Viktor Brand wil niet zijn pensioen halen bij SBS 6

Viktor Brand (48) is een van de grotere sterren van SBS 6, maar wil de zender niet tot aan zijn pensioen trouw blijven. Dat vertelt de presentator in gesprek met de LINDA. Brand wil veel vroeger met pensioen dan gebruikelijk is, dus langer dan een paar jaar zal hij het niet meer uithouden. “Ben je gek; ik wíl mijn pensioen helemaal niet halen. Halverwege de veertig stoppen heeft me altijd wel mooi geleken. Ik ben inmiddels 48, dus doe het al langer dan gepland“, zegt de televisiester.

Waarom is hij niet met pensioen gegaan? “Dat is natuurlijk omdat ik het voorlopig nog zo naar mijn zin heb in wat ik maak. Maar er is nog een tweede leven, hè.”

Brand heeft al helemaal voor ogen wát hij wil gaan doen na zijn tv-carrière. “Iets totaal anders. Op een berg in Spanje gaan wonen met 26 oude, zielige honden en intussen een kleine bed & breakfast runnen. Dat is echt een serieus doel.

Hij neemt de tv-wereld niet al te serieus meer. “Ik heb jarenlang gedacht dat mijn wereld zou instorten als het werk zou ophouden. Toen ik in 2012 een mindere periode kende bij SBS, heb ik gemerkt dat dat onzin is.”

Ik had nog steeds de leukste vriend, de liefste ouders, de fijnste vriendenkring. Óók als het zou ophouden. Sindsdien is werk niet meer zaligmakend, maar de leukste bijzaak in mijn leven.

Het LINDA-interview met Viktor Brand kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen