Mark Rutte wil Songfestival zo goedkoop mogelijk

Geplaatst op zo 19 mei 2019 om 14:00

Minister-president Mark Rutte wil geen extra geld steken in de organisatie van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Dat heeft hij vanochtend gezegd in WNL op Zondag. Rutte vindt het prima dat Duncan Laurence gewonnen heeft, maar de NPO moet het volgend jaar wel allemaal zo goedkoop mogelijk organiseren, vindt de premier van ons land. “Ik geloof niet dat het een heel populaire gedachte is om er nou meteen belastinggeld in te steken“, zegt hij.

Rutte heeft Duncan Laurence, de zanger die gisteravond namens Nederland de winst in de wacht sleepte in Tel Aviv, al kort gesproken. Hij is blij met de overwinning, maar is niet van plan daar direct extra belastinggeld aan uit te geven. “Laten we eerst even kijken of het uit het budget kan“, aldus Rutte. “Ik heb de indruk, als ik hier en daar de salarissen zie, dat er nog wel ruimte voor is.”

De NPO, AVROTROS en de NOS zullen samenwerken om het populaire evenement te organiseren. De organisatie van het festijn zal naar verwachting 30 miljoen euro kosten. Volgens Rutte zou het ook voor de helft van het geld kunnen, zoals bij de organisatie van het Songfestival in Zweden.

Waar het Songfestival zal worden gehouden, is nog de vraag. Rutte vertelde in WNL Op Zondag dat hij gisteravond laat al een paar sms’jes van burgemeesters heeft ontvangen die graag hebben dat het Songfestival in hun gemeente wordt georganiseerd.

Foto: Arenda Oomen/Rijksoverheid
115 Reacties op “Mark Rutte wil Songfestival zo goedkoop mogelijk”


 1. StefanV

  De man die 2 miljard aan buitenlandse beleggers wilde schenken, gaat nu ineens miepen over enkele tientallen miljoenen. Het is duidelijk verkiezingstijd.

  Het benodigde geld voor de organisatie van het ESF komt echt wel op tafel, linksom of rechtsom.

 2. Natama

  En dan gaat die precies hierop bezuinigingen, niet te geloven deze man…

 3. Dwight Power

  Niet alles wat Rutte zegt is onzin. Vond ook het vileine bijzinnetje over de salarissen van de NPO-presentatoren wel aardig.

 4. Remi

  We spoelen miljoenen weg door het opnemen van kansloze immigranten. Laten die maar eens een goedkopere koelkast uitzoeken. Kunnen ze mooi wat terugdoen voor onze gay community. Weer eens wat anders dus van het dak willen gooien!

 5. T

  Moet dit homofeest 30 miljoen kosten? Wat een geld, zeg. Zeer terechte reactie van Rutte. Laten we even normaal doen.

 6. ed

  Het niveau van de liedjes en optredend is dermate slecht dat een kleine uitschieter met een deuntje al als winnaar uit de bus komt. Waarom hier geld aan weggooien. Of Rutte nu betaald of niet het komt toch echt allemaal van onze belasting centen. Geef maar aan de commerciëlen.

 7. Er ist wieder da

  Hij zei ook, geen cent meer naar Griekenland…Dus hij draait wel weer bij..

 8. Tim

  Rutte schijnt te vergeten dat het meeste geld betaald wordt door The Big Five, en daarbij de daarbij komende sponsors die ook geld in het laatje zullen leggen, dus de NPO hoeft maar een klein deel uit eigen zak te betalen.

 9. StefanV

  Mensen die het Songfestival nog steeds “een homofeest” noemen, zijn echt niet goed bij hun verstand. Gisteren hebben 4,4 miljoen Nederlanders de finale bekeken. Op het moment dat Duncan Laurence optrad zelfs 5,3 miljoen. Nederlanders houden massaal van het Songfestival.

  Mensen die termen als “homofeest” in de mond nemen, hebben een ziekelijke obsessie met de jaarlijkse handvol aan excentrieke acts. Die zijn echter ruim in de minderheid.

 10. L.

  De NPO moet inderdaad met Zweden praten. Die hadden de kosten prima onder controle.

 11. Minder of Mirjam

  Als 10 BN’ers naar Colombia kunnen voor Wie is de Mol, Van Nieuwkerk voor een half jaar stotterend dingen van de autocue moet voorlezen voor een half miljoen dan heeft de NPO inderdaad genoeg geld. Dus wat Rutte zegt is terecht.

 12. Jasper

  @StefanV: Lul niet zo stom, het is ook gewoon een homofeest. Dat weten de hetero’s en dat weten de homo’s.

 13. MediaPrak

  En 40 miljoen (+ tientallen miljoenen voor infrastructuur) voor een F1 wedstrijdje kan wel? #hiepocrietverkiezinggereutel

 14. ed

  Nee voor de F1 wordt ook niet betaald door Rutte

 15. Don

  De man heeft eens een keer gelijk, dat gedoe mag ook geen eurootje kosten!!!

 16. ★★Onbekend💥💥

  PAUW SONGFESTIVAL SPECIAL..
  https://pauw.bnnvara.nl/nieuws/pauw-songfestival-special

 17. zeurpiet

  Aan de opmerkingen van die clown te horen komen er verkiezingen aan. Alleen dan is hij altijd nogal resoluut en wekt de indruk mee te willen denken met de Nederlanders.

 18. Doge

  Many cheapskate, such Rutte, very songs…

  Wow.

 19. Robert

  Het is onvoorstelbaar zo’n minister president, iedereen weet dat we op de centen moeten letten!
  Behalve de minister president, 2.000.000.000 € dividentbelasting kado geven, 1.000.000.000 € aan de meest vervuilende vlieg industries geven en de bevolking een hogere energie rekening opleggen gebaseerd op verkeerde cijfers en zonder onderbouwde klimaat plannen, hoe is dit in vredesnaam mogelijk!
  En dan zeggen dat het songfestival goedkoper kan, of hij dat met bovenstaande informatie kan beoordelen, hoe durf je minister.

 20. #NPO kijker#

  Gemeente Zandvoort heeft nog wel miljoenen over.

 21. Herman Hoogsteder

  Hij heeft gelijk.Het is de beste Min.pres.van na de oorlog.Wat mij betreft mag er geen stuiver gemeenschapsgeld naar het songfestival.

 22. Daantje

  Rutte heeft gelijk.

 23. Dikke Danny

  Gewoon skippen en geen geld aan uitgeven belachelijk festival.

 24. Maxer

  Als ik kijk naar alle corrupte en sjoemelende ambtenaren, waar praten we nog over. Stop de ambtenaren diarree en pas beter op onterechte uitgaven van ambtenaren en je hebt de kosten voor het songfestival voor volgend jaar er dubbel en dwars weer uit. Ps: Rutte heeft zijn beste tijd gehad en is nu alleen nog bezig om de boel draaiende te houden.

 25. Leni

  Winnen moet wel maar t mag niks kosten… Wat n flutopmerking van de premier …

 26. Mart

  Waarom geen samenwerking met de commerciëlen?

 27. Leni

  Zou Son de mul de winnaar niet nog onder wurgcontract hebben? Bij dat enge 8ball??

 28. Leni

  Ik ben geen songfestival fan maar d’r kijken meer mensen dan d’r donderdag gaan stemmen … Maak d’r dan ook een mooi feestje van … En zoek samenwerking inderdaad… Als we t via wasmiddel betalen vinden ze t bij de VVD ineens weer WEL geweldig want dan verdienen hun leden d’r aan…

 29. NatteNel

  Rutte heeft gelijk, pleur op met die meuk uit ons land. Geen cent mag naar deze bagger.

 30. Dij Enkletser

  Wij zijn toch het “Koninkrijk der Nederlanden”
  Bestaande uit :Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

  Misschien een idee om het ESF op Curaçao te houden ??

 31. Dij Enkletser

  Als “Koninkrijk der Nederlanden”,

  zou je het ESF ook kunnen laten presenteren door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.
  Doen ze ook wat voor het geld dat ze elk jaar krijgen !!
  En dan in een kitscherige Efteling Paleis met kitscherige Kroon & Troon ,hermelijnen mantel enz.

  Prinses Amalia misschien als “Schone Slaapster” ?

 32. Er ist wieder da

  Zorg eerst maar eens dat de teveel betaalde energiebelasting over 2019 weer terugkomt bij de burger…

 33. Laat iedereen zichzelf zijn.

  @Er ist wieder da
  Sun 19 May 2019 om 16:29

  Ik ben het helemaal met je eens.

 34. liefkleinhertje

  Als al die opvreters en zielige losers bij de NPO lekker oppleuren kunnen we iedere week dat festival organiseren.

 35. dennis

  @Er ist wieder da, je heb gelijk, over de energie belasting hoor je hem niet over.
  Rutte is en blijft een leugenaar, met zijn VVD clubje, liegen en bedriegen.

 36. liefkleinhertje

  Als je het nou te duur vind om dat homo circus te organiseren dan hadden ze lekker Roxeanna Hazes moeten sturen.

 37. Leni

  @dennis lekker klagen maar zelf de politiek in gaan daar ben je natuurlijk te lui voor?

 38. IntiemGeschoren

  Rutte: schipper van de bruine vloot.

 39. IntiemGeschoren

  Als je echt wat kunt ga je natuurlijk nooit de politiek in.

 40. Roos

  Rutte: ‘Als ik zo hier en daar de salarissen zie hoeft NPO geen extra geld voor Songfestival’.

 41. 1pLUS

  Veel plezier kneuzen met je euro freak festival. Oh zingen dat is zo moeilijk, laten we ze verheerlijken tot in de eeuwigheid.

 42. Veelvraat

  Haha Rutte speelt even de populist en praat de mensen naar de mond zo vlak voor de verkiezingen. We weten allemaal dat de woorden van Rutte niets betekenen, in de praktijk gebeurt vaak het tegenovergestelde van wat hij zegt.

 43. Veelvraat

  En we weten ook allemaal dat het budget voor het organiseren van het esf in Nederland drie keer over de kop zal gaan tov de eerste planning. Zo gaat dat immers met alle projecten waarbij overheidsgeld gemoeid is.

 44. Veelvraat

  Ik schat dat het uiteindelijk 48 miljoen gaat kosten, maar dat volgens de overheid en de NPO de indirecte baten het drievoudige zullen zijn. Natuurlijk is dit op geen enkele manier meetbaar en daarom zullen ze het ook zeggen.
  Zo voorspelbaar allemaal.

 45. Veelvraat

  De VVD is vlak voor de verkiezingen altijd streng rechts om daarna vervolgens weer jaren snel terug te keren naar linksig soft gedoe. En het vervelende is dat elke keer opnieuw massa’s Nederlanders erin trappen. Op basis daarvan zou je kunnen denken dat we als maatschappij dan ook niet beter verdienen.

 46. Leni

  @veelvraat ga zelf dan de politiek in, alleen maar n beetje schreeuwen langs de zijlijn …. Tsja… Dat kan IK zelfs ….

 47. Veelvraat

  De VVD is vlak voor de verkiezingen altijd streng rechts om daarna weer snel terug te keren naar linksig soft gedoe. En het vervelende is dat elke keer opnieuw massa’s Nederlanders erin trappen. Op basis daarvan zou je kunnen denken dat we als maatschappij niet beter verdienen.

 48. Leni

  Rutte heeft als premier voor dit land heel veel goeie dingen gedaan…. Er valt altijd wat te zeiken maar ik geef t je te doen wat die man doet… Dag en nacht werken voor dit land en dan de hele dag mensen die zeuren en schreeuwen maar ondertussen wonen in een land op de witgouden punt van n gouden berg! We hebben mazzel dat er iemand is die dat wil doen!

 49. Leni

  Ik liet me even gaan. Vandaag zit het niet zo mee.

 50. Kijkcijfers

  Wil best € 17,50 neerleggen voor bioscoop kaartje om het groot scherm in tusinski te zien.

 51. echtwaar

  Wat een eikel. Wie? Nou wat denk je. Rutte natuurlijk.

 52. Schrale Ingewander

  Leugenachtige Rutte is een L U L met vingers, kijk maar.

 53. echtwaar

  @IntiemGeschoren
  Lekker hoor, zo glad als je met jezelf bezig bent

 54. JohanV

  Verstandige opmerking van de heer Rutte. Inderdaad kijk eerst even naar al die absurd hoge salarissen.

 55. Leni

  Tjonge jonge wat n niveau hier….

 56. Ikkeja

  Laat de ouderen maar lekker uren in hun vol gepiste luiers lippen Rutte. Die douchen 1x per week. Bah wat een vieze huigelaar. Pensioen is geen geld voor, leraren krijgen niks. Agenten moeten zich voor hun bek laten slaan want geld voor meer agenten is er niet. STOP MET HEEL DAT GEDOE VAN DAT FESTIVAL.

 57. Hommeles

  Enig idee hoeveel het papier kost in de 2e kamer?

 58. Simon

  Geen idee of hier extern geld voor nodig is? Je zou zeggen er kijken zo veel mensen dus je verdient aan de uitzendrechten en de deelnemende landen dragen ook af dus hoezo zou hier geld bij moeten? John zeg jij er is wat van ?

 59. Penny Wise

  Deze man is het schoolvoorbeeld van goedkoop is duurkoop. De bezuinigingen hebben ontzettend veel gekost in zowel financieel als maatschappelijk opzicht.

 60. David

  Beroepsleugenaar zegt weer iets.

 61. Achterlijk

  Wat is die achterlijke gids van dat achterlijke Ziggo weer achterlijk up-to-date! Al 18 uren lang is bekend dat Pauw vanavond uitzendt, maar bij dat achterlijke Ziggo zijn ze te achterlijk om het te snappen. Achterlijk bedrijf.

 62. Twist

  @Achterlijk

  Die achterlijken hebben nog 3,5 uur om dhun gids aan te passen. Maar waar maak je je druk om?

 63. TEQUILA☀️SUNRISE

  Rutte geeft liever geld uit aan vaasjes.

 64. TEQUILA☀️SUNRISE

  Rutte geeft liever geld uit aan vaasjes.

 65. Mark Rutte

  Mark Rutte alleen voor het kapitaal.

 66. Ferdy

  Nog 2,5 uur, @Achterlijk. Heb je al geklaagd bij hun helpdesk?

 67. Huub

  Volledig eens met Rutte. Gewoon ergens in de kantine van een camping opnemen met 2 camera’s of zo.

 68. Albert

  Ik kan weinig sites vinden waar het goed staat

 69. Simon

  #Achterljk je kan beter deze gids gebruiken: https://www.tvgids.tv/
  Ze hebben ook een app.

 70. MediaPrak

  Als ze nu eens een nieuwe ‘bijtelling’ introduceren. Zoals bij lease-bakken-eigen-gebruik. Het zgn ‘bedrijfs reclame budget’ waarmee ‘managers’ voor eigen plezier rondhangen in hospitality ruimten, business seats (u kent ze wel, de Jumbo’s. Ziggo’s Heinekens ING’s van deze wereld, bij menig wedstrijd, race ed op de 1e rij, maar betalen daar niets voor). Belast dit loon in natura hoofdelijk en het is in rde stadions een stuk leuker en de opbrengst is voor sportieve en culturele doeleinden. als het ESF.

 71. anoniem

  De VVD kennende is dat gouden toiletten voor de organisatie en beknibbelen op het publiek?

 72. MediaPrak

  Ter info: De F1 wordt geheel door sponsoren bekostigd? Ik denk niet dat ProRail de rekening voor spooruitbreiding naar Heineken en Jumbo kan sturen

 73. Riazop

  Nog fijne damens hier? Stuur me berichtje

 74. Tolpo

  Geen topic over Romy Monteiro’s crash op het circuit van Zandvoort?

 75. Tolpo

  @Riazop
  Lazer op

 76. plop

  Doe dit niet in Amsterdam, maar in een gebied dat een steuntje in de rug kan gebruiken. Cherry picking van Amsterdam zou smerig zijn, aangezien zij anti-toerisme en milieubewust zijn. Duizenden nichten uit de hele wereld over te laten vliegen, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn voor groen Amsterdam.

 77. Nope

  Over 5 jaar is het eurovision ga y pride.

  http://www.youtube.com/watch?v=bhrbtPbsCWA.

 78. Leni

  @plop ; nee in godsnaam niet in onze stad… Genoeg toeristen … Laat ze lekker naar Rotterdam gaan of Utrecht…. Weg d’r mee!!

 79. kingpin

  @ achterlijk . nog een uur, hang je al aan de kalchtenlijn ?

 80. Wing

  @Plop

  Krijg jij ff lekker een dikke. Ik ben Amsterdammer en zeker niet anti-toerisme. Je bedoelt waarschijnlijk dat veel Amsterdammers een probleem hebben met toeristen die de hele nacht lang gillen en zuipen, die nog nooit drugs hebben genomen maar hier meteen de apotheek denken leeg te moeten vreten, met alle gevolgen van dien, die in de grachten piesen, die denken dat de Wallen een kermis is en de ‘attracties’ lastigvallen en fotograferen enz.
  En als wij zo milieubewust zijn als jij meent, dan moet het juist in Amsterdam georganisserd worden, want hier komt 90% van de buitenlandse gasten aan. Het is milieubewuster om ze dan geen lange reizen naar het evenement te laten maken. Wel die hersentjes blijven gebruiken, hè!

 81. OK.

  Maar achterlijk heeft wel gelijk. Je kunt je recorder via internet instellen. Ik heb nu Kanniewaarzijn ingesteld omdat ik Pauw wil opnemen. Maar als Ziggo tussen de instelling en de uitzending de gids aanpast, wordt er niks opgenomen. Ze moeten gewoon beter opletten. De programmawijziging zat er al vanaf donderdag aan te komen.

 82. TEQUILA☀️SUNRISE

  Zeker net zo goedkoop als het vluchtelingenbeleid…….

 83. Riazop

  @Tolpo rot zelf op

  Waar zijn die damens?

 84. Wilton

  Goed besluit: al het geld naar de Formule 1 race oftewel de zakken van veelvraat Bernard Junior. En als er nog wat geld overblijft, dan graag nog een nieuwe bril voor deze man.

 85. Edwin

  Maar wat vindt Angela de Jong hier van?

 86. Youri

  Albert Verlinde heeft zich gisteren flink belachelijk gemaakt op Radio. Hij mocht op Radio 1 verslag doen van de puntentelling, maar snapte lange tijd niet hoe die werkte.

 87. JesseJames

  Lekker armoedig en goedkoop weer van Prutte, ook bekend als Pinokkio. Je kan het ook als een kans zien, het is een gigantische promotie voor Nederland en de Nederlandse televisie-wereld. 200 miljoen TV-kijkers wereldwijd, tientallen miljoenen views van alle videos en clips op You Tube maandenlang en een gigantisch pers- en televisie-circus dat voor minimaal 6 weken neerstrijkt in Amsterdam. Zet een mooie, onvergetelijke show neer en geef daarmee een mooi visite-kaartje af, ook als Nederlandse TV en entertainent-branche. En van de miljoenen die het kost, worden ook weer heel veel miljoenen terug verdiend.

 88. anonymous

  Tuurlijk, zo goedkoop mogelijk..
  Laten we lekker voor l*l gaan staan voor de rest van de wereld.

 89. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Dit hele festival is mmmhhhh slecht voor de co2 voetprint. Net zo als het binnenhalen van elke middenoosten mafskie zonder kans. Ook al die mensen zorgen hier voor hoge CO2 uitstoot. Zo maken politici maffietsters van ons…. de groene bandie ten lie gen ons weer voor.

 90. Bart

  @Twist Als je de hele dag/avond moet werken of ergens anders heen moest en het dus wilde opnemen dan had Ziggo eerder actie moeten ondernemen. Ziggo is een professioneel bedrijf als het goed is dus dit had vannacht of vanmorgen vroeg al moeten worden aangepast en niet 3 uur van te voren.

 91. Drol

  Geweldige Famke Louise-parodie bij Klikbeet vanavond. :D

 92. Ja toch niet dan?

  @Veelvraat.

  Wijze woorden.
  Hier in de stad de schouwburg die 23 miljoen zou gaan kosten en dan zichzelf kon bedruipen dus geen jaarlijks begrotingstekort.
  4 jaar verder.
  30 miljoen bouwkosten
  Jaarlijks 900000 te kort
  Zo werkt het in politiek.
  Zie HSL, Betuwelijn,Noord- zuid lijn en dan heb ik het alleen nog maar over openbaar vervoer.
  Maar laat lekker komen dat feestje,4,4 miljoen kijkers is best heel erg veel.
  Ikzelf hoorde bij 12,6 miljoen die niet keken.

 93. etnisch profileren is noodzakelijk

  @Ja toch niet dan?
  de tekorten komen door het feit dat opeens allerlei niet-westerse asieleisers ondergebracht moeten worden en men dus het ene gat met het andere gat moet vullen. nog steed

 94. Wijze van Zion

  Waarom kan het niet zo geregeld worden dat dit middle of the road festijn geld oplevert….??

 95. Bears’den

  VIEZE SMERIGE PATY BRARD DIE LOS GAAT OVER EMMA WORTELBOER DIE RAAR DEED, VIEZE BORDERLINER, TYF OP MET JE GRAFTAKKEN FACE!
  Jij bent wel de laatste die over een ander kan zeggen dat ze hysterisch doet!
  Vieze heks!

 96. Wolllter

  Rutte gáát helemaal niet over de NPO-begroting!

 97. Wanny

  Zou het er voor de miljoenen kijkers beter uit zien op TV als we 30 miljoen uitgeven in plaats van 15 miljoen? Lijkt me niet als je de juiste keuzes maakt.

  En er zijn vaker evenementen waar de omroep verslag van doet. Daar hebben ze ook budget voor. Ze hebben nu enkele maanden om de begroting 2020 zo op te stellen dat het ESF eruit betaald kan worden. Dat betekent wat keuzes maken. Misschien een keertje geen integrale uitzending van de gay pride, met wat minder mensen naar de Tour, de vierdaagse skippen etc etc etc.

 98. Wil

  Bears’den: pilletje ajb….. heb jij wel nodig om je borderline-rage in te dempen. Zie je vanmiddag bij je therapie. Tot dan.

 99. Chubby

  @Ja toch niet dan?

  4,4 miljoen? Heb jij een beetje moeite met rekenen, losertje?

 100. El Ders

  Wil, Bears’den heeft gewoon gelijk, lelijke aap.

 101. Wil

  Hahaha Bears’den2: had ik het toch bij het juiste eind. Laat me raden, nog een borderliner of Bears’den 2.

 102. Joris Agema

  Wat is dit klein denken Rutte. Doe niet moeilijk. Eurovisie is gewoon keiharde NL promotie dat geld oplevert. Investeer op normaal niveau en ga niet nu al zeiken. Maak een goed en realistisch plan.

 103. LD

  Miljarden voor belastingvriendjes kan wel, een beetje geld om Nederland goed in de kijker te spelen kan dan weer niet? Holland op zn smalst.

 104. Ronald

  Goedkope uitspraak 😉

 105. Paolo

  Vond de inzending van Nederland zeer goed zoals al vaker aangegeven. Ook Duncan als performer verdient alle lof. Toch heeft Rutte gelijk. Hij zei er nog bij: Zweden deed het voor nog geen 15 miljoen. Welke premier zou sinterklaas willen spelen en dan was die discussie er ook weer. De omroepen NOS- AVROTROS hadden natuurlijk ook ieder jaar een bedrag kunnen parkeren hiervoor, mocht Nederland ooit winnen.
  Zegt zo’n opperkwal bij Bulevard gisteravond: Nederland heeft volgend jaar 295 miljard op de begroting staan daar kunnen we tigggg songfestivals van organiseren.Wat een idioot zeg. Nederland geedt bijna 100 miljard uit aan zorg en vele andere zeer belangrijke zaken. Die 295 miljard komen wellicht binnen maar er gaan er ook bijna 290 weer uit. Dat snapt zo ’n r.ln.cht niet.

 106. Joop55

  Laat Talpa de boel maar lekker organiseren, met het Eurovisiesongfestival scoort SBS6 ook eens.

  Heerlijke commentaar van Jantje Smit overigens.

 107. Sven L.

  Titel is nogal misleidend aangezien Rutte dat niet heeft gezegd. Hij zei dat er geen extra geld naartoe hoeft. Dat is iets anders dan “zo goedkoop mogelijk”.

 108. Laat iedereen zichzelf zijn.

  Natuurlijk wil die Rutte dat, want Nederlanders mogen zo weinig mogelijk plezier hebben, van die vent…

 109. Ja toch niet dan?

  @ Cubby

  Nee hoor, rekenen gaat me prima af.
  Ik heb wel het idee dat jij zelf een beetje moeite hebt met lezen.

  “Eurovisie Songfestival 2019, die is gewonnen door onze eigen Duncan Laurence, trok zaterdagavond ruim 4,4 miljoen naar Ned 1”

 110. Ja toch niet dan?

  Sorry , je heet Chubby
  Maakt het uit, je kan toch niet lezen

 111. Ja toch niet dan?

  4,4 miljoen kijkers is dus prima reden om niet moeilijk te doen over de kosten,er gaan grotere bedragen naar dingen in Nederland waar minder draagvlak voor is.
  En die 196 miljoen die buiten Ned kijken, hartstikke leuk maar betalen hier geen belasting dus niet zo interessant.Al is het aantal netto betalers onder die 4,4 miljoen waarschijnlijk ook niet meer dan een procentje of 10.
  Maar daar doen we toch niet moeilijk over??
  Lekker doen dat feessie!!

 112. anoniem

  Wie heeft het koperdraad ook alweer uitgevonden? :-)

 113. aammehoela

  Geen Madonna uitnodigen, scheelt al een miljoen.

 114. aammehoela

  Ik stel voor om dat miljoen te gebruiken om de Kristallnacht weer nieuw leven in te blazen voorzien van een islamitisch sausje, ik loop dan vooraan.

 115. Mila

  @StefanV

  Je kunt lulle wat je wilt het is onderhand een homofestival geworden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.