Martien Meiland gunt SBS zijn hoge kijkcijfers van harte

Geplaatst op Mon 15 Jul 2019 om 15:00

Martien Meiland gunt SBS 6 zijn hoge kijkcijfers van harte. Hij vindt het leuk dat hij kan bijdragen aan de opbouw van de familiezender. Dat heeft hij vanochtend gezegd in een 1-op-1-interview met Sven Kockelmann op NPO Radio 1. Chateau Meiland is momenteel de grootste hit van SBS 6. Vanavond is een extra, laatste aflevering te zien, voordat het programma volgend tv-seizoen weer terugkeert op de buis. “We waren ook heel erg verbaasd dat de kijkcijfers steeds hoger en hoger en hoger werden.

De kijkcijferopmars van Chateau Meiland lijkt niet te stoppen. “Vorige week zaten we bijna tegen de 900.000 aan en met uitzending gemist kijken over de miljoen. Dat is voor SBS 6 natuurlijk ook fantastisch.”

Menig tv-baas is jaloers op het succes van Chateau Meiland. “Vorige week las ik ook op Mediacourant dat Peter van der Vorst van de RTL 4 had gezegd: ‘O, wat jammer, hadden wij hen nou maar in ons huis gehad!’ Nou, weet je, dan gun ik dat SBS. Dat vind ik leuk. De NPO stond er ook bij, ja, dat klopt.

Kockelmann wilde ook van Meiland weten of hij betaald krijgt voor de tv-klus. “Ja, wat denk je? Ja, wij krijgen hiervoor betaald. Moet je luisteren, ja, natuurlijk.

Hoeveel krijgt hij dan? “Dat gaat niemand wat aan. Er komen ook gasten hier en die zeggen dan: ‘O, wat heeft dit gekost?’ Dan denk ik: ik zou het niet eens durven vragen! Dat zijn gewoon privé-aangelegenheden.”

Chateau Meiland is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS
35 Reacties op “Martien Meiland gunt SBS zijn hoge kijkcijfers van harte”


 1. Marcktv

  De winnaar van de Gouden Televizierring van 2019…mark my words

 2. Ron

  Het begon wat voorzichtig, maar uiteindelijk is het toch nog goed gekomen met de serie. Erg benieuwd naar seizoen 2. Wat een hit!

 3. M.

  ik hoop vanavond 1,2 miljoen kijkers. Het Puur televisie, ouderwets eerlijk. JE hebt niets eens door dat door de commerciëlen gemaakt is. Heel Nederland gat dat zien Vanavond.

 4. sukkel

  Enige tv leuke man die Martien ik kijk ook de herhalingen ga er echt voor zitten ..ik gun ze de Televizierrring van 2019

 5. Bep

  Het is vermakelijk, maar ik zou daar gillend gek worden met Martien en Bommel om je heen.Caroline is de enige die normaal kan praten en redelijk is.

 6. #NPO kijker#

  Het was een top uitzending vanochtend.

  Zie het voor me: Vanavond kijken ze samen met de gasten naar de laatste uitzending onder het genot van een drankje. Ook genieten ze van twitter.

 7. Marc

  Top serie! Enigggggggg!!!

 8. [MikE]

  Voor de buis gekluisterd vanavond!! Lekker ouderwets. Beter dan al die shows met naakte mensen, kansloze talentenjachten of andere soort ordinaire televisie. Want dat laatste is het de laatste jaren. Ordinaire troep.

 9. Olga

  Heerlijke televisie en meer dan terecht, die hoge kijkcijfers.

 10. Inez Cortez

  Wat leuk dat zoveel mensen het zo leuk vinden.
  Ik vind het ook leuk maar wat ik dan weer niet begrijp is als het dan zo een groot succes is waarom ze dan al die ouwe grijze duiven nog onder contract houden die bakken er de laatste paar jaar helemaal niets meer van. Eerst had je Albert Verlinde dat faalde, dat Dance with the stars faalde, dan Gordon faalde eigenlijk overal, niet alleen met DanceSing en dan had je Worlds Best dat flopte, de beste liedjes van Wenkbrauw van de Boom en wat een hoop mislukkingen eigenlijk.
  Dus volgens mij moeten er meer leuke programma’s komen dan komen er vanzelf weer meer kijkers terug.

 11. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Onbegrijpelijk dat mensen dit leuk vinden. Wat een wansmaak. Vreselijk programma. Erg gescript en heel ongeloofwaardig. Vooral een programma voor mensen met een laag IQ.

 12. Bobby Eden

  Pure en eerlijke mensen die wat maken van het leven, af en toe tegenslagen kennen en elkaar niet sparen. Tachtig keer beter dan neppe BN’ers

 13. Liefkleinhertjelover

  Na alle bovenstaande berichten snak ik naar een bericht van Liefkleinhertje. Die weet het altijd net iets gezelliger te verwoorden.

 14. Curryworst

  Vorige week leek het wel een klucht van John Lanting.
  Eén grote chaos: Martien draaft als een dolle kamer in kamer uit, trap op trap af. Zitten ze net te ontbijten gaat de bel weer van de gasten. Dan weer de klusjesmannen voor lekkende leidingen. Bommel die de gasten wil opvreten. Aangebrande appeltaart in de oven.

  Jammer… al weer de laatste aflevering van seizoen 1.

 15. Ron

  Het is Fawlty Towers avant la lettre :-).

 16. Nelis

  Zo’n leuk programma, word er helemaal vrolijk van. En die Bommel is zo’n lief beest!

 17. Bart

  Leuk en goed programma. Mogen meer van door soort programma’s maken bij SBS6.

 18. Basil

  Ron, hou je B E K!

 19. LLRV

  WC eend gunt WC eend het success van WC eend? Serieus? Je verwacht het niet!

  Ik zeg: geef een interview en laat het volk deze de wereld veranderende woorden weten.

 20. Diana

  Gewoon een leuk programma om naar te kijken, met normale mensen zoals jij en ik. .Op televisie
  moet het elke keer nog groter nog gekker, en als laatste nog de bekende mensen .ik haak altijd af als ze dan al die extreme mensen gaan samen brengen.
  en dries roelvink denkt dat zijn eigen real live soap ook autentiek is , nou ik heb er nog geen 1 gekeken , van die neppe mensen die allemaal acteren

 21. @15:50

  Nee dat mag je niet! Gewoon lekker opdonderen hier

 22. Joop55

  Over een seizoen is dit droomkasteel alweer allang vergeten, en zit hij weer voor de show bij Paul de Leeuw.

 23. liefkleinhertje

  Die Martien heeft gewoon een hekel aan homo’s dat is toch vrij normaal zou ik zo zeggen.

 24. Jeep

  Het enige programma op SBS6 dat scoort. John de Mol doe er je voordeel mee…..

 25. Eikenprocessierups

  Als hij in NL belasting moet gaan betalen over dat kasteel is hij de l*l. De franse belasting is trouwens ook heel hoog.

 26. Lies

  Wat zo fantastisch is aan deze familie: they stick together no matter what. Of je nu Martien, Erika of Bommel heet, ze zijn er voor elkaar. Prachtige dochters, lief Clairtje. Harde werkers, maar vooral no nonsense en oprecht.
  Die Televizier ring gaan ze winnen!

 27. Mick

  Wel erg eigenlijk. De goed scorende programma’s op 6.
  Mr. Frank Visser niet van Talpa
  Paleis voor een Prikkie niet van Talpa
  Chateau Meiland niet van Talpa
  Steenrijk Straatarm niet van Talpa

  Wat van Talpa zelf is eigenlijk wel een succes? Of hebben die mensen bij Vincent Producties allemaal zo’n kijkcijferkastje?

 28. Ron

  @Basil: neen!

 29. Eikenprocessierups

  Wacht maar tot de blauwe enveloppen komen……..

 30. Michel

  @Mag ik ook eens een keer wat zeggen. Als u telkens deze bagger opschrijft zeg ik: nee, je mag niet wat zeggen! Prima dat je aangeeft wat je zelf van het programma vindt, maar meteen aangeven wat je dan van anderen vindt die het wel leuk vinden zegt zoveel over jou: een sneu figuur die moet afgeven op een ander om zichzelf verheven te vinden. Ga lekker musea bezoeken of zo met je hoge IQ, maar val ons er niet mee lastig.

 31. Bart

  @Michel Helemaal mee eens!

 32. Lars

  Ik vind het zo leuk! Zoveel leuker dan die enge diva’s Geer en Goor. Ik kan ontspannen kijken en lachen na een drukke dag. Leuk dat ze terugkomen met een vervolg!

 33. Baslag

  Het geeft dus wel weer dat het niet uitmaakt welke omroep iets uitzendt. Als men het origineel vindt en gewoon leuk, dan kijkt men wel. Misschien leert SBS hiervan, niet tevaak BN’ers, geen infantiele spelletjes en niet proberen te copieeren.

 34. Mark

  100% Televizier Ring! Half tv-kijkend NL gunt het die familie. Noem jij een andere tv-persoonlijkheid van het afgelopen seizoen zonder irritatiefactor of arrogantie!

  Niemand gunt het De Luizenmoeder meer. Zit dit jaar niet eens bij de laatste 3…

 35. Kris

  Zo ontzettend leuk !!!! Uitverkocht voor 2019. Wel jammer dat ze de welkomstborrel hebben laten vervallen ( niet om het geld, maar om het idee), en de kamers zijn allen in prijs verhoogd per 1 Januari. Pas op familie, hoogmoed komt voor de val.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.