Wendy van Dijk: ‘John de Mol heeft mij nodig’

Wendy van Dijk denkt dat John de Mol haar nodig heeft in zijn pogingen om wat te maken van zijn familiezender SBS 6. Dat schrijft de presentatrice in haar column in de Wendy. Van Dijk is haar echtgenoot Erland Galjaard achterna verhuisd van RTL 4 naar SBS 6, zodat ze verzekerd blijft van de nodige privileges op presentatievlak. Nu ze uit de Voice-franchise stapt moet de presentatrice bewijzen dat ze ook op eigen benen kan staan en dat wordt een behoorlijke uitdaging.

De televisiester doet het allemaal voor De Mol. Ze herinnert zich nog goed hoe ze 25 jaar geleden typetjes speelde in zijn show Boobytrap. “Op een middag haalde ik – wachtend op de lift in onze flat – de brievenbus leeg. Ha, leuk, een brief! Op de achterkant: afzender John de Mol?!! ”

Van Dijk begreep niet waarom ze een brief had gekregen ‘van John de Mol himself’. “Ik las dat John, als producent van dit programma, zeer te spreken was over mijn rol als actrice in Boobytrap en of we een keer een afspraak konden maken om te praten over de toekomst? Dat vergeet ik mijn hele leven niet meer. Dat zo’n man de moeite nam om onze filmpjes te kijken en uitgerekend mij eruit pikte! En: ‘de toekomst’? Wat kon dat betekenen?

Uiteindelijk werd Van Dijk op Over De Roooie! gezet. Ze vond het goed bij haar passen. “Dat vonden John en SBS-directeur Fons van Westerloo ook en ik kreeg de job. Het begin van mijn carrière bij SBS 6.

Ze groeide uiteindelijk door en kwam met programma’s als Hart in Aktie en Ushi. Toen ze op groot amusement aasde, kon SBS haar dat niet bieden en stapte ze over naar RTL.

Bij RTL had ze al relatief snel een grote tv-flop in handen: Million Dollar Wedding. “Iedereen had een mening en dan zijn er maar weinig mensen die openlijk voor je opkomen. John de Mol deed dat wel. ‘Zijn we dan serieus vergeten dat deze vrouw Ushi heeft gemaakt? En tal van andere succesvolle programma’s?’ Dat vergeet ik ook nooit meer.

Nu gaat Van Dijk zich inspannen voor De Mol. “We gaan mooie programma’s maken en bouwen aan een zender waar John in gelooft. Ik ben niet Johns zus, niet zijn zoon, maar wel iemand die hem ongelofelijk dankbaar is. Het meisje dat ooit bij de lift stond te wachten en precies die brief kreeg die zij toen nodig had.”

Misschien kan ik nu iets terugdoen. Misschien heeft John mij nu ook een klein beetje nodig, zoals hij Linda nodig heeft.”

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen