Songfestival-team wil mogelijk toch geld van Rutte

Geplaatst op zo 21 jul 2019 om 9:30

Sietse Bakker, de grote man achter het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland, gaat mogelijk toch aankloppen bij minister-president Mark Rutte voor geld. Dat zegt hij dit weekend in het AD. De dag na de overwinning van Duncan Laurence zei Rutte in de zondagshow van de rechtse omroep WNL dat hij denkt dat het ‘niet een heel populaire gedachte is om nou meteen belastinggeld te steken’ in de organisatie van het festival in Nederland. “Laten we eerst even kijken of het uit het budget kan.

Bakker ziet hier geen dichte deur in. “Ik heb dat teruggekeken en wat hij zei was: ‘Laten we nu niet meteen de portemonnee trekken in Den Haag’. Ik zie daar geen dichte deur.

Als het qua budget krap wordt, klopt Bakker alsnog aan in Den Haag. “Dat kan ik niet uitsluiten. Je bent met iets bezig voor heel Nederland en waar Nederland ook van moet profiteren.

De gaststad moet financieel flink bijdragen: daarom zijn Arnhem, Den Bosch en Utrecht ook afgevallen. Naar verluidt heeft Maastricht meer geld in de pot zitten dan Rotterdam. “Je moet goed nadenken wat je van een gaststad mag vragen. Het kan een geweldige economische impuls zijn.

Bakker benadrukt wel dat hij geen geld over de balk gaat gooien. “Wij denken anders. Namelijk: hoe zet je op een creatieve manier iets heel moois neer en hoe doe je dat zo kostenefficiënt mogelijk?

Qua techniek en innovatie loopt Nederland voorop. Kunnen we daar veel kosten op besparen? In principe wel, zegt Bakker, maar: “Vergeet niet dat 2020 een heel druk jaar is wat evenementen betreft.

Hij wijst op Koningsdag, 5 mei, de Invictus Games en de Formule 1 in dezelfde periode. “Dat kan invloed hebben op wat het kost om faciliteiten te reserveren. Sommige dingen moeten we toch Europees aanbesteden.”

Volgende maand maken Bakker en zijn team bekend waar het Songfestival zal worden georganiseerd: in Maastricht of in Rotterdam.

Lees ook: Mark Rutte wil Songfestival zo goedkoop mogelijk (19 mei)

Foto: NPO, Michel Schnater
26 Reacties op “Songfestival-team wil mogelijk toch geld van Rutte”


 1. ed

  Het zal toch G V D niet waar zijn. Doe je hobby zelf betalen. Als ik een kakelende kip wil zien ga ik wel naar de dierentuin. Van al die liedjes en schreeuwers hoor je na een week niets meer. Heeft geen toegevoegde waarde.

 2. Hans

  ‘De grote man achter…’ die eens ff normaal!

 3. WEST*

  Het is een nationaal gebeuren, dus de regering mag wel iets extra uitgegeven voor cultuur , want daar valt het ook onder maar het gekke is dat de Hollander altijd klaagt over iets waar we trots op moeten zijn we winnen eens het songfestival in jaren… en iedereen loopt weer te zeuren in welke stad het moet , of dat het weer van mijn belastinggeld moet . we zijn een land met allleen maar klagers
  daarom hebben ze steeds meer in het buitenland een hekel aan die Hollanders

 4. critikast

  Geen geld over de balk gooien. Dat zou dan voor het eerst zijn bij de NOS en het Songfestival. Afhaken en de miljoenen besteden aan talloze goede doelen in dit land. Een songfestival is toch niet meer van deze tijd !

 5. Huh

  Zo we winnen eens in de 40 jaar en dan gaan we zuinig doen. Het mag eens iets kosten. De belasting zal volgend jaar vast flink stijgen door dit festival. Laten we maar gauw sparen voor de volgende over 40 jaar.

 6. Remi

  Blijft vreemd dat Zwitserland niet heeft gewonnen.

  https://www.youtube.com/watch?v=6PxoMWtAC7M

  Geweldig, met dat “Dubai” geluidje dat erin zit.

 7. Bart

  @critikast U vindt dat het Songfestival van deze tijd is maar het is gewoon van alle tijden en zal gewoon blijven bestaan. Dat u hier anders over denkt mag maar daar luistert helemaal niet naar. Het gaat in 2020 gewoon komen in Nederland en ook u betaald daar lekker aan mee.

 8. Common

  Als ik Duncan maar niet hoef te horen, en de Pipo kop van Ilse de lange maar niet hoef te zien en te horen wil ik wel wat bijdragen.

 9. Toni

  Er mag geen geld naar het Songfestival? Dan ook geen geld meer naar voetbal evenementen. Gelijke monniken, gelijke kappen.
  Mmm

 10. Robert

  Het lijkt mij logisch dat Rutte iets gaat bijdragen het is een enorme marketing stunt voor Nederland. Daar kickt Rutte altijd op, dus waarom nu niet.
  Ik heb begrepen dat de overnachtingsmogelijkheden rond de songfestival datum inmiddels zijn geblokkeerd. Afwachtende waar het wordt georganiseerd.
  Dan kun je nagaan wat de overnachtings prijzen worden.
  Ik pleit dus voor Rotterdam om te voorkomen dat er in het buitenland wordt overnacht.

 11. ost

  Maar natuurlijk wel veel geld voor voetbalrechten! Wees eens trots dat wij als Nederland ons zo op de kaart mogen zetten!

 12. WEST*

  Snapt u het nog niet Israel is altijd goed bevriend geweest met Nederland
  Er waren veel betere act`s maar dat Nederland zou winnen , stond gewoon vast
  dat was uitgemaakte zaak !! volgend jaar zal Duitland of Belgie wel winnen

 13. S. Stokvis

  Nee… hier is Erik ook al niet

 14. Sjaak

  WEST* Sun 21 Jul 2019 om 10:54
  Wat heeft de vriendschap tussen Israel en Nederland te maken met het winnen van Nederland?

 15. Intern

  @Sjaak
  Je moet niet proberen om West aan te spreken op logica of rede, dat heeft geen enkele zin.

 16. Liefkleinhertjelover

  Ik hoop dat Liefkleinhertje hier iets over kan zeggen wat de gemoeferen zal bedaren en dat het weer gezellig wordt hier.

 17. Bg

  Hadden we maar verloren, dat scheelt weer een hoop gezeik en geld.

 18. man pan

  Voordat mensen hierover gaan zeiken, het organiseren van de invictus games in Den Haag kost ons 15 miljoen.

 19. Paut Pielusma

  Kunnen we er nog van af zien? Wat een heibel voor zo’n prutcontest.

 20. tim

  kunnen ze geen sponsors vinden in Maastricht

 21. Robert

  Rotterdam moet sponsoren vinden

 22. COSA NOSTRA

  Maastricht heeft wel genoeg geld dus daar moet het worden gehouden! Rotterdam kan beter het geld bewaren om criminelen op het rechte pad te krijgen!

 23. Johnny👀

  Mijn helaas te vroeg overleden ome Adolf zou het van boven wel waarderen als de klus van dat Rdam alsnog wordt afgemaakt..88..

 24. Eikenprocessierups

  ,,Qua techniek en innovatie loopt NL voorop”
  HAHAHAHAHA

 25. Sven L.

  Organiseer het in Rotterdam. Ahoy’ heeft amper aanpassingen nodig. Denk aan tribunes, staalwerk etc. etc. etc.

  In MECC moet je ALLES inhuren en opbouwen. Daar kun je op besparen.

  Als dit ESC daadwerkelijk in Maastricht gehouden gaat worden, wordt er echt geld over de balk gesmeten. Dan kan Maastricht wel roepen; wij hebben meer te besteden; maarja, dat komt ook van de belastingbetaler. Lood om oud ijzer dus.

  Gewoon organiseren op een locatie die ervoor geschikt is. Dan kun je je geld besteden aan overige zaken.

 26. Tim Thijssen

  Rotterdam, alsjeblieft. In Limburg kunnen ze nauwelijks Nederlands spreken, hebben ze een veel te lage hal, een veel te groot ego, een veel te pro-Europa houding en bedingen ze vast een Europees promotie-filmpje tijdens de finale. Rotterdam moet het hebben van de bruisende stad, een prachtlocatie, hip, jong en vette gay confetti natuurlijk. Maastricht moet eens niet zo hoog van de toren blazen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.