RTL 4 komt met variant op NPO 3-hit First Dates

Geplaatst op do 11 jul 2019 om 9:50

RTL 4 komt met een Nederlandse versie van het Britse datingprogramma 5 Guys a Week, dat is bedacht door de makers van de NPO 3-hit First Dates. Dat heeft de tv-zender laten weten. Producent Blue Circle is begonnen met de casting van kandidaten. “Elke week wordt één vrijgezelle vrouw gevolgd die korte tijd samenwoont met vijf vrijgezelle mannen tegelijkertijd. Ze trekken samen een week op en leren elkaar zo in rap tempo beter kennen“, zo laat de zender weten via RTL Boulevard.

Er zit één addertje onder het gras. “Elke dag moet de vrouw één van de mannen elimineren, waarna één man overblijft“, legt een woordvoerster uit.

De vrouwelijke kandidaat ontvangt de mannen bij haar thuis. “Daar doen ze alles samen, zoals koken, slapen, uitgaan, opruimen en het ontmoeten van vrienden en familie van de vrijgezelle vrouw.”

Ondertussen vechten de mannen om haar aandacht en delen ze met elkaar hun gedachtes en ervaringen. “RTL 4 maakt later bekend wanneer het programma te zien is.”

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “RTL 4 komt met variant op NPO 3-hit First Dates”


 1. Goudendraakje

  Ja, want waarom zou je zelf iets bedenken; beter goed gejat dan zelf bedacht is het motto bij RTL (en bij SBS ook, maar dat terzijde)

 2. Flexi

  Hee dat scenario ken ik, maar het heeft een andere naam op P ornhub

 3. Laurens

  En maar kopiëren of herhalen. Repeat Television Luxembourg.

 4. Mart

  Wat heeft dit met jatten te maken?
  Ze hebben het gewoon aangekocht…

 5. Goudendraakje

  @Flexi – maar dat is toch met één man en 5 vrouwen? ;)

 6. Flexi

  @goudendraakje
  Amateur! ;)

 7. Goudendraakje

  @Mart – Niet letterlijk gejat natuurlijk, want dan wordt RTL failliet geprocedeerd. Nee, ze hebben het pas aangekocht nadat het een succes was op NPO3.
  Waar zouden de commercielen toch zijn zonder hun kweekvijver de NPO. :p

 8. #NPO kijker#

  Wat een kopie plak zooitje bij vdVorst en zijn nep sterren.

 9. KoalaNL

  Love Island zonder eiland.
  En nog goedkoper in geld en normen.

 10. John

  Lekker origineel weer

 11. Paolo

  Daarom gaat het dus zo slecht met die soap, ff naam kwijt. Hier maak, bouw je je eigen soap, mensen herkennen zich wellicht en het niveau daalt gestaag weer van de gemiddelde kijker. Ook ‘5 guys a week’ is geen haar beter. De eerste britse serie was wel nog leuk maar al snel wordt alles uitgemolken.
  Gevolg: Het wordt met de dag platter en more cheap, zoals ook de aandachtsgeile types die er in mee willen doen.

 12. Flexi

  Het concept past mooi in het hedendaagse stramien dat mannen disposable zijn en dat alles om vrouwen draait. Je zou de formule eens moeten omdraaien: mannen die vrouwen gaan afkeuren en wegsturen. Got, wat zou er dan een ophef zijn.

 13. Zalmneusje

  Soort logeerweek a la Boer zoekt vrouw. Daarin worden trouwens ook gewoon vrouwen weggestuurd. Bovenstaande opmerking van Flexi slaat nergens op. Denk alleen dat dit nieuwe programma veel ranziger en sensationeler (lees gescript) wordt.

 14. Bart

  Klinkt best leuk. Mits de focus niet de slaapkamer is. Ze zouden kunnen proberen om First Dates binnen te halen voor RTL5. Dit programma hoort helemaal niet thuis bij de publieke omroep.

 15. Flexi

  Je hebt gelijk, zalmneusje

 16. Klaasje v

  Zou best leuk kunnen zijn, ligt ook aan de kandidaten. Als het types zijn zoals bij al die love-eilanden geef ik het weinig kans.
  Met gewone doorsnee mensen is het t prettigst om naar te kijken en mee te leven.
  En dan ook nog de keus van presentator/trice bepaalt n hoop. Kan n programma ook maken of breken.

 17. Hans

  Een Nederlandse versie…………… nou, die Nederlandse versies van RTL en Talpa en hun achterlijke productiehuizen, daar kennen we de afloop wel van.
  Flop.

 18. Paut Pielusma

  Ze kunnen bij de commerciëlen niets zelf bedenken, het wordt al gauw snel goedkoop in elkaar geflanste namaak, waar geen hond naar kijkt.

 19. Flexi

  Noem mij eens een paar succesvolle programmaformules van de NPO die geen afgeleide zijn van een buitenlands programma. Dan zal blijken dat vrijwel niets echt origineel is.

 20. Happie

  Nederlandse versie first dates haalt et helemaal niet vergeleken bij de Engelse. Zal nu ook wel weer zo zijn.

  Die Engelsen hebben namelijk nog cultuur ipv alleen maar pondtekens in de ogen.

 21. Hans

  Dit is onderdeel van het format van Boer zoekt vrouw

 22. Gerdien

  Hoe verzinnen ze het toch steeds? RTL heeft alweer een nieuw progrmma bedacht *kuch*

 23. gerdien

  Ja, de NPO maakt vaak gebruik van formats maar dan is het nog een kunst daar een succesvolle Nederlandse versie van te maken. Die formats zijn trouwens ook meestal weer een afgeleide van een ander programma, ze zijn er in ieder geval open over. RTL, SBS en Talpa zijn er echter meesters in om oorspronkelijke formats te verprutsen of ze presenteren oud als nieuw door een enkel onderdeel aan te passen of links en rechts wat bij elkaar te jatten en door elkaar te husselen. Hopla: weer een uur tv gevuld. Maar echt zelf ideeën bedenken en ontwikkelen: zelden of nooit.

 24. Snake Charmer

  Het is een aangekocht format.

  Het is niet zoals die Talpa troep die gewoon formats kopieren en aanpassen en doen alsof ze het zelf verzonnen hebben.

 25. MediaPrak

  Jaja met vd Vorst als zenderbaas is er nu ook bij RTL een copycat aan het roer.

 26. Bart

  @Mediaprak Dat was bij RTL altijd al het geval. Niets mis met kopiëren mits het maar een goed programma is. Alles is al eens gedaan op tv.

 27. MCplaatstmijnberichttochniet

  Copycat leg eens uit. Het zijn de woorden van ophits website mc. Het programma is een nieuw concept in Nederland. Omdat toevallig dezelfde productiebedrijf het maakt is het een ripp off? Leg eens uit MC &copycat?

 28. toxilogic

  Toch wel interessant, een vrouw met 5 hondjes en degene met de mooiste kunstjes mag blijven,de rest terug naar het asiel. Feminisme heet dat hahhaha sukkels

 29. Smulpaap

  Dit interesseert niemand n klap of de deelnemers moeten n soort britse 1-celligen zijn, dan wordt t leuk. Doorgaans zijn die gecaste jongens en meisjes die zo goed ‘aan het zenderprofiel voldoen’ onnavolgbaar saai.

 30. BRAAK

  Die man links met dat akelige gebit en die borrelschenker met lang haar in zijn nek, brrrrr, eng stel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.