RTL Boulevard bekent sommige sterren te sparen

Geplaatst op wo 10 jul 2019 om 10:25

Het klopt dat RTL Boulevard sommige bekende Nederlanders de hand boven het hoofd houdt. Een bekend voorbeeld daarvan is Humberto Tan. Dat heeft presentator Ruben Nicolai bekend in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. RTL Boulevard zakte in 2017 door het ijs als onafhankelijke showrubriek toen de redactie besloot om de eerste publieke affaire van Humberto volledig te negeren. De redactie van Boulevard zat namelijk in hetzelfde kantoor als de redactie van Humberto.

De affaire was keihard shownieuws en achteraf gezien had het nieuws gewoon gebracht moeten worden, vindt Nicolai. “Ik denk dat elk programma bepaalde mensen een hand boven het hoofd houdt. Dan kunnen we heel erg zeggen van: ‘Nee, dat zouden we nooit doen!’ Maar dat is nou eenmaal zo. Je wíl collega’s geen hak zetten.

Toch gebeurde dat laatst wel met Olcay Gulsen. Maar wat blijkt nou: er was juist een vooropgezet plan om Gulsen te sparen. “Ik had samen met Luuk een plan voorbereid voor dat gesprek, waarin we dat interview heel kritisch zouden bekijken, ook de oude koeien uit de sloot konden halen en de normale gang van zaken rondom een faillissement konden bespreken en daarna konden zeggen: ‘Laten we het over wat leukers hebben.’

Nicolai wilde Gulsen juist sparen. “Ik wist niet dat Peter R. de Vries na één minuut dacht dat het een bepaalde kant op ging. Dat ging het niet. We wilden haar op een zilveren presenteerblaadje afleveringen bij Talpa. Ik zweer het je. Als het was gegaan zoals ik, Luuk en Aran Bade ook voor ogen hadden.

Het gesprek was compleet ingestudeerd. “Mark Koster kwam dat interview bespreken. Sommige dingen waren echt oude koeien, sommige dingen zijn volstrekt normaal rondom een faillissement en dat zouden we ook benoemen. Daarna zouden we zeggen: ‘Laten we het over wat leukers hebben. Aran, ik zie die combinatie Linda de Mol, Net5 en Olcay Gulsen wel gaan. Vertel eens even.’ Hij zou dan zeggen: ‘Ja, ze zou dit en dat kunnen doen.‘”

We proberen met het programma – wat logisch is – het nieuws van de dag te bespreken. Haar transfer en dit interview kwamen op één dag naar buiten en dan moet je het allebei behandelen. Eerst dacht ik ook: laten we het niet doen. Toen dacht ik: laten we het wél doen, maar op een manier dat we haar een dienst bewijzen.”

Ik had voor ogen om het heel goed voor haar te doen en dat ze na afloop zou bellen: ‘Ik zat met samengeknepen billen, maar ik ben achteraf super blij, dankjewel.’ Dat was mijn hele plan. Dat ging gruwelijk mis. Ik stond ook echt met mijn bek vol tanden. Maar als je zo vals beschuldigt wordt, dan vind ik dat heel moeilijk. Ik wist niets meer te zeggen. Dat maakt mij inderdaad geen ijzersterke presentator, dat ben ik met iedereen eens.”

Foto: RTL
24 Reacties op “RTL Boulevard bekent sommige sterren te sparen”


 1. Andreas

  Aldus een indirecte noodkreet van Nicolai om hem bij Boulevard weg te halen…

 2. Flexi

  Jezelf als man kwetsbaar opstellen is de laatste overwinning van het heersende feminisme in dit land. We verworden in het Westen tot als in de hyenawereld: de vrouwtjes zijn daar de baas en hebben ook de grootste ballen, de mannetjes zijn er slechts voor het zaad.

 3. Huismaker

  Flexi, wat ben jij voor mongоoltje! Hoeveel chromоsomen heb jij te veel?

 4. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Het was de schuld van Petert?

 5. M

  Altijd die overdreven aandacht hier voor domme, ordinaire roddelprogramma’s….

 6. Rotkop

  Je kan stront afdekken, maar het blijft
  stront.

 7. Rikki

  Peter de schuld geven en wederom niet naar jezelf kijken. Ruben had in moeten grijpen, maar dat kan hij helemaal niet, live is hij zo slecht. Dat hij daar nog staat is een wonder, moven en laat het iemand doen die het wel kan..

 8. #NPO kijker#

  Boulevard zakte in 2017 door het ijs als onafhankelijke showrubriek?

  Ha ha

  Ze zijn van alles afhankelijk. Vooral van de kijkers en die pruimen het niet meer.

 9. Joop55

  Is toch normaal bij de commerciëlen (lees: BN’erkliek voor het geld) dit kan heel ranndebiel Nederland onderschrijven.

 10. Flexi

  Nee de staatsomroep is objectief en onpartijdig! hahahahahaha
  Ik mag betalen om mezelf te laten afkraken en te misleiden.

 11. Esther Breedveld

  Er posten hier wel erg veel domme, zwakzinnige anoniempjes zeg!
  Ik zou bijna medelijden krijgen met de beheerder van deze debieltjessite.

 12. n

  Zeggen dat ze valselijk beschuldigd wordt en het dan zo brengen. Kom dan met tegenbewijs. Ik heb niemand de beschuldigingen zien weerleggen Mevrouw maakt een miljoenen puinhoop, sloopt tientallen gezinnen en moet beschermd worden. Blij dat Jos B. niet voor Boulevard werkte.

 13. Kickel

  Ruben is altijd zeer ongeïnteresseerd en dat wreekte zich. Hij presenteert alsof hij in zijn hoofd met hele andere dingen bezig is. Het eten voor die avond en of hij dit weekend nog naar zijn ouders zal gaan.

 14. Ook zo

  Bij RTL4 Boulevard steken de BN’ers elkaar toch maar al te graag een veer in hun reet?!

  Verder is RTL4 samen met de NOS natuurlijk de grootste rioolzender van Nederland, met hun eeuwige moraliserende sensatiejournalistiek.

 15. AD (Angela's Dagblad)

  Goh, ik wist niet dat de NOS een zender was. Weer iets geleerd dankzij MC.

 16. Toan

  Ik heb met afgrijzen naar Peter R destijds zitten kijken! Man man wát ging die uit z’n plaat! Afzichtelijk gewoon! Ik begrijp werkelijk niet dat hij bijna iedere dag in boulevard moet verschijnen met die vreselijke stem van hem! Ik heb gisteren de seconden geteld dat hij aan het woord was…welgeteld 6 minuten! KASSA voor meneer!!! En ohh ja….we krijgen ook iets té veel “Ruben” voorgeschoteld 😱

 17. Broeder Alfred

  Spijker die K U T Ruben aan de hoogste boom.

 18. Caren

  Hoezo zo willen ze Humberto geen hak zetten?? Wat heeft Tan en vooral die Stax Humberto zijn gezin dan aangedaan. Die twee hebben willens en wetens een vrouwen drie kinderen kapot gemaakt.

 19. El

  @Caren: Hoezo ‘vooral die Stax’? Humberto Tan is degene met de relatie, die had beter moeten weten.

 20. Huismaker

  Nee, stumpers. Allebei even fout.

 21. liefkleinhertje

  Die gozer is nog te dom om een quiz te presenteren.

 22. Gort

  Ondertussen scoort boulevard nog steeds dagelijks een mega marktaandeel. Dus helaas voor de haters zijn jullie er nog niet vanaf. Maargoed: je hoeft niet te kijken; doe ik zelf ook niet.

 23. Erland

  RTL 4 maakt Nederlandse versie 5 Guys a Week

 24. Eikenprocessierups

  Die vieze Nicolai moet zn bek houden. Dat programma van hem scoort voor geen meter.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.