‘Talpa Network mist de video-on-demand-boot’

Met de terugkeer van retrotitels als Lingo en Man Bijt Hond, die toch altijd een vrij oud publiek bediend hebben, lijkt SBS 6 de strijd om de jonge kijkers voorgoed te hebben opgegeven. Concurrent RTL heeft op televisie ook het overijverige verjongen losgelaten, maar heeft daar wel wat tegenover staan: ordi-titels als Temptation Island VIPS bedienen op het video-on-demandplatform Videoland een jong publiek. Zoiets heeft Talpa Network niet; zij hebben alleen het simpelere platform KIJK.

KIJK is toch iets anders dan Videoland, zegt mediaconsultant Oege Boonstra van bureau 3 Rivers in het AD. “Talpa heeft het platform KIJK, maar dat is meer een terugkijkservice. Er valt dus nog wel wat terrein te winnen voor dat bedrijf.

Als je jongeren wil bedienen, moet je toch echt de slag naar online maken, benadrukt Boonstra. “Die kijken niet meer op de traditionele manier tv, maar bevinden zich op video-on-demandplatforms als Netflix.

Het is nog niet te laat voor Talpa, denkt hij. “De onlinemarkt groeit als een dolle, dus het is nog niet te laat om er een graantje van mee te pikken. Elk zelfrespecterend tv-bedrijf doet dat tegenwoordig.”

Talpa heeft dan twee mogelijkheden: zelf dus een eigen VOD-platform opzetten of een samenwerking aangaan.”

Eerder koos Talpa ervoor om SBS 6-titels als Celblok H in licentie te geven aan RTL’s videoplatform Videoland.

Het AD-artikel ‘Waarom we nu kijken naar de tv van toen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa Network

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen