AD: ‘Goedkope quiz Ruben scoorde beter dan GTST’

Geplaatst op zo 18 aug 2019 om 9:00

Het zit erop voor Ruben Nicolai: de tv-ster had vrijdag de laatste uitzending van zijn dagelijkse quiz Ik Weet Er Alles Van. Voordat het nieuwe seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden van start gaat, begint RTL 4 morgen eerst met een reeks GTST-herhalingen: er wordt gestart met vijf compilatie-afleveringen, waarna de vijf laatste afleveringen integraal worden herhaald. Terugblikkend op deze zomer is het best pijnlijk dat de goedkope quiz van Nicolai beter scoorde dan GTST, aldus het AD.

Het AD wijst zijn lezers erop dat Ik Weet Er Alles Van vrijdag afsloot met 801.000 kijkers, terwijl de zomercliff van GTST – de belangrijkste aflevering van het jaar – begin juli 775.000 kijkers trok. Op de meeste avonden zat de Nicolai-quiz boven het gemiddelde van GTST.

Het voedt de geruchten dat het misschien wel sneller dan we denken over en uit is voor GTST, in elk geval op RTL 4. “De zender zou er voor kunnen kiezen om RTL 5 een boost te geven en de serie daar naartoe verplaatsen. Daarnaast is er het on-demandplatform Videoland waarop de soap volgens RTL (die cijfers worden niet naar buiten gebracht) goed bekeken wordt“, schrijft het AD.

Het succes van Nicolai om acht uur – een quiz sluit toch beter aan bij het Half Acht Nieuws dan het teenage-drama van GTST – zal tv-baas Peter van der Vorst aan het denken gezet hebben, denkt het AD. “Er gingen ook geruchten dat op de plek van GTST wellicht een talkshow zou komen, maar dit is nergens bevestigd.”

Met de mooie kijkcijfers voor Ik weet er alles van moet zenderbaas Peter van der Vorst in elk geval ook plannen hebben met dat spelletje.”

Foto: RTL
43 Reacties op “AD: ‘Goedkope quiz Ruben scoorde beter dan GTST’”


 1. Norvo

  Ah, de echokamer van medialand staat weer aan. Lekker elkaar napraten over een bedacht en ontkracht gerucht dat alleen blijft rondzingen dankzij sensatiebeluste en selectief dove mediajournalisten. Nee, GTST gaat niet naar RTL 5 en nee, Rubens quiz heeft het over de hele linie niet (veel) beter of slechter gedaan dan GTST. Sommige weken scoorde het spelletje zelfs onder de 600.000, dat heeft de soap nog nooit geflikt.

 2. Fox Mulder

  Ik weet er alles van. Koffie, iemand?

 3. Ikke

  Ik weet er alles van heeft niet constant gescoord was het mooi weer onder de 600 duizend is t regen dan hup hoger

 4. Mark

  Zou mooi zijn als we verlost werden van deze kraamkamer van b-acteurs, aandachtsh0eren en toekomstige bn-ers.

 5. Paolo

  Sommige mensen koken/bereiden een koninklijke maaltijd met minder dure Ingrediënten terwijl de ander met culinaire spullen. Neemt niet weg, toch pas ik voor dit programma.

 6. Paolo

  Correctie: terwijl de ander met culinaire spullen tot niets komt.

 7. Mark

  Hoe lang woon je al in Nederland, Paolo? Of heb je een tia?

 8. Mark

  Verbeter dan het tweede gedeelte van je reactie ook even, want die loopt ook van geen kanten.

 9. MC bezoeker 33

  Waarom willen we GTST nu opeens kapot maken na 30 jaar???….. Zorg er gewoon voor dat er goede (volwassen) verhaallijnen/acteurs zijn en dat deze verhaallijnen niet te ver afwijken van de realiteit.

 10. Mark

  De realiteit is een idi0te politiek c0rrecte samenleving waarin diversiteit en deugen belangrijker is dan inhoud en kwaliteit. Dus GTST sluit haarfijn aan op de maatschappij. Helaas.

 11. Bas

  Het idee om GTST naar rtl5 te plaatsen os nooit door rtl benoemd. Dat is een idee dat in de media ontstaan is en ondertussen voor waar wordt aangenomen. Zoals hier zoveel dingen en meningen als waarheid worden gebracht.

 12. martien meiland

  wat goeeeeeeed!

 13. Bart

  @Bas Dat idee komt van mc en ze blijven dit maar verwerken in alle berichten over GTST. Terwijl er totaal geen sprake van is.

  Wel is het de hoogste tijd dat er iets gebeurd met soap. Zoals iemand hierboven al zegt met meer volwassen acteurs en verhaallijnen. RTL en de producent hebben aangegeven daar mee bezig te zijn. De Insta verhaallijnen en het aantrekken van van Donny Roelvink bevestigen dit niet en beloven niet veel goeds.

  Misschien is het tijd om te stoppen en met een nieuwe soap te komen.

 14. Ik wilde dit even kwijt.

  Ik blijf GTST trouw.

 15. Snake Charmer

  Hoezo een nieuwe soap? Gewoon betere verhaallijnen en alle slechte acteurs eruit.

 16. #NPO kijker#

  Wat een fel licht. Het doet pijn aan mijn ogen.

 17. Bart

  @SC Ja dat kan ook maar schijnt zo te zien allemaal erg lastig te zijn.
  Een nieuwe soap bij een andere producent brengt weer iets nieuws.
  Je kunt toch wel zeggen dat alle verhalen rondom de families Alberts, Bouwhuis, Sanders en de Jong inmiddels wel verteld zijn.

 18. Annoniemus

  Het is vooral de onderbroekenlolshow van Ruben Nicolai , die ook voorkeur laat blijken voor sommige kandidaten !

 19. Erik

  Let maar op GTST word een heel goed en spannend seizoen, ze moeten ook wel, anders is het voorbij.

 20. Snake Charmer

  Bart die verhalen kunnen eeuwig doorgaan. Kijk hoe lang de Amerikaanse soaps al lopen.

  Misschien moeten de makers van GTST effe een tijdje moeten meelopen op met de producers van The Bold.

  Die soap heeft afgelopen week voor het eerst de nr 1 positie op Daytime te pakken gekregen.

 21. Tv junkie xl

  De directrice uit Celblok H zal de boel gaan opschudden…

 22. Ad Visser

  Er ligt nog voor bijna 4 maanden aan reeds opgenomen afleveringen op de plank. Dus tot januari 2020 nog geen enkele verandering.

 23. Mario

  Bart

  De gehele Alberts familie is inmiddels verdwenen,

  Wat Snake Charmer zegt klopt, al zou ik het dichter bij huis zoeken, onze Belgische vrienden hebben met Thuis een uitstekende soap, en zo zou GTST ook moeten zijn.

 24. Cobweb

  Ruben is gewoon leuker en beter dan dat hele gtst.

 25. Frenske

  Is er ooit een onderzoek geweest naar de correlatie tussen het kijken naar soaps en het hebben van een laag iq?

 26. Flippo

  of dit misschien een optie

  18.00 rtl nieuws
  18.15 rtl boulevard
  19.00 gtst
  19.30 nieuws
  20.00 quiz
  20.30

 27. Huismaker

  Ik vind dit dus echt een leuk programma ! En Nicolai deed het prima ! Je merkt dat de deelnemers zich op hun gemak voelen. Hopelijk wordt het binnenkort voort gezet.

 28. Snake Charmer

  Die quiz gewoon naar RTL5.

 29. Sip

  Gewoon leuk programma zonder BNNers.

 30. Hans de Waal

  Kan die Ruben misschien geruimd worden? Verschrikkelijk irritante, zelfingenomen kwal, die man is de erosie van de Nederlandse televisie in persoon.

 31. Bart

  @SC en Mario Eens!
  @Flippo Ook een goede optie al zou ik die quiz en GTST dan wel omdraaien.
  Editie.nl omdopen in 5 in het land voor op RTL5.

 32. aammehoela

  GTST, daar kijk ik niet naar. Maar ook de jeugd niet meer begreep ik. En diegenen die wel kijken nemen het op en kijken het uitgesteld. Van alles verzinnen ze om in ieder geval die reclames te vermijden. De reclames er tussen, steeds meer wordt bewezen dat het in feite ook de doodsteek is voor de kijkcijfers. De jeugd kijkt niet of nauwelijks CO. En de jeugd die wel interesse heeft in algemene ontwikkelingen kijkt dan toch regelmatig NPO 2.

 33. anoniem

  AD let op je woorden
  goedkope

  kijk naar je eigen betaalde oplage

  schrijf een keer over je personeel

  bijvoorbeeld

  wie rijd in de duurste bedrijfs auto

  en is dat nodig

  AD u schrijft over het milieu

  en wie is de vervuiller met die dure auto van de zaak………

  Ruben eenvoudig mens en trekt zoveel kijkers

  ik zit maandag avond al klaar om te kijken

  Ruben ga zo door eenvoudig en toch lachen met je……………..

 34. ano@niem.nl

  RTL4 zou een reshuffle moeten doen. Boulevard van 18:10 tot 19:00uur. Dan GTST. Na het Half acht Nieuws weer een quiz zoals het 25 jaar geleden ook was. Deal or No Deal den de quiz van Nicolai kunnen afwisselen. De jongeren trek je eerder om 19:00uur voor de buis dan om 20:00 uur.

 35. Ron

  @Ad Visser: ze lopen 6 weken voor met opnames en wat er op TV te zien is. Dat het nog 4 maanden duurt voordat er veranderingen in GTST te zien zijn hoeft niet te kloppen want deze opnames zijn gemaakt toen het al slecht ging met de soap dus daar hebben/hadden ze dus al maatregelen kunnen nemen en hierin andere (hopelijk oudere) karakters en betere verhaallijnen te lanceren.

 36. Lucy Banaan (wereldster)

  Als ik in een programma zit wordt het sowieso een succes. Ik kan wellicht in GTST een rol krijgen. Ik ben hiertoe al bereid vanaf 3 miljoen per aflevering.

 37. Johnny👀

  Banaan..van mij mag jij de plaats van die Ruben innemen,weet zeker dat je het beter doet als die lμlhannes.

 38. Henny moet terug!

  5 Tegen 5 met Nicolai een paar jaar geleden was ook goed. Die mag ook terug.

 39. MediaMart

  Waarom doet RTL 4 zo geheimzinnig over Rolf van Haeften?

 40. MediaMart

  Waarom doet RTL 4 zo geheimzinnig over Rolf van Haeften??

 41. critikast

  Ruben Nicolai: het dieptepunt van de nationale televisie !

 42. Bart

  @Criticast Ben ook absoluut geen dan van Ruben. Al die lollige zaterdagavond en improvisatieshows zijn vreselijk. Bij RTL Boulevard staat hij zeker niet op zijn plek. Beste kijkers deed hij altijd wel leuk en Ik weet er alles van past hij als een jas. Met beide moeten ze zeker doorgaan en van al het andere moeten ze hem per direct afhalen. @Henny Geef hem er nog 5 tegen 5 bij en hij heeft een leuk pakket.

 43. Ralph

  Vind het echt een leuke quiz!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.