Opvolger 6 Inside van start: ‘Wordt ook niets’

SBS 6 heeft het zesuurslot een half jaar lang vergooid met de kijkcijferflop 6 Inside, maar hoopt vanaf vanavond op betere tijden met de opvolger van dat programma: Klinkt Smakelijk met Nicolette van Dam. Waar 6 Inside een liveprogramma was over de actualiteit, is dit een vooraf opgenomen kookshow met wekelijks wisselende gastjuryleden. In deze eerste uitzendweek is dat Gordon. Gaat dit wél aanslaan bij de kijker? Tv-recensent Ron Vergouwen denkt helaas van niet.

Volgens Vergouwen wordt het sowieso lastig om er tussen te komen voor SBS 6. “Om 18.00 uur stemmen de meeste mensen toch af op het nieuws op RTL of de NOS. Dat een derde partij dan denkt met een programma te komen dat enorm goed scoort op dat tijdstip, is anno 2019 niet realistisch meer.”

Mogelijk wordt de vooravond van SBS 6 nooit meer wat, lijkt Vergouwen te suggereren. “De vooravond blijft gewoon een enorm groot probleem, wat ligt aan de huidige televisiemarkt waarin mensen weinig lineair meer kijken.

Een kookshow is wel iets anders dan EenVandaag op NPO 1 of RTL Boulevard op RTL 4. “Ik denk dat het verstandig is om er totaal iets anders neer te zetten. Maar of het een succes wordt, vraag ik me af.

Klinkt Smakelijk is om 18.00 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen