VPRO Boeken en Vrije Geluiden ingeruild voor Nadia

De VPRO trekt de stekker uit de programma’s VPRO Boeken en Vrije Geluiden. Daarvoor in de plaats komt een nieuw zaterdagavondprogramma met Nadia Moussaid. Dat heeft de omroep laten weten. VPRO-hoofdredacteur Willem van Zeeland begrijpt het als mensen teleurgesteld zijn, maar heeft ook vertrouwen in de vernieuwingsslag die gemaakt wordt. “We betreuren dat deze programma’s stoppen en begrijpen dat vaste kijkers hieraan zullen moeten wennen.”

Het programma van Nadia Moussaid gaat in januari 2020 in première en gaat over boeken, films, muziek en andere kunstvormen. Het zal elke zaterdagavond te zien zijn op prime time. “We zijn enthousiast dat er in de programmering vanaf januari een prominente plek komt voor boeken en muziek: primetime zaterdagavond.”

Bovendien zal het programma wekelijks herhaald worden op de zondagochtend. “We zijn blij met de kans die NPO 2 ons hier biedt. Het nieuwe programma is nog volop in ontwikkeling. In september vertellen we er meer over.”

Het nieuwe programma krijgt naast de televisie-uitzendingen een uitgebreide website met een interactieve leesclub, podcasts en online video. Ook is er een intensieve samenwerking met Nooit Meer Slapen, het dagelijkse interviewprogramma op NPO Radio 1 met Pieter van der Wielen.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen