SP’s Peter Kwint woest over prijsverhoging FOX bij KPN

SP-Kamerlid Peter Kwint is niet te spreken over de prijsstijging van FOX Sports bij zijn tv-aanbieder KPN. Sterker nog: hij vindt het een schande. Dat laat hij blijken op Twitter. KPN heeft besloten om hoofdkanaal FOX Sports 1 gratis aan te bieden in het basispakket. Tot nu toe was die zender samen met FOX Sports 2 en 3 nog onderdeel van het FOX Sports Eredivisie-pakket ter waarde van 9,99 euro per maand. Dat pakket verdwijnt en maakt plaats voor het pakket FOX Sports Compleet.

Dat abonnement, met daarin de FOX Sports-zenders 1 tot en met 6, kost niet 9,99 euro per maand, maar 12,99 euro. Mensen die alleen de Eredivisie willen volgen zijn dan 3 euro meer kwijt, bovenop de eerdere stijging van 2,50 euro.

Kwint baalt. “Hoi KPN. Verkoop je ongevraagd duurder maken van mijn televisiepakket alsjeblieft niet als service mijn kant op. Ik ben niet achterlijk.

Hij is niet bereid om meer te betalen. “Sterker, ik heb net mijn FOX Sports-pakket verkleind omdat ik alleen Eredivisie en UFC hoef. En FOX die laatste niet meer uitzenden. Nu krijg ik ongevraagd een prijsverhoging voor zenders die ik niet hoef.”

Met het aanbieden van FOX Sports 1 in het basispakket hoopt KPN meer tv-klanten te lokken. Concurrent Ziggo biedt zijn klanten gratis het sportkanaal Ziggo Sport aan.

Foto: Tweede Kamer

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen