Martine van Os houdt geen contact met reisbejaarden

Geplaatst op ma 22 jul 2019 om 14:00

NPO 1 kleurt vanavond weer grijs. Na MAX Vakantieman begint een nieuw seizoen van de andere grote Omroep MAX-hit We Zijn Er Bijna, waarin Martine van Os met een groep bejaarden op reis gaat. Na Andalusië, Spanje, de Balkan, Italië, Griekenland, Spanje en Portugal, Ierland en Italië gaat de reis dit jaar, in alweer het negende seizoen, voor de tweede keer door de Balkan. Houdt Van Os eigenlijk contact met al die reisbejaarden? Nee, dat is onmogelijk, zegt ze in het AD.

Van Os kan onmogelijk met iedereen gaan whatsappen. “Ik heb in negen jaar vijfhonderd mensen ontmoet, het is onmogelijk contact te houden. Maar we hebben na elke reis een reünie.”

Hoe ziet die reünie eruit? “Dan nodig ik de hele groep uit bij Omroep MAX, wonen ze een uitzending van Tijd voor MAX bij en eten en drinken we samen iets.”

Daarna is het over en uit. “Dat neemt niet weg dat ik dierbare herinneringen heb aan vooral de persoonlijke gesprekken met deelnemers.”

De zesdelige We Zijn Er Bijna-reis begint vanavond op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar toe. De meeste deelnemers kennen elkaar nog niet, maar sommige hebben elkaar al eerder op een kampeerreis getroffen.

Ook voor Martine van Os zitten er oude bekenden in de groep: Paul reed vorig jaar in zijn eentje mee door de hak van de Italiaanse laars. Dit jaar wordt hij vergezeld door zijn broer Kees.

Het AD-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: Janita Sassen / MAX
11 Reacties op “Martine van Os houdt geen contact met reisbejaarden”


 1. Kerstboomprocessierups

  Leuk om te zien dat zo een oud vrouwtje nog kan internetten.
  Vaak lijkt ze vergeetachtig te worden… en begint ook steeds meer te wauwelen.

 2. Meneer Kaktus

  Is het vandaag nationale Martine van Os dag toevallig?

 3. n

  De helft van haar nieuwe kennissen zit inmiddels boven.

 4. Zalmneusje

  Tuurlijk houd je geen contact met die mensen. Je zou toch met die oude besjes op stap moeten en dan achteraf ook nog constant foto’s van hun kleinkinderen of hun parkiet toegestuurd krijgen..

 5. Tim Thijssen

  Wat denk je nou. Die oma’s gaan de hele tijd mailtjes sturen met ‘leuke’ foto’s en filmpjes van de vakantie. Dat moet je toch niet willen. Het lijkt me al een hel om op die redactie te werken. Moet je telefoontjes opnemen met van ‘ja jullie hebben A gefilmd maar het leek B op tv, wat moet ik nu?’. Die mensen hebben geen idee hoe tv werkt, maar werken er wel aan mee. Het is wachten op een rel.

 6. Oprutte

  Moet dat dan??

 7. BRAAK

  Eng wijf.

 8. IJvonne Parmelaar

  “Reisbejaarden houden geen contact met Martine Van Os”…

 9. IJvonne Parmelaar

  Misschien hebben de reisbejaarden het ook te druk om contact te houden met mevrouw Van Os.

 10. Jolanda Braaksel (columniste)

  Martine van Os voelt met haar kortpittige huisvrouwenuiterlijk perfect de middelmatigheid van de gemiddelde Nederlander aan en weet zich hier perfect naar te voegen. Zij excelleert in niemendalletjes die torenhoge kijkcijfers trekken, waarin het erg matig begaafde plebs, het proletariaat feitelijk, zich intens weet te herkennen. Het volledige gebrek aan glamour van Martine van Os en de occasionele grijze uitgroei maken haar benaderbaar en uiterst geschikt voor een miljoenenpubliek. De verwassen spijkerbroek en het op het oog uit Bangladesh afkomstige katoenen topje dat zij vol waardigheid draagt op de foto bevestigen het bovenstaande.
  Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw. Ik draag altijd parels.

 11. bastiaan

  Prachtige TV, niks ingewikkelde concepten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.