Ruben Nicolai naar miljoen, doet GTST-misère vergeten

Geplaatst op do 11 jul 2019 om 9:00

De dagelijkse quizshow Ik Weet Er Alles Van van Ruben Nicolai doet het opvallend goed. De derde aflevering trok woensdagavond opnieuw meer bekijks in het achtuurslot van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na 791.000 kijkers (16 procent) voor de première op maandag en 808.000 kijkers (18 voor de tweede aflevering op dinsdag, zaten er woensdag 946.000 kijkers (19 procent) klaar. Daarmee heeft RTL 4 een behoorlijk onverwachte zomerhit in handen.

Ik Weet Er Alles Van staat deze zomer op het tijdslot van Goede Tijden Slechte Tijden geprogrammeerd. Al vanaf de eerste dag doet Nicolai de GTST-misère vergeten.

De kijkcijfers van GTST zijn met name het afgelopen seizoen compleet ingestort. Lange tijd werd gedacht dat RTL 4 niet zonder GTST zou kunnen, maar Nicolai bewijst dat de kijker opgelucht is dat de soapserie op vakantie is.

De laatste keer dat er minstens zo veel mensen naar GTST keken was drie maanden geleden, op 12 april. De laatste weken keken er zo’n 700.000 mensen naar de soapserie en dat is vrij karig voor zo’n dure productie.

Het lijkt een steeds realistischer scenario dat GTST verhuist naar RTL 5 of Videoland. Die platforms zouden een enorme boost kunnen krijgen door de soapserie, terwijl RTL 4 kan groeien met iets nieuws om acht uur.

Foto: RTL
46 Reacties op “Ruben Nicolai naar miljoen, doet GTST-misère vergeten”


 1. Lieke van Lexmond Lover

  Nog even en GTST gaat echt naar rtl 5, dan is het gedaan met RTL 4

 2. Albert

  Het is leuk spel wat je thuis makkelijk mee kan doen

 3. Norvo

  “Het lijkt een steeds realistischer scenario dat GTST verhuist naar RTL 5 of Videoland. Die platforms zouden een enorme boost kunnen krijgen door de soapserie, terwijl RTL 4 kan groeien met iets nieuws om acht uur.”

  Zelf iets roepen omdat je wil dat het waar wordt, maakt het nog niet waar, MC.

 4. Pauline

  Met de regen op de ramen kijkt het lekker weg, als de zon weer hoog aan de hemel staat stort het in omdat iedereen buiten zit.

 5. thepat

  kom maar op zeg ik bij RTL

  bedankt john om zo veel sterre weg te helen bij rtl nu doen ze het nog beter! hjaha
  straks helemaal

  kijk hier is na peter!
  17:45 uur Editie NL
  18:00 uur RTL Nieuws
  18:15 uur Boulevard
  19:00 uur Pauw & Jinek
  20:00 uur RTL Nieuws (GTST naar 5)
  20:30 uur avondprogrammering
  22:30 uur Nieuwkerk Live/Beau
  23:30 uur RTL Nieuws / Editie NL

 6. thepat

  oja het weer zit tegen als het 30graden is had niemand gekeken

 7. #NPO kijker#

  Na regen komt zonneschijn.

  Iedereen die dan kijkt naar dit lagere klas spelletje spoort niet.

 8. Zomaar

  Programma van 20.00 tot 20.30, en volgende week begint De Slimste Mens weer, die start om 20.25.
  Kunnen ze nu niet echt even een klein beetje overleggen vooraf?

 9. Rik

  Gtst gaat echt niet naar 5 of alleen Videoland. Deze roddel probeert Mediacourant de wereld in te helpen. Het nieuwe seizoen is het 30ste jaar van GTST en dat hele seizoen komen er veranderingen. Volgend jaar als het niet lukt dan worden er pas beslissingen gemaakt ;)

 10. Joost

  @thepat
  door het weghalen van al die ‘sterren’ door Molusconi, scoort RTL niet alleen beter,,maar is er opeens ook een meer veelzijdigere programmering.
  Inderdaad heeft Molusconi RTL de goede kant op geduwd en hij zit zelf met waardeloze cijfers, dito figuren en schijtprogramna’s.
  Karma is a bitch…. het is ‘m van harte gegund!

 11. Flexi

  Toch wel confronterend voor de zichzelf veel te serieus nemende programmamakers van de NPO: genadeloos verslagen worden door een nieuw onbenullig spelletjesprogramma.
  Sta je daar met al je poli cor ijdele deugvingertjes. lol

 12. Laurens

  GTST uitgemolken. Weg er mee. Op tijdslot 20.00-2030 is er op dit moment weinig tot geen concurrentie. Dus met een beetje geluk al gauw een goede score. Maandag start De Slimste Mens. Ben benieuwd of dit effect heeft op Ik weet er alles van? Uiteindelijk toch een soort van kopie.

 13. Leo

  @thepat Pauw & Jinek blijven bij NPO. Jinek neemt plaats van Matthijs/DWDD in.
  Matthijs wisselt idd samen met Beau. Vooravond blijft hetzelfde bij RTL4, behalve GTST naar 5 en spelshow om 8uur.

 14. Wout

  Dus, wat de meeste sneue MC lezers beweren….dat het aan het weer ligt? Dus bijna 15 miljoen mensen zaten buiten gisteren? Of deden iets anders? En een paar duizend keken iets anders. Onzin.

 15. Hahahaha

  Laatste alinea is onzin. RTL heeft vaak genoeg gezegd dat dat niet gaat gebeuren.

 16. Minder of Mirjam

  NPO Kijker (die nooit naar de NPO kijkt, maar alleen naar Talpa), kan het ook nu weer niet verkroppen om iets negatiefs over RTL te zeggen. Drie dagen op rij zijn de kijkcijfers goed en toch komt de anaalspier van NPO Kijker op gang en sproeit een verse lading zaad doordrenkte diaree over MC.

 17. Info

  Jinek naar RTL,
  Pauw naar RTL,
  Matthijs naar Talpa.

 18. anymousin

  Het prgramma Ik Weet Er Alles Van van Ruben Nicolai scoort alleen, door bij gebrek aan beter.

  Overigens is er een publicatie van en door GTST, dat de verhaallijnen worden aangepast. Dus even afwachten komend seizoen.

 19. #NPO kijker#

  Minder of Mirjam
  Thu 11 Jul 2019 om 9:42

  Trol ook weer aanwezig

  Fijne dag

 20. Peter zelf

  kijk hier is na peter!
  17:45 uur Editie NL
  18:00 uur RTL Nieuws
  18:15 uur Boulevard
  19:00 uur Funny home videos
  20:00 uur RTL Nieuws (GTST naar 5)
  20:30 uur Film die al 30 keer op tv is geweest
  22:30 uur Tel sell
  23:30 uur RTL Nieuws / Editie NL

 21. Yoshi

  MC heeft een hekel aan:

  John de Mol
  GTST
  Talpa
  Erland Galjaard

  Deze site is steeds meer een roddelsite.

  Mensen iemand een idee om een beter platform te maken dan deze goedkoop, uitziende rotzooi?

 22. Alex

  GTST heeft een trouwe groep kijkers,maar jaagt iedereen weg die niet kijkt.
  Een quiz haak je makkelijk in.

  Wel kunnen het nu de GTST kijkers + meer zijn, dat op het moment dat GTST terugkeert, alles totaal instort.

 23. Bart

  @Leo Er is helemaal geen sprake van dat GTST naar RTL5 verhuist. Dat beweren ze van deze site steeds. Ik denk dat de soap veel te duur is om op RTL5 te gooien. Dan zullen ze er denk ik nog eerder mee stoppen.

  @Thepat Je programmering is heel goed in de zin dat deze mijn voorkeur (op Matthijs na want ben die maniertjes heel zat) wel zou hebben. Toch denk ik dat RTL daar niet snel voor zo gaan omdat het dan wel erg journalistiek gaat worden op de zender. Tevens komen dan continu de zelfde onderwerpen in alle programma’s voorbij. Iets waar ze nu al heel erg voor moeten waken bij RTL Nieuws, Editie.nl en RTL Boulevard. Daarbij is het denk ik te duur om zowel Jinek als Pauw en dan nog Matthijs dagelijks te brengen. Met daarnaast ook nog eens GTST op RTL5.

  Nu heeft RTL4 een hele sterke vooravond. Hij is zelfs zo sterk dat het in de gewoonte van veel mensen zit. Dit terwijl als je goed kijkt het niet echt heel bijzonder is. Editie.nl wordt gepresenteerd als apart merk/programma maar is in feite gewoon nog RTL Nieuws. Met ook nog een reclameblok tussendoor. Het is in feite 2x een half uur RTL Nieuws, 3x het weer, Boulevard en GTST.

 24. Bart

  @Info Dat zou nog kunnen. Of Jeroen Talpa en Matthijs RTL. Wie zal er dan nog meer naar Talpa gaan? Het zal niet 1 persoon het hele jaar door zijn die een (op late night) talkshow gaat doen. Binnen de eigen gelederen hebben ze niemand die het kan. Ik vind het niet verstandig als ze voor SBS ook weer in die zelfde vijver gaan vissen. Dan krijg je er dus nog een concurrent bij. Talpa/SBS moet gewoon iets anders doen op de late avond of op de vroege avond en kan misschien beter gaan voor een wekelijkse talkshow. Al lijkt met een talkshow met Gordon en Patty nou weer niet het juiste alternatief.

 25. MediaPrak

  Aangezien Sjon alle successen van 1 en 4 kopieert, gaat Lingo naar tijdslot 20:00 uur.

 26. Mark

  Kijkers willen een spelletje zien om 8 uur. Met Het Mes Op Tafel haalt ook met gemak 800.000 kijkers. De NPO ligt deze zomer op apegapen.

 27. Ron

  Omdat dit quizje nu aanslaat wordt de drang om maar te roepen dat GTST naar RTL 5 moet alleen nog maar groter. GTST gaat nergen heen, niet dit jaar, niet volgend jaar
  het gaat helemaal nergens heen voorlopig face that!
  Leuk dat het aanslaat, de kennisquiz slaat aan op TV daar zijn legio voorbeelden van zoals De Slimste Mens en De Zwakste Schakel, nu ook dit weer. Het moet mee te spelen zijn voor de kijker ‘vanaf de bank’. Dat is het geheim van een goede quiz. Het mooiste zou zijn omdat ook met een app verder uit te bouwen zoals bij Weet Ik Veel, dan maak je het nog interactiever.
  Ik wil nog wel eens zien hoe de kijkcijfers zijn als alle regio’s vakantie hebben. Nu is het nog een mooi kijkcijfers wat de quiz behaalt en Ruben doet dit uitstekend en beter dan Boulevard, maar ik ben nog niet overtuigd of dit lang hoge kijkcijfers zal blijven houden. Tot nu toe is die stijging te zien maar eens zal er wel het plafond bereikt zijn…

 28. Bart

  @Ron Dat laatste is met alles zo. Dit kan wel over het miljoen gaan hoor. Al zal het ook wat zakken als straks het merendeel van Nederland van vakantie heeft.

 29. Sven L.

  Is ook een leuk spelletje moet ik zeggen!

 30. Sven L.

  @ Bart; ik denk dat Huys ook naar TALPA gaat. Eerst even in de luwte nu maar hij zou best eens het gezicht van het TALPA nieuws kunnen gaan worden. De Mol heeft toch niet zomaar het ANP gekocht? Kun je een prima nieuwsprogramma omheen bouwen met Huys als anchor.

 31. Snake Charmer

  GTST is een serie en series kijk je anno 2019 op het moment dat het jou uitkomt.

  GTST is ook te zien via RTL Lounge en RTL8 en Videoland.

  Natuurlijk heeft de RTL4 uitzending minder kijkers dan vroeger omdat je het ook op andere momenten kan bekijken.

  Tel al die kijkers bij elkaar en je zit gewoon boven de miljoen bovendien scoort het goed in doelgroep. En het is niet de eerste keer dat de soap een dipje heeft.

  Neemt niet weg dat Ik weet er alles van een mooie score heeft en eindelijk een show zonder 80.000 BN-ers en wat gewoon leuk is om te kijken.

  Ze zouden dit juist 20:00 op RTL5 moeten zetten na de zomer.

 32. Cobweb

  Leuk spel, leuke presentator, en gtst weg gelukkig.

 33. Mick

  Alsof GTST weg moet, die serie is zo rekbaar dat je het prima aan kan passen om het populairder te maken.

 34. Mick

  Het is overigens ook onzin dat GTST naar RTL5 zou verhuizen, daar zouden er hoe dan ook minder mensen kijken waardoor de ‘dure productie’ al helemaal niet meer rendabel is.

 35. Snake Charmer

  Bovendien scoort GTST nog altijd beter dan elke andere Nederlandse soap die ooit op TV is geweest dus van de serie cancelen is totaal geen sprake.

 36. Televisiefreaks

  Het stelselmatig elke dag melden dat GTST naar RTL5 of Videoland zou moeten gaan irriteert aan de reacties te zien de lezers van deze website.

  Mensen die bij RTL het voor het zeggen hebben gaan hun vaste anker van bijna 30 jaar in de vooravond niet zomaar verplaatsen of weghalen. Een verplaatsing naar RTL5 zou de doodsteek zijn voor de lineaire uitzending van de soap (nog minder kijkers en dus minder reclame inkomsten) en enkel van Videoland kijkers kun je de soap niet betalen. In dat geval zou John de Mol vooraan in de rij staan om de soapserie over te nemen en te reanimeren op SBS6.

  RTL en de producent zijn achter de schermen al lang bezig om komend seizoen met iets te komen om de weggelopen kijkers weer terug te lokken. Mijn advies is om bij Videoland de optie om een week vooruit te kunnen kijken te beperken tot het vooruit kijken van 1 aflevering. Dit levert weer meer lineaire kijkers op en brengt via de commercials meer geld in het laatje.

  Alleen als GTST het hele komende seizoen het om wat voor reden dan ook niet gaat lukken om de lineaire kijkcijfers op te krikken zal er eerst met de producent worden bedongen om de kosten per aflevering nog verder terug te schroeven. Wanneer dat niet lukt is het een serieuze optie dat RTL de stekker uit de soapserie trekt. Dat zullen ze alleen doen als ze echt verlies blijven draaien in dat tijdslot en zelfs John de Mol er geen droog brood meer mee zou kunnen verdienen op SBS6.

 37. Coca Cola

  Tjong jonge, wat een gezeur over GTST elke dag, zelfs als het niet op TV is.

  Niemand buiten deze website spreekt erover dat het van RTL 4 zou verdwijnen. Door het elke dag te herhalen, maakt het nog geen realiteit.

  Nou, nu nog wachten op het dagelijkse bericht over Art en de opmeking dat hij en zijn shopw zouiteloos zijn en de medewerkers mogen weer pauze nemen.

 38. Johan

  RTL zal in geen geval stoppen met GTST. Dan eerder naar RTL5 of naar Videoland. Bij RTL realiseren ze zich heel goed dat wanneer ze met GTST stoppen, Talpa er als de kippen bij is om het programma over te nemen.

  Stel dat er van de 700/800 kijkers bij RTL, nog zo’n 500/600k overblijven zodra GTST bij Talpa te zien is, dan is dat voor Talpa nog steeds een heel goede score. Zo’n cadeau gunt RTL Talpa niet.

 39. gtstfites

  Stiekem werkt Angela de Jong bij Mediacourant het kan niet anders.

 40. Ronnie

  GTST naar RTL 5, na de zomer Matthijs van Nieuwkerk, Pauw of Jinek op dat tijdslot en er is niks aan de hand. Dit is slechts een kwestie van tijd, want die mensen willen gewoon meer verdienen, zoveel is duidelijk. En deze mensen gaan niet naar Talpa, want een actualiteitenprogramma op SBS6 is geen porum.

 41. WhoCares

  Geen zomerweer en geen NPO2 quiz zijn goed voor de kijkcijfers
  van Ruben Nicolai.Zeker

 42. Bart

  @Sven L Zou kunnen voor het nieuws. Denk ook Jeroen Latijnhouwers en Evelien de Bruin.

 43. Bart

  @Ronnie Dat zegt nog niets. SBS6 (of hoe de naam ook gaat worden) gaat als zender nog wel wat veranderen. Zowel Matthijs, Jinek en Pauw gaat wel erg duur worden voor RTL. Ook als er nog een talkshow in de vooravond komt. Het kan maar ik zie het niet snel gebeuren.

 44. MC bezoeker 28

  Lachwekkend om te zien dat mensen serieus schrijven dat het RTL nieuws (waar mensen echt bewust om 19:30 voor inschakelen en waarbij een deel vervolgens het 20.00 journaal meepakken ) verplaatsen naar 20.00 in de schema’s. Zo’n kapitale fout zullen ze nooit maken. Daar durf ik al m’n geld op in te zetten.

 45. Ikke

  Hoeveel keken er donderdag? Ik mis t artikel

 46. Jolanda Braaksel (columniste)

  Het is wonderbaarlijk hoe iemand met zo’n afzichtelijk voorkomen en een dergelijk abjecte vorm van overgewicht toch kijkers weet te bekoren. Dit duidt op het definitieve verval van deze zender, waar de leegte regeert. Ruben Nicolai doet iedere vrouwelijke kijker zich vies voelen na afloop van het programma. Het voelt erger dan het slachtofferschap van een metootje. Ik mijd dit soort programma’s als de ziekte, want zij tasten mijn hoge niveau bijna aan.
  Ik ben een stijlvolle en intellectuele vrouw.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.