Peter R. de Vries gelooft Imanuelle Grives niet

Peter R. de Vries gelooft het excuus van Imanuelle Grives niet voor haar buitensporige drugsbezit. Hij denkt dat ze aan het liegen is. Dat gaf de misdaadjournalist maandagavond aan in RTL Boulevard. Grives is in België opgepakt na een drugsvondst. Ze was zich naar eigen zeggen aan het inleven voor een rol en wilde weten wat het is om drugs te verkopen. “Ja, Peter, ze wilde zich goed inleven in haar rol. Hoe geloofwaardig is dat?“, vroeg Caroline Tensen hem.

De Vries: “Nou, dan heeft ze heel slecht geacteerd. Ha ha.”

Tensen: “Dit is toch niet geloofwaardig?

De Vries: “Nee, dit vind ik niet heel erg geloofwaardig. Kijk, als je dat al wil doen, als dat nodig zou zijn, dan moet je dat natuurlijk heel anders inkleden en voorbereiden. Daar blijkt helemaal niets uit. Het blijkt niet helemaal uit het verhaal voor welke filmrol dat dan is.”

Grives is betrokken bij een Vlaams-Nederlandse misdaadserie die Keizersvrouwen heet. “Als het daarvoor zou zijn, dan zegt haar eigen filmproducent Dutch Filmworks dat die opnames al achter de rug zijn. Als dat al achter de rug is, is het gek als je het nu nog een keer gaat doen. Ik hoop voor haar dat ze dit verhaal wel staande kan houden op een geloofwaardige manier, want anders zal de Belgische rechter daar ook nog wel mee afrekenen.”

Als ze zich écht wilde inleven voor een rol, komt ze er dan zonder straf van af? “Nee, natuurlijk niet, het blijft strafbaar. Het gaat om een volwassen vrouw die beter had moeten weten. Er komt hoe dan ook een veroordeling uit.”

Het zijn overigens niet heel spectaculaire hoeveelheden, zegt De Vries. Het is niet zo dat er een palet cocaïne in de haven is aangetroffen waar zij verantwoordelijk voor is, maar het zijn ook geen gebruikershoeveelheden. Het is meer dan dat. Maar ze had wel een hele apotheek bij zich.

Moet Grives de bak in? “In België kan men behoorlijke straffen uitdelen voor zoiets. Het zou best kunnen dat ze er even voor moet zitten.”

Reactie 

Haar advocaat Koen Vaneecke laat in een reactie weten dat Grives’ excuus toch echt klopt. “Ik vond het eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal. Maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt.

Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is.”

Lees ook: Actrice Imanuelle Grives in de cel na grote drugsvondst (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen