Gerard Joling: ‘Femke Halsema wil Songfestival niet’

Geplaatst op di 09 jul 2019 om 11:30

Gerard Joling heeft het idee dat burgemeester Femke Halsema niet haar uiterste best heeft gedaan om het Eurovisie Songfestival naar Amsterdam te halen. Dat zei de RTL 4-ster maandagavond in Jinek. Halsema heeft besloten om zich terug te trekken als kandidaatstad, omdat er geen beschikbare locatie zou zijn. “Het had toch wel in Amsterdam gemoeten, vind je niet? Het zou niet kunnen vanwege de Ziggo Home, maar daar had het toch wel gemoeten“, vindt hij.

De Ziggo Dome heeft in die periode al een aantal concerten staan. “Ik zou dan toch zeggen dat je gaat vechten voor die stad. Als je als Frankrijk wint, dan geef je ook de show in Parijs en niet in Lille of Lyon. Dat is gewoon de grandeur van alles.

Halsema wil het helemaal niet, denkt Joling. “Ik denk dat mevrouw Halsema er ook niet dol op was. Zij wil heel veel dingen allemaal weg uit de stad. Ze wil de bootjes weg, de auto’s weg, dure parkeerdingetjes hebben, ze wil I amsterdam weg, ze wil het Songfestival weg. Kan je die vrouw nog wel vertrouwen?

Songfestival-expert Frits Huffnagel: “Het probleem is volgens mij dat kneiterlinkse stadsbestuur wat je in Amsterdam hebt met GroenLinks en de SP. Die zeiden meteen: ‘We willen het niet, allemaal zonde.’ Dat zie je in Utrecht ook. Daar is het ook de SP die aan het klagen is. Dat is natuurlijk een partij van: het leven is lijden, dus we gaan geen geld uitgeven aan leuke dingen.”

Joling: “Er hangt bij haar wel iets omheen. De Wallen moeten weg, bijna alles moet weg. Dan denk ik: Amsterdam is je hoofdstad. Zij is zo uitgesproken over heel veel dingen. Het hangt er voor mij negatief omheen.”

Maastricht is volgens Joling niet geschikt vanwege de slechte akoestiek in het MECC. En Utrecht ziet hij ook niet zitten: “Als je daar één weg inrijdt is het verder alleen nog maar eenrichtingsverkeer en kom je nooit waar je wezen wil.”

Volgens Joling heeft Rotterdam nu de beste papieren.

Foto: KRO-NCRV
89 Reacties op “Gerard Joling: ‘Femke Halsema wil Songfestival niet’”


 1. Max

  als ziggodome geboekt is kan het toch gewoon simpelweg niet, klaar dus. Heeft niks met Halsema te maken. Mag dat mens ook niet, maar dit valt haar niet te verwijten.

 2. Sir Baco

  Dat ouwe wijf van een Joling kletst weer eens uit zijn nek.

 3. Boris

  Haha, ik vind het echt hilarisch hoe al het kwaad volgens dit soort mensen veroorzaakt wordt door Halsema. Alsof zij daar in haar eentje het beleid even maakt en alles bepaalt. En dan uiteraard wel alleen de niet-leuke dingen; de leuke dingen komen van de kneiterrechtse mannen.

 4. q8

  deze meneer heeft helemaal gelijk,

  je moet maar denken….waar een klein landje groot in kan zijn,
  (dit gez.ik heb je niet in USA…Canada. of Russia )

 5. jahaha

  Nou Gerard heeft gelijk, dat kolere wijf wil alles in Amsterdam naar de verdoemenis helpen! Een trut van het zuiverste water mijnheer Sonneberg!

 6. peacock and whitemen

  Halsema durft het songfestival niet aan omdat ze bang is dat dan pas echt zou blijken hoe intolerant haar stad is met dat hele multiculti gedoe.

 7. Sjaak

  Halsema is bang dat homo’s terwijl de wereld toekijkt in elkaar geslagen worden. Daarnaast, Amsterdam wil alleen eigen volk, geen toeristen.

 8. E!

  @Sjaak Amsterdam is alleen maar toerist, het lijkt wle alsof je in het buitenland loopt als je in Amsterdam bent zelfs het personeel is buitenlands.

 9. Jurgen

  Ik kan mij er niets bij voorstellen dat Halsema een vriendin is van Katja Schuurman.

 10. Henk

  Amsterdammer willen zelf geen massa toeristen meer in de stad.

 11. anoniem

  Als Gerard Joling

  het mag zeggen dan mag ik het ook zeggen

  Mevrouw Halsema is geen zakenvrouw,,
  ze wil liever naar arme landen reizen op kosten van de staat.

  Ze had afscheid genomen van de politiek. Sorry ze deugt niet…

  Ze is ook bang voor de imago van Amsterdam en Homo….

  Wie is gepaard met songfestival heel veel homo’s, lees goed niet alleen homo’s

  Als de wallen dicht gaat is er in Amsterdam na 8 uur s ‘avonds niets meer te zien en doen in Amsterdam

  De economie slaapt gaat meteen op till..Nu dank zei de wallen bruist de stad met werk en inkomen

  Geef de stad terug aan een hindoestaan of chinezen dan zul je zien dat Amsterdam 1 x 24 uur in tak is.

  Wil je in Amsterdam wonen prima, wil je niet dan zoek je een andere woonplek in Nederland. Schiphol is een goede voorbeeld….

  Onze konging zegt je kan hellaas niet iedereen gelukkig maken

  Amsterdam heeft het
  Halsema breekt het…

  vrouw Halsema is geen bedenker ze laat voor der denken

  daarom baarst ze wellis in lach puur door onzeker, onkundig

  zelfs op een begrafenis piert ze der smoelwerk………..

  niet zeker van der zaak

 12. No. 14

  Amsterdam verandert in Urk.
  met 1 verschil: Urk is voor de orthodoxe reli-vissers en Amsterdam is voor de rijke Amsterdammers.

 13. EugeneKleefpamper

  Joling heeft hier helemaal gelijk.

  Door Halalsema gaat Amsterdam terug naar de staat van de stad in de jaren ’80. Dorpse mentaliteit. Nergens aan mee willen doen. Veel vuil op straat. Mag vooral geen metropool zijn.

 14. gerdien

  Dit is echt flauwekul, nergens op gebaseerd. Niveau roddelblad, onweersproken aan tafel bij Jinek. Die zakte dus echt door het ijs gisteren.

 15. Pino K. Kio

  Wat is dat toch? Iedereen wil tegenwoordig een Frans Timmermans bril.

 16. Paul

  Joling heeft gelijk Amsterdam is aan het vertrutten met al de nieuwe regels. Halsema durft de confrontatie niet aan met alle criminelen en buitenlandse Etterbakken die hier de dienst uitmaken want zo is het inmiddels. Mooie reclame zou het zijn voor 400 miljoen songfestival kijkers. Homo’s in elkaar geslagen, berovingen, allerlei linkse gekkies regels, etc
  Welkom in Amsterdam, nou niet dus met dit linkse zootje.

 17. Mick

  En Nederland wil keelklank communist Halalsema niet.

 18. Mick

  Amsterdam zit vol, nou zoek dan gewoon een andere locatie zo simpel is het.

 19. Laurens

  Heerlijk. Eindelijk eens geen Amsterdam. Weg uit die media bubble-stad. Nederland heeft meer te bieden.

 20. cas van 't Klavervee

  Wat een zalig dogmatisch plank voor de kop wijf is die Halsema toch. Heeft zij enige opleiding genoten naast de basisschool? Het lijkt van niet.
  Ik ben zelf overigens een kwieke lesbische vrouw met een rugtasje waarin een flesje onbespoten water, een volstrekt a-symetrisch pottenkapsel, Afrikaanse grote grove kralenketting om, ongeschoren oksels, afgetrapte bergschoenen en mijn vriendin Mevrouw van ter Vis en ik maken graag wandeltentjetrektochten met onze naturistenclub voor lesbische potten.
  Ik moet dus Strenge Burgermeesteresse van 020 worden. Weg met die onbekwame nietszeggende bedillerige Halsema. Een niksnuttig wezen.

 21. Trudy

  Jinek was weer een ramp die vileine hypocriete vissenoog kan het gewoon niet Pauw ik mis je nu al……ze zat weer grote glazen bier weg te hakken….. mokkel is alcoholist

 22. StefanV

  Typisch Noord-Hollandse arrogantie om te stellen dat het Songfestival in Amsterdam had “gemoeten”. Meer dan 16 miljoen Nederlanders wonen NIET in Amsterdam.

  Hoewel ik kan leven met Rotterdam, zou het prima zijn als het Songfestival deze keer eens NIET in de Randstad plaatsvindt, zoals de vorige vier keer.

 23. dominee Bonk

  Ik wil nu weten waar Lucy Banaan vanavond optreedt. Zij is echt een wereldster hoor, want het staat (tussen haakjes) achter haar naam. Is zij eigenlijk een goochelaar, een danseres of gewoon een zangeres, zoals Willeke Alberti? Ik weet het niet meer.

 24. Paolo

  Joling.Wat jij zoal vindt….niet boeiend!

 25. robb

  Frits Huffnagel: Leven is lijden telt voor heel veel mensen helaas maar daar maak jij je niet druk om als vvd’er de SP wel die is er voor die mensen ,Ziggo Dome is geschikt alleen is er geen ruimte voor OA de pers ,Ahoy is de beste voor het songfestival en Rotterdam als stad is er ook geschikt voor.

 26. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Maastricht is een veel betere keuze da Amsterdam.
  Daar kan Burgemeester Halsema ook weinig aan veranderen!

  Gerard Joling heb een mening. Stop met domme mensen een podium te geven.

 27. Henk

  Of je in Amsterdam wel lekker kunt doorrijden dan Gerard? Haha
  Jij weet daar beter de weg en je vriendjes zitten er, zeg dat dan gewoon.

  Rotterdam is de beste plek voor het songfestival!Anders misschien maar erg geschikt.

 28. Henk

  GroenLinks moet je nooit op stemmen.
  Groen kost geld!

 29. Vic

  @q8

  Goh! Heb je in de VS en Canada geen gezeik over de organisatie van het Eurovisie Songfestival, nee? Nou joh! Je meent het niet!

  (idiоot!)

 30. Sprake yah gain Nayderlawnds?

  @Laurens BUBBEL, debiel! BUBBEL!

 31. Foofur

  StefanV, als het typisch Noord-Hollandse arrogantie is, dan moet je niet aankomen met 16 miljoen Nederlanders die niet in A’dam wonen, maar 14 miljoen die niet in Noord-Holland wonen.

  Geldt overigens voor al onze provincies en steden, maar goed.

 32. Amsterdammer

  Ik ben zeker geen fan van Halsema, maar van die poupbruine griezelheamo ben ik zeker geen fan. Ik kan die gekunsteldekunst kop niet zien, en die vervelende zeurderige nichtenstem niet horen. Zingen kan die verlepte oude hemauo niet meer. Hij heefr zijn huiswerk gedaan laat me niet lachen. Hij woont niet in Amsterdam en moet gewoon zijn meurende bruinepoupgrafmuil houden.

  Halsema vind ik niet geschikt als burgemeester omdat ze o.a uitgeprogedeerde asielzoekesr volstopt met geld van de gemeenschap en de ernstige criminaliteit vanuit de bekden finse gemeenschap niet durft te benoemen. Verder ben ik het wel eens met het beleid van links om de stad weer leefbaar te krijgen want dat is hard nodig. Die Joling moet je niet serieus nemen, die kletst uit zijn nep bruine nek.

  Nu nog erkenning van die slinkse laffe wegkijkers voor de enstige J#oden- en heaumoh#at en dan komen we ergens.

  Songfestival niet in Amsterdam ga dat geld maar besteden aan meer blauw op straat en sch*p die uitgeprocedeerde onze stad/land uit :-)

 33. Amsterdam was ooit lief

  k ben zeker geen fan van Halsema, maar van die poupbruinegriezelheamo ben ik zeker geen fan. Ik kan die gekunsteldekunstkop niet zien, en die vervelende zeurderige heaumonstem niet horen. Zingen kan die oude hemauo niet meer. Hij heetr zijn huiswerk gedaan laat me niet lachen. Hij woont niet in Amsterdam en moet gewoon zijn meurendebruinepoupgrafmuil houden.

  Halsema vind ik niet geschikt als burgemeester omdat ze o.a uitgeproced$$de a$$ielzeokers volstopt met geld van de gemeenschap en de ernstige criminaliteit vanuit de bekende Finse gemeenschap niet durft te benoemen. Verder ben ik het wel eens met het beleid van links om de stad weer leefbaar te krijgen want dat is hard nodig. Die Joling moet je niet serieus nemen, die kletst uit zijn nep bruine nek.

  Nu nog erkenning van die slinkse l$fe wegkijkers voor de ernstige J#den- en heaumoh#at en dan komen we ergens.

  Songfestival niet in Amsterdam ga dat geld maar besteden aan meer blauw op straat en sch*p die uitgepr@ced$$rde onze stad/land uit :-)

 34. A.M.

  Gerard durft tenminste de dingen te benoemen, van mij mag hij elke week bij Jinek zitten!

 35. Joop55

  Joling kan maar beter weer ergens met Snollebollekes optreden dan zich mengen in dit maatschappelijke debat, heel freaking Amsterdam zat niet te wachten op het liedjesfestijn waardoor het al gauw uitmond in een democratisch besluit, om het ook terecht niet te doen.

 36. Pieter van Hest

  Femke Halalsema heeft nog nooit een daad verricht. Echter, ze is hard op weg haar eerste daad uit te voeren om Amsterdam helemaal kapot te maken.

 37. Arno

  Gerard wantrouwt alles wat links is. Maar hij moet geen feiten gaan verdraaien. Halsema heeft bijvoorbeeld expliciet niet gezegd dat de hoeren van de Wallen moeten verdwijnen. Ze heeft enkel gevraagd aan belanghebbenden wat ze wèl willen.

 38. Poppeke

  Is gewoon een kwestie van city marketing, het juiste affiche:

  Eurovision Song Contest 2020
  Ahoy
  Amsterdam Rijnmond

 39. Ron

  Beetje jammer dat het weer zo politiek gemaakt moet worden. Amsterdam wordt het niet omdat de gemeenteraad ‘kneiter links’ zou zijn aldus Huffnagel, wat maakt dat nou weer uit. Gaat er om dat het Amsterdam niet wordt en dat vind ik als links stemmende ook jammer, maar het gaat wat te ver om hier een links/rechts van te maken.

 40. Simon

  Amsterdam vangt nu eenmaal liever vluchtelingen op dan zangtalent.

 41. Paul

  Links is vergif.

 42. Paul

  Pieter van Hest, ja.
  Samen met haar schijtpartij.

 43. Donald Dumb

  Organiseer het helemaal niet. Pff wat een enorme heisa om een liedjeswedstrijd…

 44. Bas

  Hij wil zeker net als Peter R. de Vries overal aanschuiven.

 45. Jean Paul

  “Als je als Frankrijk wint, dan geef je ook de show in Parijs en niet in Lille of Lyon.”

  Hoezo dan? De Grand Prix van Holland vindt volgend jaar in Zandvoort plaats. Oh nee, we noemen het gewoon Amsterdam Beach.

 46. Paul

  Jean Paul, ESF hoort gewoon thuis in de hoofdstad van desbetreffend land.
  Is niet te vergelijken met de autootjes.

 47. Donald Dumb

  ESF hoort helemaal nergens thuis.
  Massahysteriche debieliteit dat klauwen met geld kost…
  Afschaffen wat mij betreft…

 48. John

  Volgens mij is trol Dumb/Anootje verliefd.

 49. Jean Paul

  @Paul,

  Heel Nederland is één grote stad. Wat maakt het nou uit of het in Rotterdam, Utrecht of Maastricht is? Het hoort zo omdat het zo hoort vind ik geen reden.

 50. Paul

  Prachtig evenement dat ESF.
  Het evenement waar allerlei volkeren en culturen gebroederlijk een wedstrijdje liedjes zingen doen. Geen sprake van grenzen gewoon lekker zingen met zijn allen.

 51. Henk (Trotse Blanke)

  Dat gekke multiculgedoe als het Songfestival wil ik niet in Nederland.
  Alsjeblieft zeg!

 52. Eikenprocessierups

  Wat maakt het uit, Amsterdam is toch een k*tstad.Zooooooo saai en ook lelijk en smerig. Er is niets maar dan ook niets te beleven behalve een paar museumpjes voor bejaarden.

 53. liefkleinhertje

  Die Halsema is een domme gans maar achterlijk is ze ook weer niet.
  Dat songfestival trekt een hoop homo’s aan en die lopen gevaar in Amsterdam.

 54. Donald Dumb

  Doet me denken aan de Jules Deelder tirade over Amsterdam, Eikenprocessierups. Ken je die?
  Prachtig.
  https://youtu.be/nu3Nd1Ig3vU

 55. Eikenprocessierups

  Ja.

 56. Donald Dumb

  Er zit een kern van waarheid in.
  Mooi verwoordt van Deelder…

 57. Eikenprocessierups

  @Donald Dumb

  Kommie uit Rotterdam dan??

 58. Donald Dumb

  Omgeving Rotterdam, Eikenprocessierups
  Ik kompt wel vaak in Rotterdam…

 59. Carla

  Rotterdam wordt bevolkt rauslanders en gefrustreerde boertjes. De ene groep praat geen Nederlands, de andere groep praat een soort onverstaanbaae boers taaltje met allerlei boerse klanken erin.
  Verder hebben ze in Rotterdam een bombardementencomplex.
  De Duitsers hebben het goed gedaan destijds…. platgooien die hap!

 60. Ruud Radijsrukker

  Wij verdienen het songfestival niet. We zijn groene paradijsrukkersfacisten. Net als voedsel, begon nederland als een normaal land, inmiddels hebben we de landsanoes bereikt als gefermenteerde baghur.

 61. Donald Dumb

  Carla. In Rotterdam gebeurt er tenminste wat…door de bombardementen heeft de stad zich kunnen ontwikkelen en moderniseren.
  Kan je van Amsterdam niet zeggen. Die blijven prat gaan op die eeuwige zwaar vervuilde grachten…en een haven waar zelfs geen rubberboot meer aanmeert…

 62. Donald Dumb

  Ruud. We zouden het songfestival helemaal niet moeten willen m.i. …

 63. liefkleinhertje

  Als je dat gezwets van die Jules Deelder moet aanhoren ben je blij als die Duitse luchtmacht nog een keertje terug komt.

 64. Donald Dumb

  Dan ook Amsterdam. Dat Jordaanse gekweel bijv. is al reden genoeg die hele stad plat te gooien. Vreselijk!

 65. Eikenprocessierups

  @Carla

  Waarom verzuip je niet in een van die gore grachten.

 66. Mijzelf

  Waarom moesten de Zwarte Pieten bij de intocht in Amsterdam eigenlijk vervangen worden door minder zwarte Pieten? Ik zie daar het nut niet echt van in.

 67. Carla

  Ben je Rotterdammer, dan ben je een geboren loser!
  Dat vreemde boerenvolkje stelt helemaal niets voor.
  De meesten daar lopen nog steeds met een vies matje in hun nek, shagrokend, onverstaanbare taal uit te kramen.
  Ik walg van Stotterdam!

 68. Ruud Radijsrukker

  Nee geen viezigheid in onze gracht. Fiets erin gooien mag natuurlijk wel, dat is cultuur.

 69. Eikenprocessierups

  ROTTERDAM, de enige ECHTE STAD in NL.

  Amsterdam die smerige stad is gebouwd op palen………
  Als gevolg van de opwarming van de aarde is het slechts een kwestie van tijd dat Amsterdam weer wegzakt in het moeras wat het ooit was en had moeten blijven HAHAHAHA. VAL DOOD met je Amsterdam.

 70. Donald Dumb

  Jouw probleem.
  Rotterdam zal er niet mee zitten, Carla.
  Blijf lekker in die oersaaie verpauperde stad van je.
  Toeristen blijven steeds vaker weg uit dat smerige Amsterdam.
  Niks meer te beleven…

 71. Donald Dumb

  Jules Deelder heeft eigenlijk best wel gelijk met zijn tirade. Carla is zo’n vrouw die hij in die sketch beschrijft…

 72. Carla

  Een stad met een mohammedaan als burgemeester en die moest ook nog uit een échte stad worden gehaald!
  NOTterdam is een veredeld boerendorp.

 73. Carla

  Waseggie allemaal? Ik vejsta je niet hooj!
  Notterdam, allemaal mong00ltjes!

 74. HolyMoly

  @ mijzelf: vraag ik mij ook af. ik ben dol op zwarte pieten, en ik denk het merendeel van nederland ook wel.

 75. Edwin Wagensveld Pekida

  Ik ben dol op klimaatgekkies…. dat zijn de groene pieten in ons land.

 76. Herman

  Volgens De Telegraaf ís het merendeel van het land dol op Zwarte Piet. Van de zotte dus dat niet alleen bij de landelijke intocht voor televisie maar ook de intocht van notabeen de hoofdstad de Pieten minder zwart zijn. Heel erg jammer allemaal.

 77. Eikenprocessierups

  @Carla

  Alles beter dan die communistische Slisbek Halsema.

 78. HolyMoly

  volgens de telegraaf is het merendeel van nederland dol op zwarte piet. heel erg jammer dus dat bij de landelijke intocht voor televisie en de intocht van notabene de hoofdstad de pieten minder zwart zijn.

 79. Johnny👀

  Laten we nou wel ff eerlijk zijn..elk normaal mens wilt het liefst dat Rdam helemaal platgegooid wordt ..Maar dat is logisch.

 80. Danielle

  Gerard kan beter gaan zingen. Voor je het weet zijn mensen op je uitgekeken. Want welke mensen kopen jouw muziek? Dat zijn niet de mensen die veel verdienen.

 81. Sven L.

  Hij heeft natuurlijk gelijk. Amsterdam had het totaalplaatje. Nu dan maar Rotterdam; het is niet anders!

 82. N

  Veel plezier in Maastricht.

 83. Anne

  Leve Zwarte Piet!

 84. Eikenprocesierups

  Rotterdam is opgeknapt, jammer dat er allemaal paupers en boertjes wonen.
  Hoogste werkloosheid. Stinkhaven en industrie die van de Chinezen zijn. Amsterdam bestaat uit meer dan de binnenstad. Er wordt gigantisch veel bijgebouwd. Voorbeeld R’dam 23 hijskranen, Amsterdam 95 hijskranen, dus er is véél meer te zien en te beleven dan bij die Rotterdamse zelfpijpers!

 85. Donald Dumb

  21.51

  Er zit een fout in die naam die je kopieer.
  Zeker zo’n domne 020 inwoner?
  Zelfs namen kopieren kunnen ze niet….

 86. Donald Dumb

  *kopieert

 87. Amsterdam, wereldstad

  Dumb, over fouten gesproken.

  Ettelijke fouten in je prutswerkje van 21.59.

  Je hebt blijkbaar geen opleiding genoten in je boerendorpje onder de stinkrook van Notterdam.

 88. Pauline

  GoddAm(n)sterdam.
  Je wilt er niet dood gevonden worden…

 89. Amsterdam, wereldstad

  Scheit Notterdam(n)
  Ik ken werklijk geen ene rede bedenken daar te komen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.