Avondetappe vs Tour du Jour: 858.000 vs 126.000 kijkers

Geplaatst op zo 14 jul 2019 om 9:30

RTL 7 probeert zich nog altijd ijverig te positioneren als sportzender, maar sinds het vertrek van de mannen van VI is de zender natuurlijk niets meer dan een bonte verzameling van politiebeelden uit het guldentijdperk, pijltjesgooiende bierbuiken en B-voetbal. Na het volledig floppen van de nieuwe voetbaltalkshow VTBL van Humberto Tan, kijkt er momenteel geen hond naar de Tour de France-talkshow Tour du Jour met Bart Nolles. Je vraagt je af waarom RTL er überhaupt geld in steekt.

Ook zaterdagavond was het weer raak. Waar NPO 1’s De Avondetappe een mooie 858.000 kijkers (22 procent) neerzette, kwam Tour du Jour uit op 126.000 kijkers (3 procent).

Het zijn pijnlijke cijfers voor Nolles, die op zaterdagavond ook kleine tomaatjes had kunnen gaan maken met zijn nieuwe geliefde Lilian Marijnissen.

Nolles, die je nog altijd het gevoel geeft dat je tijdens het zappen bent uitgeschoten naar de regionale omroep, presenteert Tour du Jour voor het tweede jaar op rij. Hij nam de presentatie vorig jaar over van Wilfred Genee.

Foto: RTL
42 Reacties op “Avondetappe vs Tour du Jour: 858.000 vs 126.000 kijkers”


 1. Leo

  Moehaha wat een heerlijk geschreven artikel!
  Die omschrijving van RTL7 is spot on!

 2. Archibald

  Fietsen is sowieso voor hоmo’s.

 3. Laurens

  Het ontstijgt het niveau van omroep Oss niet….

 4. TomTom

  Zucht, nooit verwacht dat ik dit nog eens zou gaan zeggen. Waar is Mart en Dalida? Dione kan vrolijk kijken en lachen tot ze er bij neervalt maar ze heeft HET simpelweg niet en die Nolles heeft de uitstraling van een suikerbiet. Is niks, wordt niks.

 5. Bjornrdam

  Scoorde vorig jaar 99.000 kijkers. Als de sponsor maar genoeg geld neerlegt…

 6. Een ander geluid

  Met Genee als presentator waren de laatste jaren de kijkcijfers ook bedroevend. Het eerste jaar had Tour du Jour leuke items als de Alpe Heuz op fietsen e.d.

 7. Ernie

  Darts kijkcijfers zijn ook om te huilen.

 8. Mart

  Ook wel een artikel op de slechtst scorende dag. Typisch.
  Ondanks deze cijfers scoort t altijd nog ruim boven de cijfers van vorig jaar.

 9. S. Stokvis

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners

 10. Alex

  Dit programma is volledig gesponsord, kost RTL haast niks.

 11. Ben Zine

  @S.Stokvis: slecht gejat, of slecht gekopieerd als je ook Erik bent.

 12. Wijskijker

  Ik zou ook liever een flutprogramma willen presenteren dan thuis te zitten met Lilian Marijnissen.
  In plaats van met het bord op schoot zit je met één of ander communistisch boekwerk op de bank.

 13. Bart

  Bart Nolles kijkt op deze foto weer als en konijn in de koplampen.

 14. Sjaak Swart

  @Ben Zine, ik zie dat
  S.Stovis een gevoelige snaar heeft geraakt:)

 15. Heer Olivijf

  “kleine tomaatjes maken”.
  Ik LOLde.

 16. MC bezoeker 28

  Ik krijg de indruk dat de schrijver vandaag met het verkeerde been uit bed gestapt is.

 17. Sabine

  Dit programma was bij voorbaat al kansloos (los van Nolles). Reden: er is al een goed programma die dit doet (Avondetappe) én ze zitten op RTL 7.
  Dat dit niet werd voorzien!! ?

 18. RaymondVL

  RTL7 heeft de positie als sportzender al verloren toen ze de Formule1 kwijt raakten. Sindsdien is het “Minder voor mannen”. En met de 100.000e herhaling van Allo Allo en Flodder ben je als zender ook niet echt meer geloofwaardig.

 19. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  RTL7 had het goed geschoten met Meer Voor Mannen.
  Is de formule uitgewerkt of zijn ze op het matje geroepen dat er meer diversiteit moest komen. Anyways, voor ons werkte het wel.

 20. liefkleinhertje

  Die varkensneus (fillemon Wesselink) is nog te achterlijk om in een programma als knoop in je zakdoek de plee schoon te maken.
  En dan heb je ook nog kabouter Nolles die een laddertje nodig had om Job Gosschalk te kunnen casten.
  Als je die 2 nou even vervangt door mensen die nog een beetje normaal zijn gaat het programma er met sprongen op voor uit.

 21. Remi

  …Ook ik mis Mart, en Dalida !
  Ik hoor het mezelf zeggen … nooit gedacht ;)

 22. critikast

  Alles is”nog beter dan Mart, die over het paard getilde “wielerkenner”! Zijn columns op Nu.nl kan iedereen maken, alleen dan zonder branie en slecht zittende colbertjasjes. Smeets is de grootste karikatuur van zichzelf op de Nederlandse televisie !

 23. Mart

  Ik vind Bart het prima doen. Leuke gasten ook. Dione is niet om aan te zien. Zet Herman op die plek..100x beter.

  Maar niks gaat natuurlijk boven Vive le Velo.

 24. Bertus

  En toch nog altijd liever Nolles dan die aandachtsgeile, van stopwoordjes vergeven Dione de Graaff.

 25. HalloJumbo

  @Ernie: Komt omdat alle Nederlanders eruit liggen, dan kijkt dat campingvolk niet meer.

 26. Angela de Jong

  Waar Bart Nolles niet populair is bij de kijker thuis weet zijn vriendin Lilian Marijnissen geen politieke stem binnen te halen bij de SP. Wellicht kunnen ze beide beter stoppen en een nieuwe carrière starten?

 27. John

  Terwijl Tour du Jour vanaf dag 1 een programma is dat hartstikke goed in elkaar zit. Leuke items, goed gepresenteerd, kundige gasten, vaak met humor (Stef Clement, Gert Jacobs, Bram Tankink), goed decor, mooie stad. Ik verkies Tour du Jour altijd boven de Avondetappe dat toch wat saaier is qua presentatie en vaste gasten. Alleen na mooie etappes kijk ik ze allebei, want ook de Avondetappe is een prima programma voor de wielerliefhebber, daar niet van.

  Tip voor de mensen die afhaken vanwege de reclameblokken: https://www.rtl.nl/gemist/rtl-7-tour-du-jour/afleveringen/

  In plek van de reclameblokken heb je nu 2 keer een korte reclame. Ik hoop dat meer mensen dit programma eens een kans willen geven, want ik was al blij verrast dat RTL er mee door is gegaan gezien de eerdere kijkcijfers. Aan de kwaliteit kan het in ieder geval absoluut niet liggen.

 28. John

  @ Mart,

  Bart Nollens doet het opvallend goed idd. Vlot en ook weleens met scherpe onderbrekingen, ala Genee. Ik zie in hem door zijn Tour de Jour optredens zelfs een vervanger voor Wilfred Genee mocht hij om wat voor reden dan ook wegvallen bij VI.

  Wat betreft Dione ben ik het weer volledig met je oneens. Zeker als ze een strak shirt aan heeft is dat een goede reden om te kijken ;) (en ze doet het het journalistiek gezien ook prima), maar Herman vd Sande is ook een goeie.

 29. TopofFlop

  Het wordt door sponsors betaald. Daarom keert het elk jaar terug.

 30. Bart

  @Mart Bij de Tour, De Spelen en het EK/WK voetbal voor de mannen en de vrouwen meit ze gewoon Studio Sportzomer doen met gelegenheidsduo Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk. Bijgestaan voor de headlines en statistieken door Rivka op ‘t Veld. Alle andere Studio Sport presentatoren en verslaggevers op locatie en voor de gewone uitzendingen gedurende de hele dag.

 31. Jordao

  Op zich een heel fatsoenlijk programma alleen die vreselijke Filemon. Die haalt alles naar beneden.

 32. Johnny👀

  Filemon..Boogerd..Bartje…Elk normaal mens weet dat deze namen een Garantie zijn voor lage kijkcijfers .

 33. Gijs

  Met Filemon krijg je alleen maar demente bejaarden en doorliggers.

 34. Bart

  @Johnny Helemaal mee eens! Al gun ik het Bart Nolles op zich nog wel maar is hij gewoon veel te braaf. Er was toch wel een betere presentator te vinden bij een regionale zender lijkt me. Die Boogert en Filemon willen veel te graag op televisie. Voor die laatste heeft er niets te zoeken. Als hij wielerexpert is dan heeft elke familie in Nederland er wel een.

 35. Mark

  Laten we vooral alle films niet vergeten. Alle grote premières die RTL 7 had van Paramount, Sony, Belga, Universal: allemaal naar Veronica verhuist!

  Nu hebben ze alleen nog van die titels van DFW, die vroeger direct op dvd uit kwamen (en dan nog geen succes waren).

 36. No. 14

  creatieve armoede bij RTL: succesprogramma’s van NPO kopiëren maar dan wel in kwalitatief zeer zwakke uitvoeringen.
  En sommige commerciële zenders zenden de hele dag buitenlands aangekochte meuk uit, maar daar hoor je niemand over.

 37. BRAAK

  Nolles is een z i e l e n p o o t wiens ogen te dicht bij elkaar staan, een soort mislukking van de schepping, dan die Boogert, voormalige fietsende junk die alles ontkende met zijn die mislukte krullenkop, tenslotte die camerageile Fillemon die overal geflopt is en nu ineens verstand heeft van wielrennen.

 38. BRAAK

  Mart, waar ben je!

 39. Nu.nl

  @ Braak Nu.nl

 40. Sip

  Ik word gek van die Tour de France. De hele dag wielrennen, zelfs bij Eva Jinek.

 41. BarneyArmy

  Zaaalig toch al die oeverloze dart competities van 6 uur tot middernacht. lekker naar bierbuiken met allemaal dikke gouden horloges kijken. TOPSPORT! Af en toe een leuk filmpje erop die al 53 keer op de buis is gegooid die maand. En die voice over stem; “meer voor mannen!!” Meer voor pantoffelhelden”!! klinkt beter. Nou nog specials over barbecueën en vrachtwagens. dan zijn we er echt!!

 42. Ernst

  Ik ken tour du jour niet maar de Avondetappe is van een bedroevend niveau.
  Dione is een aardige vrouw maar totaal ongeschikt voor dit programma.
  Geen kritiscge vragen en stom lachen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.