Martien Meiland gunt SBS zijn hoge kijkcijfers van harte

Martien Meiland gunt SBS 6 zijn hoge kijkcijfers van harte. Hij vindt het leuk dat hij kan bijdragen aan de opbouw van de familiezender. Dat heeft hij vanochtend gezegd in een 1-op-1-interview met Sven Kockelmann op NPO Radio 1. Chateau Meiland is momenteel de grootste hit van SBS 6. Vanavond is een extra, laatste aflevering te zien, voordat het programma volgend tv-seizoen weer terugkeert op de buis. “We waren ook heel erg verbaasd dat de kijkcijfers steeds hoger en hoger en hoger werden.

De kijkcijferopmars van Chateau Meiland lijkt niet te stoppen. “Vorige week zaten we bijna tegen de 900.000 aan en met uitzending gemist kijken over de miljoen. Dat is voor SBS 6 natuurlijk ook fantastisch.”

Menig tv-baas is jaloers op het succes van Chateau Meiland. “Vorige week las ik ook op Mediacourant dat Peter van der Vorst van de RTL 4 had gezegd: ‘O, wat jammer, hadden wij hen nou maar in ons huis gehad!’ Nou, weet je, dan gun ik dat SBS. Dat vind ik leuk. De NPO stond er ook bij, ja, dat klopt.

Kockelmann wilde ook van Meiland weten of hij betaald krijgt voor de tv-klus. “Ja, wat denk je? Ja, wij krijgen hiervoor betaald. Moet je luisteren, ja, natuurlijk.

Hoeveel krijgt hij dan? “Dat gaat niemand wat aan. Er komen ook gasten hier en die zeggen dan: ‘O, wat heeft dit gekost?’ Dan denk ik: ik zou het niet eens durven vragen! Dat zijn gewoon privé-aangelegenheden.”

Chateau Meiland is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen