Johan Derksen: ‘Contract bij Talpa soepeler dan bij RTL’

Johan Derksen vindt het contract dat hij en zijn VI-collega’s bij Talpa hebben een stuk fijner dan het contract dat ze hadden bij RTL. En niet alleen vanwege het geld. Dat vertelt de voetbalanalist in HP/DeTijd. In het RTL-contract stonden allemaal valkuilen, meent Derksen. “We hebben nu een veel soepeler contract dan bij RTL. Daar kreeg je een pak papier van 26 velletjes onder je neus geduwd en in al je hebzucht zet je dan zonder het contract goed te lezen gauw een handtekening“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Maar achteraf betekende het wel dat we verplicht moesten aanschuiven bij andere RTL-programma’s. Moest je op dinsdagochtend ineens bij Koffietijd opdraven omdat ze een item tekortkwamen.”

Derksen heeft daar helemaal geen zin in. “Zulke nonsens heeft Wilfred Genee bij de contractbespreking met John de Mol gelukkig buiten de deur weten te houden. We hebben laten opnemen dat De Mol zich nergens mee mag bemoeien en dat we niet naar zulke onzinprogramma’s als Shownieuws hoeven.

De Mol had slechts één harde eis. “Wat John wel heel streng heeft afgebakend, is dat Wilfred Genee, René van der Gijp en ik die vier jaar samen moeten afmaken.”

Is dat allemaal wel vol te houden? “Ik zeg altijd: de hoogte van ons honorarium houdt de loyaliteit in stand.

Het HP/DeTijd-interview met Johan Derksen kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen