Linda de Mol: ‘SBS 6 kan gewoon een succes worden’

Geplaatst op do 11 jul 2019 om 12:55

Linda de Mol denkt dat het zeker kan lukken om van SBS 6 een groot succes te maken. Een paar hits kunnen het verschil maken. Dat zegt de tv-koningin, nu dé ster van SBS 6, in de Wendy. Is SBS 6 over vijf jaar een zeer succesvolle tv-zender? “Nou, dat zou toch wel leuk zijn, hè Wen, als we dat klusje dan hebben geklaard? Het kan gewoon. Kijk naar Veronica. Die hebben nu de Champions League en Voetbal Inside als ankers. Een paar hits maken het verschil“, zegt ze in het blad.

De Mol vertelt aan interviewster Wendy van Dijk dat het spannend gaat worden. “Het gaat bij SBS best moeizaam momenteel. Dat maakt het spannend. Gaan de mensen vanaf september wél doorschakelen naar 6? Ik houd er rekening mee dat het in het begin kan tegenvallen.”

De lat ligt lager dan bij RTL 4, aldus De Mol. “Als we straks een miljoen kijkers halen, gaan de flessen champagne open en de vlaggen uit. En bij Net5, waar ik nu creatief directeur ben, hebben we al een hit als we boven de 400.000 kijkers komen.”

De tv-koningin is wel een beetje bang voor lage kijkcijfers. “Ik vind twee dingen altijd griezelig als je film of tv maakt. Dat het niet wordt wat je hoopt en dat er weinig kijkers zijn. Slechte recensies zijn shit, maar als niemand kijkt, zou ik dat wel het ergste vinden. Er zit altijd zo veel tijd, werk en liefde in.”

Wat is het plan? “Bij SBS ga ik in het begin met vertrouwde succesnummers komen, een stuk zekerheid inbouwen. Ondertussen gaan we ook nieuwe dingen opstarten.”

Ze probeert niet te veel druk te voelen. “Ik hoef toch niks meer te bewijzen? Laten we het gewoon proberen en we zien het wel. De media kloppen het ook zo op: zij moet SBS 6 redden. Daar word je naar van. Beter is te denken: we zien wel waar het schip strandt, het is gewoon ontzettend léuk wat we doen! Anders krijg je druk en van druk word ik niet gezelliger.”

Foto: KRO-NCRV
79 Reacties op “Linda de Mol: ‘SBS 6 kan gewoon een succes worden’”


 1. Edwin Biezemans

  Ja, en Wendy kan een goedlopend blad worden.

  Gebeurt weliswaar niet. Maar het kan, hè mensen.

 2. E!

  Ze moeten doorgaan niet opgeven zoals met Tien toen.
  Het kost gewoon tijd om iets op te bouwen.

 3. Ron

  SBS 6 wordt nooit dat succes zolang het zo blijft heten. Gooi die naam nou eens eerst overboord, begin bij de basis.

 4. Dennis

  @Ron: Wat een onzin!

 5. Mohammed Baardman....

  Ik hoop dat SBS echt naar de klote gaat….

 6. Goudendraakje

  Wat dacht je van RON?
  Retegoede Omroep Nederland :p

 7. anoniem

  Mooie Linda

  het wordt een succes

  alles wat linda en de familie aanraakt

  verandert in GOUD!!!!!!!!!!!!!

  Alleen moet je op passen voor je eigen (zogenaamde) VRIENDEN.

  Linda je bent eerlijk

  het wordt een succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Karin

  Ik geloof zeker dat Linda dat klusje gaat klaren,zij heeft een groot aantal trouwe kijkers achter haar,maar alleen Linda die SBS6 uit het slop moet halen dat gaat denk ik niet lukken,september moet het gebeuren,ben benieuwd.

 9. anoniem

  Linda

  ik sea ik sea

  wat jij niet sea

  succes!!!!!!!!!!!!

 10. Goudendraakje

  Alleen als Linda haar programma DJ Kat weer uit de mottenballen haalt ga ik (misschien) weer ’s SBS kijken! :D

 11. Snake Charmer

  SBS6 probeert al vanaf de start een succes te worden en is meerdere keren van eigenaar veranderd en het is nog nooit gelukt.

  En om in de tijd waar kijktijd van lineaire TV afneemt is het wel heel erg wishfull thinking dat SBS6 ooit een succces gaat worden.

 12. Afhaal Ghanees

  Alleen met echt vernieuwende tv-formats maak je een kans. Deze zijn er wel, maar de Hilversumse Maffia wil geen echt creatief talent belonen. De Hilversumse Maffia wil het wel hebben, maar alleen als hun eigen kluis wordt gevuld. De getalenteerde creatieven wijken daarom uit naar andere online mogelijkheden waar ze wel beloond worden en dat wordt de ondergang van zenders als SBS 6.

 13. anoniem

  mohammed koop een enkeltje

  durf je niet

 14. Erik de Groot

  Veronica heeft succes gekocht (Voetbal Inside) en mazzel gehad met de Champions League. Naast nog wat sterke films is de rest gewoon drama en te klein.

 15. Rotkop

  😂😂😂😂😂😂😂…

 16. wil

  Het blijft een tokkiezender met belegen presentatoren en oninteressante programma’s.

 17. Ron

  @Dennis: goede onderbouwing doorspekt met argumenten….

 18. Guttegut

  He Wen!!! Het is toch zum kotzen

 19. man pan

  Wendy in de nieuwe Linda, Linda in de nieuwe Wendy …
  Het is een al incestieus gedoe .. waarom besteden we uberhaput hier aandacht aan…

 20. Sven L.

  Tuurlijk kan SBS6 een succes worden. Probleem is echter de factor die niet te koop is: de klok. Die tikt door. SBS staat met 3-0 achter en de 2e helft is al begonnen.

  NPO en RTL bouwen door op een helder profiel. SBS heeft gewoon geen profiel momenteel.

  Linda had het verschil kunnen maken als ze twee jaar terug was overgestapt. John de Mol baalt waarschijnlijk enorm dat hij niet eerder de zender wist te bemachtigen want hij heeft zeer kostbare tijd verloren. Die koop je niet meer terug.

 21. LD

  is Linda het “Afscheid van 10” alweer vergeten?

  https://youtu.be/jLhojPSq1NU

 22. Zonder Naam

  @Sven L. – John De Mol heeft SBS al zo ongeveer een eeuwigheid in z’n bezit. Hij had vijf jaar terug al door kunnen pakken.

 23. Ron

  @SvenL: eens, het profiel is niet duidelijk waar Veronica een duidelijk profiel heeft en Net 5 dat ook heeft en misschien verder wordt verscherpt met de komst van Linda die deze zender ‘onder haar vleugels neemt’, heeft 6 dat totaal nog niet!

 24. Sandertje

  Gewoon met NET 5 stoppen en alleen SBS 6 en Veronica behouden. Als je al niet eens van één zender een succes kunt maken, hoe wil je dat doen met drie zenders.

 25. Sven L.

  @Zonder Naam… ja idd.. kun je nagaan. Of hoopte ‘ie destijds nog op een intensievere samenwerking met RTL? Ik begrijp dat getreuzel niet echt.

 26. Mike

  Haal TROS over commercieel te gaan en maak van SBS6 TROS.

 27. Joejoe

  Linda moet voor SBS6 gewoon een steengoede komedie maken. Misschien een vervolg op Divorce, met een groot gedeelte van die cast ook. Bij NET5 ook investeren in drama, wellicht een vervolg op S1ngle, waar alleen Katja Schuurman moet worden vervangen.

 28. Dennis

  @Ron: Ik zie bij jou anders ook geen enkel goed onderbouwd argument. Dus een beetje makkelijk om een ander dat vervolgens te verwijten. 😉

 29. Laurens

  Heel jammer en doorzichtig dat ze zich laat interviewen door de Wendy. En met haar verhaal kunnen we alle kanten op. Een ding is wel helder nu uit de mond van Linda: het loopt voor geen meter bij Talpa/SBS. En of kanaal 6 daar mee van doen heeft betwijfel ik. Netflix en YouTube, etc. zitten ook niet onder knop 6?

 30. Ronnie

  Als voorbeeld Champions League bij Veronica geven.. zo kan ik het ook. Dat is live sport, wat je op het moment van uitzenden moet bekijken.

 31. WEST*

  Wat een achterlijke reacties hier , alleen tegen een zender schoppen die het mogelijk gaat winnen van RTL
  Wat heeft RTL dan meer ?? helemaal niets.

  Maar bij RTL zullen ze nog een zware pijp roken , want reken maar dat het angsthazen zijn , en SBSzullen dwarsbomen als dat even kan ! maar de grootse zal altijd winnen en dat nog altijd Talpa network
  en RTL zal die 12 jaar op het mediapark niet uitzingen!!

 32. MediaPrak

  Dit typeert de ‘denkfout” bij fam de Mol. Het overnemen van presentatoren en of formats (jatten) geeft niet de zelfde kijkcijfers als bij je conculega zenders. Want RTL en NPO vullen de “gaten” in hun programmering met’ nieuwe” succesvolle programma”s. CL was op Veronica een succes, zolang Ajax meedeed. Dat gaat komend seizoen niet meer gebeuren. Sjon heeft van 6 een Op Is Op zender gemaakt. Vol met vage formats en inwisselbaar hosts. De drogisterij keten is failliet. SBS is creatief kopje onder.

 33. NPO Kijker

  Flop gaat niks worden. Ik kijk liever naar RTL.

 34. horlogeman

  Het is zo’n zooitje, en ze hebben de gunfactor niet, omdat het zo verkeerd en naar is aangepakt allemaal. Ik zie het niet gebeuren. Sorry.

 35. WEST*

  MEDIAPRAK, STELEN EN JATTEN….. RTL is wel de uitvinder er van , soms vergeten hoe ze de sterren wegkaapte bij de p.o. in 1989 , dus de pot verwijt de ketel , en wat Ajax bertreft slaat nergens op , wat dat is ook zo bij the voice
  dan kan RTL ook hoge cijfers halen
  het is pure afgunst wat hier dagelijks speelt over SBS6

 36. Freddie

  @West: Volgens mij heeft RTL in ’98 niets gejat!!! Dat was TV10. Ken de geschiedenis.
  Ze zijn destijds begonnen met hele jonge mensen die nog nauwelijks bekendheid hadden.
  Er is niets gestolen, ze kregen alles in de schoot geworpen door Joop vd Ende die niet uit mocht zenden en omroepen die de sterren niet terug in huis wilde halen.

  Er wordt overal gejat en bedacht.

  Mbt SBS: Het lineare kijken is op zijn retour dus succes zal relatief zijn. De kracht van RTL is dat ze jaren stabiel zijn en voordat Linda er was al succesvol waren.
  Miljoenenjacht zal heus wel scoren, daar twijffel ik niet over, maar IHVH?? Ik vraag het mezelf af, dat is toch echt een format waar ik klaar mee was en Oh wat een jaar hadden ze tijdig op de buis geslingerd.
  De familie Kruijs loopt nog een seizoen op RTL4 en, volgens mij, hebben ze daar het eerste recht op een nieuw seizoen.

  Wat wel loopt is typisch SBS6 met een Frank Visser en Chateau Meiland. Weg met Winston, Kim Lian, Wendy. Ik hoop het echt voor Linda, ik vind haar gewoon de beste presentatrice van ons land maar ik ben bang dat het anders loopt.

 37. Kasiyo

  Hou niet van de commerciële zenders is meer reclame te zien dan programma
  Dat nieuwe op rtl 4 ik weet er alles van leuk programma alleen na 10 minuten reclame. Haken we af een programma is interessant zonder onderbreking van reclame

 38. liefkleinhertje

  Wat een plastic botox hoofd zeg van die de Mol om over de rest maar te zwijgen.
  Als die plastic heks in een vliegtuig zit heb je kans dat haar tieten ontploffen.

 39. Job

  Hef Net5 op.

 40. Ron

  @Dennis: moet je toch beter lezen knul.

 41. Nevik

  “Nou, dat zou toch wel leuk zijn, hè Wen” Kots, kots.

 42. Rambo

  Is er nou al definitief bekend gemaakt welke formats Linda mee mag nemen van RTL naar Talpa? Dus dan bedoel ik o.a. Weet ik Veel en Oh Wat Een Jaar. RTL heeft in meerdere interviews aangegeven dat er nog onderhandeld wordt over deze formats.

  Tot nu toe zijn alleen IHVH en Miljoenjacht officieel bevestigd toch?

 43. Job

  Weet ik veel gaat denk ik ook mee. Wordt namelijk niet herhaald.

 44. Machteld

  Nee, dat RTL 5 en RTL 7 staan er lekker op… Ik denk dat Net 5 en Veronica daar qua cijfers (marktaandeel, online + lineair) nu al regelmatig overheen gaan en dat dit in het nieuwe seizoen voor RTL alleen maar dieper weg kan zakken. Vooral RTL 7 met tegenvallende sportkijkcijfers. Het zal logischerwijs gaan tussen hoofdzenders RTL 4 en SBS 6. Ook daarbij zie je al verschuivingen. Zeker met programma’s als Chateau Meiland en wie weet straks een betere actuele avondindeling + de terugkeer van Man Bijt Hond (waarmee De Mol toch juist wél het ‘oude SBS-publiek’ lijkt te willen aanspreken). Trouwens, als je je doelstellingen behaalt, kun je dat als succesvol beschouwen. Dat betekent niet per definitie continu evenveel als of meer kijkers halen dan RTL. Er ligt vooral online een gat denk ik, daar heeft De Mol een veel grotere inhaalslag te maken. En natuurlijk is RTL ook weer volop bezig de avond anders in te vullen met (gokje) in elk geval Matthijs van Nieuwkerk en Beau die elkaar gaan afwisselen op het 22:30-tijdslot. Ach, zo heeft iedereen wat om handen daar in het Hilversumse.

 45. MediaPrak

  @west* Als je zelfs in 2019 een uitgebeend format als ‘Man Bijt Hond’ durft uit te zenden, dan is de creatieve armoede wel heel erg toegeslagen in Laren(NH). Het hier vaak gememoreerde NPO=Bejaarden TV heeft een commercieel zusje gekregen. Of hebben ‘we’ daar niet ONS voor? Frank Kramer uit Volendam halen voor een nieuw seizoen met “Hints”? Ted de Braak op zaterdagavond? En Ria Bremer met “Stuif Es In”? Bij Talpa knallen de kurken bij 1 milj kijkers. Bij NPO en RTL bij het zien van deze producties.

 46. RaymondVL

  Ik geloof wel dat Net5 een succes kan worden onder leiding van Linda de Mol. Maar SBS6 is een hersendood fenomeen geworden wat kunstmatig in leven wordt gehouden met pappen en nathouden. Daar kunnen die notoire cokesnuifster Wendy van Dijk en die nichterige vetklep van een Gordon niets aan verbeteren en/of toevoegen.

 47. tim

  Pinokkio gedrag heet dat

 48. Dennis

  @Ron: Kleutertje. Waarom zou de zender onder een andere naam wel gaan scoren. Ik lees nergens een goede onderbouwing, ja dat SBS een slecht imago heeft, nou het gaat toch echt om de programma’s en presentatoren die je in huis hebt hoor. Ga jij nou eerst eens je huiswerk maken, van dit wereldje heb je geen verstand.

 49. Mick

  Rolf Wouters weer naar Nederland brengen, op leeftijd maar zeer goed.

  Sterren Springen terugbrengen, dat was voor SBS-begrippen een gigantisch succes.

  Verder liveuitzendingen van bijvoorbeeld: Domino Day, Kerstparade, Vrienden van Amstel Live etc en een of andere kerstshow.

  Rad van Fortuin terug met de eerste tune, een gethematiseerd decor, Gaston en fysieke prijzen. Andere presentator dan Hazes.

  Versteegh naar Rad van Fortuin, Nance naar Lingo.

  Een goede comedy van bijvoorbeeld Dick Maas zaterdag om 20.00 en daarna Linda. (TOPAVOND)

  Doe iets met de typetjes van JanDino, BonBini was een hit.

  Zonde dat De Mol het bod van RTL voor The Voice geaccepteerd heeft. The Voice naar SBS was de doodsteek voor RTL. Kijk maar eens 4 seizoenen The Voice per jaar (Holland, Kids, Senior & Worldwide).

  Dit is mijn advies, doe er uw voordeel mee!

 50. Mick

  En stop met De Lijf Show, geen sterk format en het wordt al jaren herhaald…

 51. Lies

  @Mick: Sterren Springen, leuk! Maar dan wel opgenomen in de Alpen.

 52. Rene

  Een paar hits als CL en VI, ja, meer is het niet die zender. Veronica.

 53. WEST*

  Mediaprak RTL is geen haar beter brengt ook oude programmas weer op het scherm , dus de pot verwijt de ketel

 54. Rene

  Een goede comedy van bijvoorbeeld Dick Maas zaterdag om 20.00 en daarna Linda. (TOPAVOND)

  Hahahahahahahahahahhahahahaha, Dick Maas en comedy?????????? hahahhahahahahahaahhaahahahahahhaha

 55. Jessica

  Die west zit hier elke dag de hele dag de meest onzinnige dingen te spuien en verstand van media, ho maar.

 56. Ron

  @Dennis: jij helemaal niet fopkneus…

 57. WEST*

  @ Freddy u heeft deels gelijk, Het was inderdaad TV10 waar de sterren heen gingen , maar praat RTL ook niet schoon alles wat bij de P.O. populair was hebben ze gekopieerd, en is er niets orgineel ALLES WAS AL GEDAAN BIJ DE P.O
  alleen dan GTST dat elke dag ging uitzenden, Noem me maar een progrogramma wat typish rtl 4 is

 58. WEST*

  @ jessica bij de hand!!!

 59. Jessica

  Zwakzinnige.

 60. WEST*

  inderdaad Jessica , na 25 jaar in het vak heb ik inderdaad geen kaas gegeten van omroepzaken , en ben jij al eens op de radio of tv geweest , en voor de radio duizende programma`s gemaakt?

 61. Jessica

  Bij de ziekenomroep van je oma in het bejaardenhuis?
  Ga in de zandbak spelen, trekpop.

 62. WEST*

  @ jesscca ……. west 1 west 2 west3 welke west bedoeld u ? er zitten hier veel grappenmakers ik heb daar niets mee te maken !! Vele die hier op deze site reageren
  maken het zelfde mee!

 63. Jessica

  Zet dan even je e-mailadres hier neer, dan zie je straks wie ik ben.

 64. WEST*

  WERKT U NIET BIJ DE KRO ? ALS JE IEMAND KENT , DAN BEN JE GEEN VREEMDE!

 65. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tuurlijk jôh.
  En al die mensen die de 6 uit de afstandsbediening gepulkt hebben gaan meteen een nieuwe universele afstandsbediening kopen… forget iT. Next.

 66. flop per de flop met Talpa aan de top

  Ook Linda is niet meer serieus te nemen.

  Wat een onzinnige teksten kraamt die vrouw uit.

  De tokkie zender Talpa met geldgraaiende gekochte over de houdbaarheid zijnde bejaarde BNérs als rode draad ,zal nooit gepruimd worden door de nadenkende Nederlandse kijker.

  Kappen Sjon en lekker vidios’s van 70tiger jaren programma’s kijken aan de rand van een zwembad samen met al die gekochte geldgraaiende geldgraaiers zoals Linda en Wendy.

 67. Bart

  @Dennis Ron heeft helemaal gelijk. Die naam is het eerste wat weg zou moeten. Hadden ze al heel lang geleden moeten doen.

 68. Donald Dumb

  Gevalletje Wij van WC Eend.
  Natuurlijk zegt Linda dat. Die gaat dr broer niet afvallen natuurlijk…

 69. Bart

  @Freddy Misschien moet je toch nog eens de tv geschiedenis boekjes induiken en lezen hoe het nou allemaal in elkaar zat toen.

 70. Liefhebber

  SBS6 gaat ten onder met de ordinaire graaiers als Gordon en Brard.
  Alles voor de bühne en minachting voor het publiek.
  Opdoeken van die hele santenkraam zou nog het grootste succes zijn tot nog toe.

 71. Bruine Beer

  Linda geeft een interview aan Wendy in de Wendy.
  Als dat dan nog een doorgestoken kaart lijkt dan ben je wel erg ver spijkers op laag water aan het zoeken. De neutraliteit straalt er gewoon vanaf.
  Tuurlijk moet ze dit zeggen, de schepen achter ze verbrand, Wendy, Linda, Erland, allemaal op de bonnefooi naar Talpa vertrokken. Dit moet slagen want ze horen op tv. Elke dag weer.

 72. Ellie

  Ik denk dat het trekken aan een dood paard is wat ze doen.
  Aan het geld-infuus van ome Sjon komt geen einde maar de kijker heeft ze al verlaten. Alles wat er rondzwermt zijn de geldgraaiende zwarte vliegen die nog even een graantje meepikken.

 73. MediaFreak

  MEER:
  *Wendy (veeel meer)
  *Gordon (Nog veeel meer)
  *Patty ( Too much is never enough)
  *Jaren “80 films (liefst dezelfde 3x per week)
  *Reclame ( liefst meer van de fastfood ketens en snoep merken)
  *Dezelfde koppen in zoveel mogelijk ‘eigen’ show’s (lekker veilig)
  *Muziek (DJ Erland de la peno pauze)

 74. horlogeman

  Ja, alles kan. Maar zie ik het gebeuren; nee.

 75. Rob

  “Als we dat klusje dan hebben geklaard?” Linda is over vijf jaar 73 en Wendy knock-out van de lage kijkcijfers en de coke. No way

 76. anonymous

  Nee Linda, SBS wordt geen succes.
  Nu niet, nooit.
  Alle irritante mensen van RTL4 zijn gelukkig naar SBS verhuisd.

 77. Ben

  Zou het ook mogelijk zijn om botox in de hersenen te injecteren….

 78. Kris

  Flikker eerst die Dre Hazes eraf 300.000 kijkers. Giller prime time vrijdag.

 79. BRAAK

  Ik hoop dat de DE MOL dynastie TE GRONDE gaat!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.