SP’s Peter Kwint woest over prijsverhoging FOX bij KPN

Geplaatst op wo 24 jul 2019 om 10:20

SP-Kamerlid Peter Kwint is niet te spreken over de prijsstijging van FOX Sports bij zijn tv-aanbieder KPN. Sterker nog: hij vindt het een schande. Dat laat hij blijken op Twitter. KPN heeft besloten om hoofdkanaal FOX Sports 1 gratis aan te bieden in het basispakket. Tot nu toe was die zender samen met FOX Sports 2 en 3 nog onderdeel van het FOX Sports Eredivisie-pakket ter waarde van 9,99 euro per maand. Dat pakket verdwijnt en maakt plaats voor het pakket FOX Sports Compleet.

Dat abonnement, met daarin de FOX Sports-zenders 1 tot en met 6, kost niet 9,99 euro per maand, maar 12,99 euro. Mensen die alleen de Eredivisie willen volgen zijn dan 3 euro meer kwijt, bovenop de eerdere stijging van 2,50 euro.

Kwint baalt. “Hoi KPN. Verkoop je ongevraagd duurder maken van mijn televisiepakket alsjeblieft niet als service mijn kant op. Ik ben niet achterlijk.

Hij is niet bereid om meer te betalen. “Sterker, ik heb net mijn FOX Sports-pakket verkleind omdat ik alleen Eredivisie en UFC hoef. En FOX die laatste niet meer uitzenden. Nu krijg ik ongevraagd een prijsverhoging voor zenders die ik niet hoef.”

Met het aanbieden van FOX Sports 1 in het basispakket hoopt KPN meer tv-klanten te lokken. Concurrent Ziggo biedt zijn klanten gratis het sportkanaal Ziggo Sport aan.

Foto: Tweede Kamer
25 Reacties op “SP’s Peter Kwint woest over prijsverhoging FOX bij KPN”


 1. henk

  De topclubs worden door FOX niet meer uitgezonden op Fox Sports 1.

 2. peacock and whitemen

  En zo krijgt ziggo langzaam aan een monopolie positie en zal ziggo door het europees hof op de vingers getikt worden en niet fox die belachelijke prijzen vraagt aan het toch al kleinere kpn

 3. Maria

  Er is gewoon te weinig concurrentie voor internet en tv abonnementen. Je moet stevige prijzen betalen.

 4. Har

  @Henk
  Als dat zo is dan is dat voor mij een reden om het televisieabo direct de deur uit te doen en over te gaan op Tmobile internet-only icm NLZiet. Dat scheelt me 30 euro per maand.
  Voetbal van de grote drie clubs was voor mij de enige reden om nog een tv abo te hebben.

 5. Ziggo

  Ik kwam,ik zag en overwon.

 6. Stephan

  Deze communist ziet het liefst dat kpn (ptt) weer een staats onderneming word..alles voor het collectief..verhuis naar Cuba of iets dergelijks Maoist

 7. Remi

  … Weer eens goedkoop scoren voor deze Kwint.
  De SP is een volstrékt marginaal partijtje geworden

  #Immigratiepolitiek

 8. Peter

  Met KPN compleet krijg ik juist de extra sportcentra er gratis bij. Super KPN

 9. #NPO Kijker#

  Peter
  Wed 24 Jul 2019 om 10:42

  Precies. Helemaal Top

 10. Mark

  Ik ben en blijf altijd maar verbaasd over politici die over van alles een mening hebben als het gaat om een onderneming die zelf zijn prijzen mag bepalen. Nergens is de wet staat dat men de prijs niet mag verhogen. En meneer Kwint U bent in Nederland vrij om te bepalen of U wel of niet een foxsports abonnement neemt. U kunt ook gewoon voetbal kijken bij studio sport op de zondagavond. Dat kost U geen cent extra. En U kunt ook stoppen bij KPN en een andere provider nemen. Succes met U keuze.

 11. Ruud

  Wie zegt dat dit de mening van de SP is? Kwint mag als privé persoon toch ook een mening hebben en deze via Twitter verspreiden. Je bent niet de enige die klakkeloos alles op internet mag kwakken!

 12. Paul

  Een politicus, zelf verantwoordelijk voor het verhigen van vele lasten op het publieke domein, die KPN de maat neemt.

 13. Wouter

  Meneer Kwint denkt dat het socialistische politbureau alleen mag uitmaken wat een kabelaar uitzendt en wat de kosten daarvan zijn. Gelukkig kan hij door vrije marktwerking altijd nog een andere aanbieder uitzoeken.

 14. HalloJumbo

  VTBL keert niet terug op de buis

  https://www.vtbl.nl/nieuws/artikel/4791201/voetbaltalkshow-vtbl-keert-niet-terug-op-tv

 15. Dennis

  Begon zelf met 15 euro per maand bij KPN en moet nu 42.50 betalen voor enkel internet. Dat is omgerekend bijna 100 gulden per maand voor een traag adsl lijntje.

 16. Bart

  @HalloJumbo En terecht. Dat ze in deze vorm met een sportprogramma kwamen op RTL7 sloeg helemaal nergens op. In een totaal verzadigde markt toch ook met een voetbaltalkshow komen. Aan alle kanten gewaarschuwd en toch doen. Kom met eens ander algemeen sportprogramma. Een soort Holland Sport. Haal de heren en het programma Bureau Sport binnen voor RTL7. Dan ben je onderscheidend van de rest.

  Humberto gaat langzaam naar einde contract en dan via de achterdeur er uit. Dat is duidelijk. Weet niet of het slim om hem op dat nieuwe programma te houden.

 17. roevka

  Ik betaal bij KPN nu al 7,50 meer sinds dat ze Telfort hebben ingelijfd. Ook al woon ik in het centrum nog steeds geen glasvezel. Ze melken de klanten gewoon uit en dit is voor mij een teken dat het slecht gaat met dit bedrijf. Alternatief: Ziggo. Maar daar heb ik erg slechte ervaringen mee. Wat ik ook niet begrijp is dat Ziggo hier j.l. glasvezel in de straat heeft gelegd. Dat heeft zoveel capaciteit dat ik totaal niet begrijp waarom KPN daar ook nog eens glasvezel naast moet leggen. Bizar.

 18. Andreas

  “Concurrent Ziggo biedt zijn klanten gratis het sportkanaal Ziggo Sport aan.” Voor wie denkt dat commerciële bedrijven iets gratis aanbieden, is redelijk naïef. De kosten van dit kanaal zijn allang in de abonnementen verwerkt.

 19. roevka

  Overigens heeft KPN de neiging om zenders plots uit het gratis pakket te halen en als je die dan wil wil blijven kijken je er minimaal 5 euro p/m voor mag betalen.

 20. b

  Fox heeft problemen , te veel geld betaald voor de eredivisie en te weinig mensen die een abo willen op deze Micky Mouse competitie. Dus sleept Fox het geld bij de voordeur van de mensen weg zelfs als ze geen abo hebben . Alleen Ziggo houd nog stand maar gaat ijzersterk de onderhandelingen in de komende maanden. KPN heeft zijn ziel verkocht aan de Amerikaanse inhalers . Voor de SP meneer zou ik willen zeggen , als u zo graag naar de eredivisie kijkt moet u er ook voor betalen en dan een markconforme prijs waar bij KPN allang geen sprake meer van is .

 21. Kerstboomprocessierups

  Absurde prijsverhogingen. Uitbuiten is overigens heel normaal voor dit soort bedrijven en de overheid. Net zo raar is het eindeloos volproppen van nederland met allerlei mensen en dan zeggen dat de C02 toeneemt. Je kan nederland ook leger maken dan daalt de C02 sneller. Dit land zit vol onzin.

 22. Tim H

  Gut, zijn ze bij de SP wel eens een dag niet boos?

 23. Jur

  De laatsten die mogen klagen over het verhogen van de lasten voor de burger zijn wel de politici die zelf de belastingen maar raak verhogen.

 24. StefanV

  Kwint zou weleens een onverwachte medestander kunnen vinden in de VVD. Ik herinner me dat toenmalig staatssecretaris Dekker (VVD) toe wilde naar een situatie waarbij consumenten zelf hun zenderpakket samenstellen en alleen betalen voor zenders die ze daadwerkelijk afnemen.

 25. anoniem

  Woest? Zijn er niet belangrijkere dingen om boos over te worden? :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.