Peter R. de Vries: ‘Vrienden moeten Gordon helpen’

Peter R. de Vries hoopt dat het Gordon lukt om zijn ongezonde levensstijl voorgoed achter zich te laten. Hij roept zijn vrienden op om de tv-ster te steunen in een cocaïneloos bestaan. Dat heeft de misdaadkenner woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. De Vries vindt het goed dat Gordon nu in een afkickkliniek zit. “Het kenmerk van verslaafde is dat ze in eerste instantie altijd ontkennen dat ze verslaafd zijn. Je moet eerst die brug over met die erkenning van: jongens, ik heb hier toch moeite mee.

Gordon heeft het licht gezien, denkt De Vries. “Ik denk dat hij geconfronteerd is met de downsides van die verslaving aan alcohol en drugs. En als je zoals Gordon op zijn 51-jarige leeftijd topsport wil bedrijven – want dat doet hij natuurlijk met zijn programma’s en zijn zakelijke beslommeringen – dan moet je scherp en fit zijn. Ik denk dat hij er tegenaan is gelopen, dat hij dacht: dit gaat zo niet werken, dit moet zo veranderen. Dat is de beste drijfveer.”

Het zal niet makkelijk worden, verwacht hij. “Ze zeggen dat je altijd verslaafd blijft. Het is niet zo dat als je uit die kliniek komt dat je zegt: ik taal er niet meer naar. Je leert ermee omgaan, maar je blijft eigenlijk verslaafd, hè. Het verlangen blijft vaak.”

De Vries hoopt dat de omgeving van Gordon hem voor de volle honderd procent gaat steunen. “Zijn omgeving moet hem daar ook bij helpen. Die moet ook inzien dat het voor hem beter is en dat het voor hem echt over een andere boeg moet. Ze moeten niet zelf met die gewoontes blijven doorgaan waar hij bij is. Zij moeten hem helpen. Als het echte vrienden zijn, helpen ze je ermee, hè.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen