RTL onthult voor het eerst kijkcijfers Videoland

Als iets op televisie niet lukt, dan verwijst RTL te pas en te onpas naar Videoland, want dáár zou die kijkcijferflop toch een potje goed scoren. Heel toevallig allemaal, maar hoeveel mensen kijken er dan precies naar? Dat is compleet ondoorzichtig, want die cijfers houdt RTL geheim. Op die manier kun je natuurlijk van alles roepen. Nu brengt RTL voor het eerst naar buiten hoeveel mensen er naar één van de exclusieve Videoland-titels kijken: het programma Temptation Island VIPS.

Ron Vergouwen, de tv-kenner van RTL Boulevard, kwam er zondag mee op de proppen. “We hebben nog wel een leuk nieuwtje gekregen van Peter van der Vorst, want Videoland heeft ook nieuwe dingen. Er wordt nu zwaar ingezet op Temptation Island VIPS en dat is ook redelijk bekeken.

Hij vervolgde: “Normaal worden er nooit kijkcijfers van bekendgemaakt, dat wordt altijd een beetje onder de pet gehouden, maar nu voor het eerst weten we dat in elk geval de eerste twee afleveringen van Temptation Island VIPS sámen meer dan 650.000 keer zijn bekeken.

Bridget Maasland daarop kritisch: “Dat komt naar buiten omdat het goed bekeken is.”

Vergouwen: “Dat denk ik wel, maar het is ook goed bekeken. Het zijn niet 650.000 kijkers, want elke stream heeft dan meerdere kijkers, dus dat is dan een klein hitje voor RTL.”

Heel veel wijzer wordt men daar niet van. Het gaat per aflevering om circa 325.000 streamstarts, maar dat zijn niet per se 325.000 kijkers. Als een stream niet goed laadt en iemand op refresh drukt, dan zijn dat alweer twee streamstarts. Als iemand één aflevering op vier verschillende momenten kijkt, dan zijn dat alweer vier streamstarts. En als iemand na twee minuten afhaakt is dat óók een streamstart.

Lees ook: Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen