Actrice Imanuelle Grives in de cel na grote drugsvondst

Actrice Imanuelle Grives, die vorige maand nog in de grote finale stond van de SBS 6-show It Takes 2, is opgepakt in België na een grote drugsvondst. Ze zit momenteel in de cel. Dat bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie in de Gazet van Antwerpe. Grives is bij een controle op het festival Tomorrowland in België tegen de lamp gelopen. “Ze had hoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich die de gebruikershoeveelheden overschreden“, aldus het OM.

Na een huiszoeking op haar AirBnB-verblijf zijn er nog meer drugs gevonden. “In totaal zijn ongeveer honderd xtc-pillen in beslag genomen en meer dan twintig gram cocaïne. Ook ketamine en MDMA werd in zulke hoeveelheden gevonden dat ze alleen voor verkoop gebruikt konden worden. Tot slot werden er nog gebruikershoeveelheden illegale softdrugs aangetroffen“, zegt Stéphanie Chomé van het Belgische Openbaar Ministerie in de Gazet van Antwerpen.

Grives’ advocaat, Koen Vaneecke, zegt in De Telegraaf dat de actrice zich aan het voorbereiden is op een nieuwe rol en dat dit een uit de hand gelopen experiment is. “Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol. Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereiding van een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen.

Ze heeft zich echter compleet misrekend”, aldus de advocaat, die pleit voor haar vrijlating onder voorwaarden.

Grives zit tot minimaal vrijdag vast in de Belgische politiecel. Het nieuws van haar arrestatie heeft naast de reguliere showmedia ook onder meer de NOS en RTL Nieuws gehaald.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen