Tabitha: ‘Ik ben niet wit genoeg voor radio en tv’

Met twee miljoen streams per maand op Spotify is Tabitha daar de meest beluisterde zangeres van Nederland. Toch komt ze nauwelijks voor in de mainstream media, zoals op radio en televisie. Hoe komt dat? Omdat ze niet wit is. Dat suggereert ze vandaag in gesprek met de Volkskrant. Tabitha: “Ik ben de meest gestreamde, niet de bekendste. Spotify is niet radio of televisie. Ben ik de juiste verschijning? Ik ben niet blank, heb geen blauwe ogen en geen blond haar.”

Als je niet blank en blond bent, word je bestempeld als alternatief, klaagt Tabitha. “Ik word ingedeeld in de categorie urban, bij de hiphop. Zelf noem ik wat ik maak popmuziek, want dat is het: populair. Ik ben geen hiphopact.”

Nederland moet wennen aan nieuwe kleuren, denkt Tabitha. “Ik denk dat mensen moeten wennen aan de overgang naar een nieuwe generatie. Vroeger was het Marco Borsato, Jan Smit en Trijntje Oosterhuis. Nu wordt er naar andere muziek geluisterd.

Ik heb wel gedachten over hoe het werkt in Nederland en Hilversum, maar daar wil ik eigenlijk niet over praten. Als ik negatieve zaken benoem, geef ik het kracht. Ik vertrouw erop dat wat ik verdien naar me toe zal komen.”

Het Volkskrant-interview met Tabitha kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen