Zomer met Art opent ook week vijf met treurige cijfers

Geplaatst op Tue 16 Jul 2019 om 9:10

Art Rooijakkers is de vijfde uitzendweek van zijn talkshow Zomer met Art begonnen met vertrouwd lage kijkcijfers. Er keken maandag 222.000 mensen (7 procent) naar de uitzending op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Rooijakkers begint week vijf met een score die ónder de eerste vier weekgemiddeldes van zijn programma ligt: 326.000, 256.000, 252.l000 en 255.000 kijkers. Na deze week zit de presentator op de helft van het aantal uitzendingen.

Over zes weken begint het langverwachte nieuwe praatprogramma van Beau van Erven Dorens op de late avond van RTL 4. Het plan is dat hij drie maanden op drie maanden af zal presenteren.

Wie er gaat afwisselen met Van Erven Dorens is nog altijd niet bekend. Er circuleren meerdere namen, waaronder die van Matthijs van Nieuwkerk. Zijn contract zou echter afgekocht moeten worden, want hij moet nog tot medio 2020 bij BNNVARA.

Er gaan ook geruchten over Eva Jinek, maar zij heeft aangegeven vanwege het moederschap naar de vooravond te willen verhuizen. Dat lijkt RTL 4 haar vooralsnog niet te kunnen bieden.

Wie het in elk geval níet gaat worden, is Rooijakkers. Hij is nu al ruim vier weken bezig met een soort antisollicitatie.

Foto: RTL
36 Reacties op “Zomer met Art opent ook week vijf met treurige cijfers”


 1. Coca Cola

  Jaa-haa, nu weten we het wel.

 2. Look-o-look

  Het wordt Merel Westrik

 3. Remi

  Aflevering van gisteravond was niet eens zo slecht !

 4. Bart

  Ik zou het duo Westrik -Jinek proberen. Zijn vriendinnen en echt iets anders dan dat er nu is

 5. Arjan

  Mark,enz

  Rtl 4 gemiddeld 200.000 tussen 20:30 tot 23:30 gaat lekker 👌

 6. Albert Verlinken

  RTL kan nu niet meer zeggen dat niemand kijkt omdat het te mooi weer is en iedereen buiten zit. Kostbate FAAL is dit weer of zal er weer een l*lverhaal komen dat het goed scoort binnen de target groep?

 7. Jaap

  Ik mis het woordje zoutloos.

 8. Ome H

  Gisteren voor eerste maal gekeken, na al die commentaren hier viel het me niet tegen. Maar 5x per week is me wat teveel.

 9. 190

  ik stem ook voor Merel en Eva

 10. Huismaker

  Sinds RTL deel uit maakt van het omroep-kartel (NPO/Radio1/RTL) met als items Trump/Trump/Trump, Klimaatgekte, Die-Wilders of Baudet haken mensen massaal af. Mensen willen “nieuws van alle kanten” ipv de standaard riedeltjes.

 11. Ben Zine

  @Huismaker: SbS behoort dus niet tot het omroep-kartel, en mensen willen “nieuws van alle kanten”. Daarom staat SbS/Talpa ook altijd bovenaan bij de kijkcijfers en zendergemiddelden. Wacht even ik houd de kijkcijfers op de kop.

 12. Annoniemus

  Stoppen met die bende !

 13. WEST*

  @ A Verlinken Er zijn ook geen jubelberichten meer , RTL dreigt kopje onder te gaan als ze het beleid niet bijsturen, je richten op jongeren en de moderne huisvrouw van 35- 40 is totaal achterhaald ! Er is maar een manier om het tij te keren ,en dat is minder reclame onderbrekingen ,of gewoon reclame achter ieder programma , en kortingen op reclame spots afschaffen , de adverteerder komt toch wel , want zonder RTL kunnen ze niet ! of dacht je dat Unilever RTL links laat liggen, denk het niet!!

 14. Jojo

  Terwijl zijn vrouw hoog zwanger was, lag Donald Trump (de domste en dikste US president ever) lekker te rampetampen met een ander.

 15. anonymous

  Nee….laat Jinek vooral bij de NPO blijven,
  ik kijk geen RTL meer dan.
  Walgelijk wijf.

 16. anonymous

  @jojo; doen alle mannen dat niet?

 17. Laurens

  Nog ruim 5 weken hangen en wurgen met Art. Maar ja, goedkoop programma om te maken. Dus de kijker moet het maar voor lief nemen. Zal Repeat Television Luxembourg een worst wezen. Centjes verdienen/besparen!

 18. Jojo

  @anonymous: Trump is geen man…. slappe hap

 19. Bart

  @Laurens Als ze echt geld hadden willen besparen dan hadden ze herhalingen of een buitenlands realityprogramma uitgezonden. Het programma is gewoon niet goed. Aan het programma is zo’n beetje alles fout wat een zomerse talkshow zou moeten zijn. Als je dan ook nog eens niet de moeite neemt om het programma te verbeteren dan heb je als maker en presentator helemaal niets te zoeken bij de televisie.

 20. Ron

  Matthijs, Jinek, Pauw. Die worden het geen van alle. Merel is te licht en ongeschikt bevonden. Het is nog helemaal niet duidelijk dus wie Beau de andere 3 maanden van het seizoen gaat vervangen…

 21. Jaap

  Eens met Bart. Ook die filmpjes met die amateuristische Youtube mensen ertussen door zijn zeer irritant. RTL denkt zeker dat er pubers kijken om 23 uur? Onbegrijpelijk om dit uit te zenden.

 22. Joop

  Wat een negatieve idioten die hier toch
  altijd weer hun reactie geven ,ga wat zinnigs doen.

 23. Bankzitter

  De laatste twee weken zat het programma van Art vol met politiek correcte onderwerpen. Meestal was de medepresentator scherper en beter dan presentator Art. Meer dan Wie is de Mol kan hij niet presenteren. Richting de uitgang, Art!

 24. goed

  gekeken gisteren en uhh 3 gesprekken waar ik zeker niet de neiging had bij weg te zappen…
  eerste gesprek over die engerd die de MH 17 neerhaalde en dus gewoon vrij rondloopt op een markt in Rusland… ik zou het wel weten als familie zijnde….
  tweede gesprek over Angela Merkel, goed inhoudelijk gesprek en derde gesprek met Gert Verhulst en zoon en uhhh dat was eigenlijk best erg vermakelijk. En! geen vervelende youtube achtige fimpjes. Het was eigenlijk gewoon heel goed.

 25. Robert

  Was Sjef van Oekel er nog maar.

 26. Laurens

  Volgens mij is Art de Mol! Willens en wetens breekt hij met zijn goedkope programma de late avond van Repeat Television Luxembourg af…..

 27. Jantje

  Het weer zit ook niet mee voor Art. Het was gisteravond nog 10 graden met een snijdende Noord Wester. Tja dan zitten mensen buiten ipv voor de TV

 28. alfred

  peter van de vorst………………….? stekker?

 29. Positief

  Waarom zo negatief commentaar over Zomer met Art.Het mag op voorhand niet leuk gevonden worden. Het is een ontspannen programna met leuke onderwerpen. Kijkt lekker weg. Een aanrader voor in de vakantie.

 30. Simone

  Zomer met Art vind ik een heel leuk programma. En vergeet niet de swingende huisband Marcel Fisser. Die draagt bij aan het vakantiegevoel.

 31. Iemand

  Vroeger had je De Vakantieman in de zomer. Waarom worden dat soort programma’s niet meer gemaakt tegenwoordig? Paste perfect bij het vakantiegevoel. Het is tegenwoordig allemaal zo weinig creatief.. en al die talkshows..er wordt teveel geluld op tv door mensen die niet boeiend zijn.

 32. Bart

  @Iemand De Vakantieman is elke maandagavond om 20.30u te zien op NPO1

 33. Annet

  Art ergert zich duidelijk zichtbaar aan anderen, voelt zich snel aangevallen, heeft totaal geen gevoel voor humor, reageert soms vreemd en te agressief op anderen.
  Hij zit duidelijk niet zo lekker in zijn vel. Daardoor krijg je totaal geen ontspannen zomeravond gevoel door dit programma.

 34. Zonder Naam

  @iemand – Je hebt al jaren Groeten met Max, wat sinds kort Max Vakantieman heet…

 35. BRAAK

  Artje, kom je buiten spelen, want op de buis wordt het toch niets met jouw!

 36. Ben

  Rat rooijakkers draagt teveel rioollucht met zich mee. Is niemand maar dan ook niemand in geïnteresseerd. De “kijkers” zijn mensen die met een mitrailleur in hun gedwongen moeten kijken. Echt alles aan dit engerdje is nep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.