MAX verbaasd dat SBS ook met dementieshow komt

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het een beetje apart dat SBS 6 ook ineens met een programma komt waarin mensen met dementie aan het werk worden gezet. Dat laat hij weten in het AD. Slagter kondigde in april al aan met een groot project rondom dementerende ouderen te komen. Ze keren terug op de arbeidsmarkt door baantjes te vervullen in bijvoorbeeld hotels en restaurants, en het resultaat is komend seizoen te zien op NPO 1. Maar ook SBS 6 komt nu met zoiets.

SBS 6 werkt samen met Alzheimer Nederland aan het maatschappelijk experiment ‘The restaurant that makes mistakes’, maakte het vorige week bekend. “In het programma volgen we het restaurantpersoneel dat bestaat uit vrijwilligers met dementie. Geen van allen heeft ervaring in de horeca.

Best opvallend, vindt Slagter. “Dit heeft ons natuurlijk enigszins verbaasd, maar ik lig er niet wakker van. Hoe meer aandacht voor dit onderwerp, hoe beter.

Het project van MAX gaat bovendien veel verder dan een tv-programma, benadrukt hij. “Wij denken aan een grootse campagne waarin we pleiten voor meer ruimte voor deze mensen op de arbeidsmarkt. Daar gaan we ook over in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.”

We hopen natuurlijk dat straks meer bedrijven deze mensen aan een baan kunnen helpen.”

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen