Ruben Nicolai naar miljoen, doet GTST-misère vergeten

De dagelijkse quizshow Ik Weet Er Alles Van van Ruben Nicolai doet het opvallend goed. De derde aflevering trok woensdagavond opnieuw meer bekijks in het achtuurslot van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na 791.000 kijkers (16 procent) voor de première op maandag en 808.000 kijkers (18 voor de tweede aflevering op dinsdag, zaten er woensdag 946.000 kijkers (19 procent) klaar. Daarmee heeft RTL 4 een behoorlijk onverwachte zomerhit in handen.

Ik Weet Er Alles Van staat deze zomer op het tijdslot van Goede Tijden Slechte Tijden geprogrammeerd. Al vanaf de eerste dag doet Nicolai de GTST-misère vergeten.

De kijkcijfers van GTST zijn met name het afgelopen seizoen compleet ingestort. Lange tijd werd gedacht dat RTL 4 niet zonder GTST zou kunnen, maar Nicolai bewijst dat de kijker opgelucht is dat de soapserie op vakantie is.

De laatste keer dat er minstens zo veel mensen naar GTST keken was drie maanden geleden, op 12 april. De laatste weken keken er zo’n 700.000 mensen naar de soapserie en dat is vrij karig voor zo’n dure productie.

Het lijkt een steeds realistischer scenario dat GTST verhuist naar RTL 5 of Videoland. Die platforms zouden een enorme boost kunnen krijgen door de soapserie, terwijl RTL 4 kan groeien met iets nieuws om acht uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen