Nabestaanden Anne Faber hekelen John de Mols ANP

Hans Faber, de oom van de vermoorde Anne Faber, vindt dat John de Mols persbureau ANP een ethische grens heeft overschreden in de verslaggeving over de moordzaak. Dat geeft hij aan in gesprek met Villamedia. Hans Faber, die onlangs te gast was in de talkshow van Jeroen Pauw, vindt dat het ANP te ver ging toen de zoektocht naar het lichaam van Anne werd verplaatst naar Zeewolde. De recherche onderzocht daar achter witte schermen de plek waar Anne begraven zou zijn.

De media die present waren moesten achter die schermen wachten, maar het ANP besloot een helikopter te huren. Schandelijk, vindt Faber. “Ten eerste verstoorden ze het onderzoek, de politie heeft nog even overwogen om het luchtruim te sluiten. Maar daarnaast hadden er ook al foto’s online kunnen staan voordat wij als familie waren ingelicht.”

Faber vindt het teleurstellend dat veel media die luchtfoto’s van het ANP gewoon hebben geplaatst. “Het ‘keurige’ ANP maakt die foto’s en een ‘kwaliteitskrant’ als NRC plaatst ze gewoon. Ik vind dat daar op redacties beter over moet worden nagedacht.

Al met al is Faber toch positief over de pers. “Als ik de balans moet opmaken, dan hebben journalisten hun werk prima gedaan. Zo slaagde RTL Nieuws erin documenten van een eerdere rechtszaak tegen P. boven water te krijgen.

Het Villamedia-interview met Hans Faber kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen