AD: ‘Goedkope quiz Ruben scoorde beter dan GTST’

Het zit erop voor Ruben Nicolai: de tv-ster had vrijdag de laatste uitzending van zijn dagelijkse quiz Ik Weet Er Alles Van. Voordat het nieuwe seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden van start gaat, begint RTL 4 morgen eerst met een reeks GTST-herhalingen: er wordt gestart met vijf compilatie-afleveringen, waarna de vijf laatste afleveringen integraal worden herhaald. Terugblikkend op deze zomer is het best pijnlijk dat de goedkope quiz van Nicolai beter scoorde dan GTST, aldus het AD.

Het AD wijst zijn lezers erop dat Ik Weet Er Alles Van vrijdag afsloot met 801.000 kijkers, terwijl de zomercliff van GTST – de belangrijkste aflevering van het jaar – begin juli 775.000 kijkers trok. Op de meeste avonden zat de Nicolai-quiz boven het gemiddelde van GTST.

Het voedt de geruchten dat het misschien wel sneller dan we denken over en uit is voor GTST, in elk geval op RTL 4. “De zender zou er voor kunnen kiezen om RTL 5 een boost te geven en de serie daar naartoe verplaatsen. Daarnaast is er het on-demandplatform Videoland waarop de soap volgens RTL (die cijfers worden niet naar buiten gebracht) goed bekeken wordt“, schrijft het AD.

Het succes van Nicolai om acht uur – een quiz sluit toch beter aan bij het Half Acht Nieuws dan het teenage-drama van GTST – zal tv-baas Peter van der Vorst aan het denken gezet hebben, denkt het AD. “Er gingen ook geruchten dat op de plek van GTST wellicht een talkshow zou komen, maar dit is nergens bevestigd.”

Met de mooie kijkcijfers voor Ik weet er alles van moet zenderbaas Peter van der Vorst in elk geval ook plannen hebben met dat spelletje.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen