is het nu ineens fraude. Hypocriet tot en met.

 13. DAAN

  Dus Talpa betaald alle belasting in Nederland?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.