Angela de Jong in BLVD: ‘Eva en Matthijs ipv GTST’

Geplaatst op wo 10 jul 2019 om 9:45

Angela de Jong dook gisteren weer eens op als deskundige in RTL Boulevard en suggereerde daar dat RTL 4 met Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk aan het praten is over een duotalkshow op de plek van Goede Tijden Slechte Tijden. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De opening van RTL Boulevard ging volledig over alle geruchten die er zijn op talkshowgebied. De Jong, die zich vaak kritisch uitlaat over Boulevard, stond samen aan de desk met tv-kenner Ron Vergouwen.

De Jong: “Eén van de scenario’s die ook nog rondgaat op het Westergasterrein, waar alle talkshows vandaan komen, is dat er een plan in de maak is om Eva en Matthijs samen om acht uur ’s avonds op RTL 4 neer te zetten. Dat wordt door een aantal mensen gezegd, een aantal mensen ontkennen het ook weer.”

Om acht uur ’s avonds zendt RTL 4 nu nog de noodlijdende soapserie GTST uit. “Goede Tijden kan ook naar RTL 5 of naar Videoland.”

Ron Vergouwen: “Nou, Goede Tijden is nog wel echt hét anker van RTL, hoor. Ik bedoel: het past ook gewoon heel erg op dat tijdstip. Daar kun je niet een quizje of een talkshow neerzetten of wat dan ook.”

Angela de Jong: “Gisterenavond deed Ruben Nicolai het beter dan dat Goede Tijden het deed, hè?

Ron Vergouwen: “Ja, maar dat is een zomerprogramma. Om dat het hele jaar te doen… Ik denk niet dat RTL dat gaat doen.”

Angela de Jong: “Ik denk dat als Peter van der Vorst Eva en Matthijs kan krijgen om acht uur – en ik denk dat het een hypothetische discussie is, want dat gaat echt niet gebeuren – dan gaat hij echt geen nee zeggen.”

Foto: RTL
48 Reacties op “Angela de Jong in BLVD: ‘Eva en Matthijs ipv GTST’”


 1. thepat

  kijk hier is na peter!
  17:45 uur Editie NL
  18:00 uur RTL Nieuws
  18:15 uur Boulevard
  19:00 uur Pauw & Jinek
  20:00 uur RTL Nieuws (GTST naar 5)
  20:30 uur avondprogrammering
  22:30 uur Nieuwkerk Live/Beau
  23:30 uur RTL Nieuws / Editie NL

 2. Freek vd Beek

  Dit keer was het optreden van Angela niet zo waardevol.

 3. Directeurtje

  Als Blue Circle maar buiten de deur blijft

  Wat een prutsers daar

  En de redactie ook.. van zowel Tan als Twan, DRAMATISCH!

  Ik denk dan met weemoed terug aan de gouden seizoenen van Barend en Van Dorp. Spanning, sensatie, urgentie, luchtigheid, actualiteit, wat zat dat goed in elkaar eigenlijk. Ver zijn tijd vooruit met Buch, Jan Mulder, Bart Chabot.

  Het is niet moeilijk hoor. It has been done before.

 4. Norvo

  Ow, Angela… Alsof RTL besluit een nieuwsprogramma tegenover het allesoverwinnende NOS Journaal te zetten. En een DWDD-achtig programma om 20.00 uur is sowieso vragen om ellende als de NPO om 19.00 uur al de beste gasten kan wegkapen voor hun alternatief. Enfin… Toch weer 750 euro verdiend.

 5. martijn

  en angela het zeker brengen alsof het haar nieuws was terwijl ze bij wilfred genee nog niets wist…..

 6. Oost

  Dat gaat never nooit niet gebeuren, eens in de zoveel tijd heeft GTST te kampen met een dip, maar komen er altijd weer uit, dat zal nu ook gebeuren.

 7. Bart

  @thepat: denk dat ze dan eerder het RTL nieuws naar 7 uur verschuiven. Maar zo wordt rtl4 wel erg journalistiek. Lijkt mij too much…

 8. zapp

  talkshow overkill!

 9. alfred

  wanneer leren ze bij rtl nu eens dat hun doelgroep niet zit te wachten op talkshows….

 10. AD (Angela's Dagblad)

  Domme zeekoe

 11. White Angel.

  Is die de Jong gek geworden of zo,…GTST blijft na de vakantie gewoon om 20.00 uur op RTL4, WAAR BEMOEIT ZE ZICH MEE.?

 12. gerdien

  Schoenmaker blijf bij je leest. Je kan het eens zijn of niet met wat De Jong van allerlei tv-programma’s vindt maar dat is haar taak. Op het moment dat ze dit soort uitspraken doet als zogenaamde deskundige gaat het 9 van 10 keer fout. Jinek en/of Pauw om 8 uur op RTL: daar gaat dus echt geen hond naar kijken. Tijdstip, fout, zender fout en de presentatoren fout: drie keer mis.

 13. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Doeidoei dan maar weer?
  Alsof er de hele avond kwebbel-tv moet worden uitgezonden.
  En zouden ze bij RTL erover denken om die hele redactie van Matthijs mee te nemen of wordt het geweaun dezelfde redactie van Humberto en Twan?
  En voor Eva geldt hetzelfde. Beiden zijn zo goed als hun gigantische redactie die hun programma voorbereidt. Pomptidompie, Flip flop, Flopperdeflop

 14. Oost

  Alfred, onzin zie RTL Late Night beginperiode (tot Bataclan) en Barend en Van Dorp

 15. #NPO kijker#

  Haar gratis vakantie is nu toch wel binnen of wil je ook nog een weekje hamsteren om je hamsterwangen te vullen. Vanavond bij Jinek aanschuiven om te zeggen dat ze vooral moet blijven want Beau is beter.

  Wat een ongeloofwaardige roddelhamster is het toch.

 16. Yoshi

  Dat zou een hele domme beslissing zijn.

  Als John de Mol ook met zijn knip gaat zwaaien dan kiezen Pauw en Jinek gerust voor hem.
  Talpa heeft meer in de zak dan RTL.

  Videoland en Liniear GTST scoort het makkelijk 1.000.000

 17. Pino K. Kio

  Een teveel aan Angela slaat dood.

 18. Angela

  Ach, mevrouw de Jong roept zoveel, dat er altijd wel iets van uitkomt. En dan mag zij zichzelf “deskundige” noemen. RTL gaat heus niet twee dure presentatoren in 1 show zetten. En ook niet tegenover het 8 uur Journaal. Bovendien gaan ze niet allebei naar een steeds minder bekeken RTL4.

 19. Levi

  Ik zou bijna denken dat Angela de Jong en MC samenwerken om voor reuring te zorgen in omroepland. Al haar artikelen brengen veel te weeg (oa kapot maken RTL late night met Humberto en Twan) en daar werkt deze site goed aan mee. Dan nu het idee om GTST te schrappen of te verbannen. Echt een verzonnen idee om voor verschuiving te zorgen.

  GTST is een van de grootste ankers van de zender. Het scoort matig, maar dat valt wel te verbeteren bij betere verhaallijnen en het weer exclusief aan te bieden bij rtl 4 en niet meer 5 dagen vooruit op Videoland. Bovendien, een talkshow tegenover het NOS journaal is kansloos. Althans het zou een kansloos project zijn als het wel waar blijkt te zijn. Logischer is dat Matthijs overstapt naar de late avond van RTL om af te wisselen met Beau, Eva verplaatst naar het DWDD slot en de rest blijft hoe het is.

 20. anoniem

  Angela de Jong

  wat is de betaalde oplage van AD

  en wat is je bijdrage

  tot nu toe nietssssssssssssssss

  toen je bij de krant kwam was de betaalde oplage hoog

  nu je bij de krant bent is de oplage zeer laag

  alles wat Angela de Jong aanraakt verandert naar afgang

 21. J

  Die wijde, zwarte hobbezak die Angela aan had om haar vette lijf te verbergen 😂

  Waarom trekken dikke mensen vaak dit soort afzichtelijke kleren aan?

 22. Jelle

  @Levi: en wie doet dan het slot van Jinek op de late avond?

 23. Ron

  Totaal niet geloofwaardig van Angela om te denken dat GTST wel even opgeofferd zal worden voor een talkshow waarvan maar nog moet blijken of de kijker hier op zit te wachten. Het is ook een beetje van de gekke om op prime time een talkshow te programmeren, dat doet geen enkele zender. En dan zou je dus een vroege talkshow hebben, en een late talkshow. Dat getuigd niet bepaald van zender programmatietalenten als je hier mee komt.

 24. MC bezoeker 28

  Aldus Angela de luchtverplaatser…

 25. Alstu!

  Het wordt:
  Eva > RTL
  Jeroen > RTL
  Matthijs > Talpa

 26. Thom

  @directeurtje: het door jou bejubelde Barend en van Dorp werd destijds ook geproduceerd door Blue Circle (HMH)…

 27. Ron

  Tja, Barend en van Dorp, dat waren nog eens mooie tijden. Maar toen waren er nog geen Pauw, Jinek en Matthijs van Nieuwkerk. Die zijn later allemaal in dat gat gesprongen en hebben dat format overgenomen en zijn daar nu erg succesvol mee. Nu RTL dat exact kopieert is het niet gek dat het niet aan slaat, kijk naar Tan, Twan en Art….

 28. Bart

  @Levi Matthijs heeft met DWDD op NPO3 jaren lang tegenover het 8 uur Journaal en GTST gestaan.

 29. Mick

  Matthijs past niet bij RTL…

 30. Japio

  Een gerucht over een plan dat niet door zal gaan, vermoed ik. En wie zegt dat dit een hit zou kunnen worden ? Overstappen heeft altijd kijkers gekost. Ik denk alleen al aan Twan Huys.

 31. MediaPrak

  Er is oor komend seizoen een nieuwe eindredacteur aangesteld bij DWDD. Datdoe je iniet als je als presentator opstapt. Daar komt bij dat Mathijs DWDD goed in z’n vingers heeft. Duo presentatie (Nova) was duidelijk niet zijn ding.

 32. anonymous

  Laat Eva alsjeblieft vij de NPO blijven.
  Hysterisch mens.

 33. Coca Cola

  Ik vind het vooral lachen dat ze aan het einde nog een sneer gaf m.b.t. het succes van Chateau meiland op SBS6″: “nu zouden jullie graag dat succes gehad wuillen hebben he?”

 34. Job

  Goed idee. Het NOS-journaal is onderhand voor bejaarden.

 35. Moud

  Angela de Jong spreekt over geruchten en speculeert maar verder. Verder had ze niets spannends te vertellen. Artikelen schrijven vanachter je PC gaat je nog redelijk af, geen tegen woord op het moment van schrijven, maar live op TV, ga je telkens af door tegenspraak en niet uit je woorden komen. Dus (weer) zwak optreden van Angela de Jong.

  Eva en Matthijs gaan echt niet naar RTL of een andere commerciële. Ze weten dan wat hen te wachten staat, ik noem alleen maar de naam en afgang van Twan Huys. Daar waken ze wel voor.
  Neen ik zie dit niet gebeuren.

  Evenals dat GTST naar RTL5 zou gaan. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers (is nog maar relatief) blijft dat een/het anker voor RTL4 om 20.00u

 36. Rutger

  8 uur tegen het NOS journaal, dacht t niet, om 8 uur gaan kinderen naar bed. Tussen 7 en 8 geloof ik wel,

  18.00 nieuws
  18.15 Boulevard
  1900 Mathijs of Eva
  20.00 u Nieuws
  20.30 tot 22.30 programma
  22.30 Beau of Merel

  GTST naar RTL5, fans gaan wel mee, niemand kijkt omdat t bij RTL4 te zien is

 37. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het compleet eens met wat TV Godin Angela de Jong hier zegt. Allereerst wil ik RTL bedanken dat ze tijd hebben vrij gemaakt om TV Godin Angela de Jong ruimte te geven om haar engelenstem door de ether te laten klinken.

  Het zou toch geweldig zijn als Jeroen Jinek en Eva Pauw fuseren op tv en samen een talkshow presenteren? Wat een visie dat TV Godin Angela de Jong dit weer inziet en op een presenteerblaadje aan Van der Vorst geeft. Nederland mag in zijn handen knijpen en een diepe buiging maken voor TV Godin Angela de Jong!

 38. Levi

  @Bart
  Dat is waar, maar het is maar de vraag of in deze tijd zo’n succes kunt evenaren. Ik vraag mij af of RTL het aandurft om heel de vooravond te verbouwen terwijl elke talkshow op zender tegenwoordig mislukt. Als je kijkt naar SBS dan zie je inderdaad een instabiele vooravond, maar ondanks soms mindere cijfers staat de vooravond van RTL als een huis. Dan zou ik eerder verwachten dat het tussen 20.00 en 21.00 wordt geplaatst in de hoop het huidige primetime blok te slopen, maar werkt in Nederland niet.

  @Jelle
  De AvroTros aast ook op een plekje op de late avond, althans dat is het gerucht.

 39. Rutger

  Ze gaan NOOIT samen presenteren, dat zou op en af zijn

 40. robb

  Genee roept iets en als een stel kale kippen storten ze zich erop .

 41. Kijker in verwarring

  Het is gewoon niet inwisselbaar. Het gaat ook om de zender en het publiek wat daarop afstemt. Bedenk ook dat de NPO meer talenten klaar heeft staan. En ook dat het publiek eigenlijk niet zit te wachten op nog meer talkshows. Ik vind het ook creatieve armoede zo. Nog iets soortgelijks in het tijdslot tussen 7 en 8. Waarom? Jack Spijkerman zat destijds ook supergoed bij kopspijkers en bij een andere zender was de magie verdwenen. Je onderschat de kijker als je verwacht dat ze zo meehuppen. Ik denk dat je eerst weer even onderaan moet beginnen op een andere zender. Laat de kijker weer aan je wennen zoiets.

 42. gtstfites

  GTST gaat veranderen per september. Betere verhaallijnen en werken met een nieuwe casting bureau.

 43. Jolanda Braaksel (columniste)

  Angela de Jong kan het weten. Zij is net als ik een stijlvolle en intellectuele vrouw.

 44. doe

  20.32 kan ook. GTST moet ook gewoon maximaal om 20.05 beginnen en om 20.35 zijn afgelopen.

  Daarnaast zou ik nu al regelen dat op 02 September 2 afleveringen te zin zijn vanaf 20.02!!, met om 20.20 reklame. Om 20.28 start de tweede tot 20.55. Om 20.55 nu eindelijk is tv premiere van Spectre geven. Om 00.00 Rtl Nieuws. Normale programering starten op 09 September 2019. Expeditie Robinson, vanaf 19 September terug op Rtl 5. Motive Seizoen 4 op Woensdag om 20.33 op Rtl 5.

 45. toxilogic

  ALLEMAAL FAKE NEWS IN DE KOMKOMMERTIJD.
  Matthijs heeft al lang zijn zakken gevuld en kan de komende decennia nog miljoenen verdienen als grand old man bij de NPO, hij gaat zijn ziel niet verkopen voor een kort gewin. Eva kan na DWDD, huppelkut Dionne gaat niet late night doen, Pauw zal daar persoonlijk een stokje voor steken door te dreigen ook weg te gaan, wat hij totaal niet van plan is, hij geniet van zijn huidige leventje. Margriet daarintegen heeft bewezen dat zij Eva’s plaats kan innemen.

 46. Angela lijkt onbetrouwbaar

  Angela is op deze wijze haar onafhankelijkheid aan het verliezen.

  RBLV is een misselijkmakend programma met een a moralistische inslag. Als je daarbij hoort ben je zwaar besmet.

 47. Kasiyo

  Geen reclame in de progamma probeer maar is te zappen op dat moment op alle zenders reclame dan is een programma of serie niet interessant. Moet niet zes keer op een uur naar de keuken of wc daardoor kijk ik zelden naar die zenders.

 48. Erwin

  Ik eis een Angela-stop! Dit mens denkt echt dat ze wat is met haar grote borsten en reet!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.