Zevenuurslot NPO 1 in een dip zonder M

Geplaatst op Tue 02 Jul 2019 om 14:35

Het zevenuurslot van NPO 1 zit in een flinke dip nu de Margriet van der Linden-talkshow M op zomervakantie is gestuurd. De natuurdocumentairereeks Dynasties trok maandag op hetzelfde tijdstip slechts 504.000 kijkers (14,5 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dynasties scoorde maar liefst 42 procent ónder het avondgemiddelde van NPO 1. Het Sportjournaal ervoor trok 914.000 kijkers (29 procent) en het Achtuurjournaal erna 1,7 miljoen kijkers (37 procent).

NPO 1 gaat deze zomer van alles herhalen op het zevenuurslot. Volgende week is Erica op Reis te zien, daarna volgt een week lang Het Gevoel van de Vierdaagses, gevolgd door herhalingen van Jaïr in goed gezelschap en Verborgen Dorpen.

In de maand augustus komt NPO 1 twee weken lang met Bed & Breakfast en twee weken lang met Uit Mijn Keuken. Pas in september keert De Wereld Draait Door terug op de buis.

Frans Klein, de tv-baas van de NPO, riep vorig jaar nog trots dat hij de zomerstop van het zevenuurslot had afgeschaft. “Het afgelopen jaar hebben we al onze late night talkshows Pauw en Jinek het hele jaar door geprogrammeerd. Dat is goed bevallen en nu bouwen we, met veel geduld en toewijding, de vooravond verder uit.

Nu is er toch weer gekozen voor een zomerstop. “We hebben geleerd van vorig jaar, we merken dat er hartje zomer anders wordt gekeken in de vooravond; juli en augustus zijn op dat tijdstip moeilijke tv-maanden. Bij mooi weer zijn mensen dan meer buiten dan binnen.

Foto: KRO-NCRV
16 Reacties op “Zevenuurslot NPO 1 in een dip zonder M”


 1. Lieke van Lexmond Lover

  Goede keuze, rtl boulevard kan hier een voorbeeld aan nemen en ook zomer met art word slecht bekeken in de zomer

 2. Robespierre

  Op dat tijdstip zijn senioren, de enige kijkers van de publieke omroep, óf aan het eten, óf aan het afwassen, óf een after-dinner-dutje aan het doen.

  Verder wil ik graag gebruikmaken van de gelegenheid om de groeten te doen aan het kapsel van Margriet van der Linden.

 3. 123

  Je kunt het ook omdraaien en denken: als we dit elke zomer doen (zo’n beetje alles op slot gooien, en vooral veel herhalingen), dan jagen we de kijker wel naar buiten.

 4. #NPO kijker#

  Top beslissing.

  M trok vorig jaar ook weinig kijkers door de warmte.

 5. Nepomuk

  Alleen zwervers zitten buiten. Beschaafde mensen zitten binnen. We hebben potverdikkie niet voor niks al die huizen gebouwd.

 6. Niks opt tv

  natuurdocumentairereeks is wel beter als M / DWDD / RTLBV enz. rest is allemaal een pot nat.

 7. Kwel

  @ Niks op tv

  Het blijft lastig voor veel mensen, vandaar dat ik het toch nog maar eens herhaal. De juiste volgorde is:
  1) naar school gaan en een taal leren
  2) communiceren met de buitenwereld

  Geen dank!

 8. MC Ho en Ltd.

  Talkshow M? Nooit van gehoord.

 9. Johnny👀

  Die pot moet snel naar de kapper en trek eens wat normaals aan en ..Ach laat ook maar,die lelijke heks is niet te redden.

 10. Apostulaat

  Vroeger konden we des zomers nog genieten van VPRO Piknik. Ach, dat waren nog eens tijden.

 11. Garnalen Gerrit

  Ik vind Maurice van der Linden een vervelende vent. Ideologisch vooringenomen een propagandistisch hetzprogramma maken van belastinggeld.

 12. Ikke

  Minachting van mensen die wel graag tv willen kijken. En onkunde van Frans Klein dat hij met zo’n groot budget niet kan zorgen dat het hele jaar door om 19 uur op NPO1 live talkshow te zien is. Tip: Stop met DWDD en kom met nieuwe talkshow die minder duur en minder elitair is. Weet zeker dat MAX en WNL dagelijkse talkshow stuk goedkoper zullen produceren dan luxe paarden van BNNVARA.

 13. *west*west*west*

  Ik ben beheerder van de M-Hyves en daar zegt iedereen ze ze M erg missen maar ja wat kan ik daar verder aan doen he ben maar een eenvoudige Hyves beheerder ihihihihih

 14. Annoniemus

  Een poos zonder elke keer door M geconfronteerd te worden met potten, flikkers en andere rare figuren is een verademing .
  Een poos zonder Margriet met een te jonge geverfde kapsel op dat oude hoofd , en freak pakken die ze draagt , is heerlijk .
  De zomer kan beginnen !

 15. E!

  Linkse rakker.

 16. Marq

  Annoniemus is een ranzig debieltje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.