Boekje open over salarissen van GTST-acteurs

Het is een publiek geheim dat acteren bij Goede Tijden Slechte Tijden niet bepaald een vetpot is. Als soapster mag je al blij zijn als je de 2.500 euro per maand haalt. Babette van Veen moest al eens gieren om de suggestie dat een GTST-acteur 5.000 euro netto per maand zou krijgen (“Haha! Van welke planeet kom jij?“) en ook Robine van der Meer lachte om de salariëring (“Wauw, wat betaalde dat slecht”). Nu onthult Fajah Lourens wat ze tussen 2002 en 2005 verdiende bij GTST.

Lourens speelde drie seizoenen lang de rol van Yasmin Fuentes. “Het eerste jaar dat ik in Goede Tijden, Slechte Tijden zat, verdiende ik 1350 euro per maand. Na drie jaar ging ik weg met 2000 euro. Dat is echt slecht.

De filosofie van producent EndemolShine is dat GTST-acteurs veel kunnen verdienen met schnabbels. “Televisiewerk wordt altijd opgehemeld, maar ondertussen stond ik op een kermis om wat bij te verdienen. Dan kreeg ik 800 euro om handtekeningen uit te delen.”

Daar kreeg ze echter ook kritiek op vanuit de producent. “Vervolgens werd ik op mijn vingers getikt door de producent: ‘Ik wil niet dat je op een kermis staat, want je bent een ster.’ Ik antwoordde: Dan moet je me als een ster betalen. Alsof ík het leuk vind om op een kermis te staan.”

Ja doei, maar als alleenstaande moeder moest ik ook nog eens de crèche betalen als ik op de set stond. Daar stond geen vergoeding tegenover, omdat ik niet in vaste dienst was. Het is dat ik wat geld had geërfd van mijn vader, anders had ik niet rond kunnen komen van mijn GTST-salaris.”

Het Privé-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen