Tim den Besten sluit presentatie Zomergasten niet uit

Tim den Besten sluit niet uit dat hij in de toekomst ooit presentator wordt van het prestigieuze Zomergasten op NPO 2. Dat geeft hij aan in de VARAgids. Op de vraag of hij de presentatie ziet zitten, zegt Den Besten: “Nou, in de eerste aflevering (van zijn huidige talkshowserie, red.) zeg ik tegen Eva Jinek: ‘Ik ga eerst Zomergasten doen, daarna jouw show overnemen.’ Dat is een geintje natuurlijk, maar ik zit in elk geval bij de juiste omroep. Als de publieke omroep dan überhaupt nog bestaat.

Den Besten doelt op de VPRO, waarvoor hij het programma Tims Tent maakt. Wat is zijn kracht? “Haha, euhm, nou… Ik denk dat het belangrijk is dat je als interviewer ook echt geïnteresseerd bent in de mensen die je interviewt. En wij bepalen zelf welke mensen we uitnodigen voor Tims Tent, dus dat komt goed uit.”

Hij houdt niet van tv-interviewers die alles tot in de puntjes voorbereiden. “Ik bereid me verder niet zo heel goed voor, eigenlijk amper. Er is altijd wel een voorgesprek met een redacteur. Daarvan lees ik wel het verslag. Meestal.”

Kijk, ik wil niet dom overkomen, maar verder ook zo min mogelijk weten van de ander. Dat staat een leuk gesprek in de weg. Ik heb een verschrikkelijke hekel aan interviews waarin heel duidelijk vragen worden afgevinkt.”

Het VARAgids-interview met Tim den Besten kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen