Martine van Os houdt geen contact met reisbejaarden

NPO 1 kleurt vanavond weer grijs. Na MAX Vakantieman begint een nieuw seizoen van de andere grote Omroep MAX-hit We Zijn Er Bijna, waarin Martine van Os met een groep bejaarden op reis gaat. Na Andalusië, Spanje, de Balkan, Italië, Griekenland, Spanje en Portugal, Ierland en Italië gaat de reis dit jaar, in alweer het negende seizoen, voor de tweede keer door de Balkan. Houdt Van Os eigenlijk contact met al die reisbejaarden? Nee, dat is onmogelijk, zegt ze in het AD.

Van Os kan onmogelijk met iedereen gaan whatsappen. “Ik heb in negen jaar vijfhonderd mensen ontmoet, het is onmogelijk contact te houden. Maar we hebben na elke reis een reünie.”

Hoe ziet die reünie eruit? “Dan nodig ik de hele groep uit bij Omroep MAX, wonen ze een uitzending van Tijd voor MAX bij en eten en drinken we samen iets.”

Daarna is het over en uit. “Dat neemt niet weg dat ik dierbare herinneringen heb aan vooral de persoonlijke gesprekken met deelnemers.”

De zesdelige We Zijn Er Bijna-reis begint vanavond op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Iedereen komt hier op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar toe. De meeste deelnemers kennen elkaar nog niet, maar sommige hebben elkaar al eerder op een kampeerreis getroffen.

Ook voor Martine van Os zitten er oude bekenden in de groep: Paul reed vorig jaar in zijn eentje mee door de hak van de Italiaanse laars. Dit jaar wordt hij vergezeld door zijn broer Kees.

Het AD-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: Janita Sassen / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen