Martine van Os één keer flink gekwetst door Jan Slagter

Het lijkt één grote, gezellige familie te zijn bij Omroep MAX, maar uiteindelijk heeft ieder huisje zijn kruisje. Boegbeeld Martine van Os voelde zich één keer flink gekwetst door baas Jan Slagter. Dat zegt ze vandaag in de Volkskrant. We moeten daarvoor wel flink terug in de tijd: Van Os heeft het over het jaar 2007. Catherine Keyl stopte vanwege diarree-aanvallen met MAX & Catherine en Van Os begon met Max & Martine. Ze werd echter pardoes vervangen door Loretta Schrijver.

Het heeft Van Os flink gekwetst. “Ja, dat was een rare hè? Eerst was het Max & Catherine, toen deed Catherine Keyl het, maar die wilde niet meer dagelijks, dus toen hadden ze tijdelijk een vervanger nodig. Ze vroegen of ik dat wilde doen, maar bleven onderwijl het idee houden dat ze er een vast iemand voor moesten zoeken.”

In een van haar laatste uitzendingen was Loretta Schrijver haar gast. “En riep Jan Slagter: ‘Ja, dat is een goede, Loretta!’ Toen zat ik wel even raar te kijken. Eh, oké, ja, kan, pruttelde ik. Later kwam Loretta een keer aanrijden bij MAX en zwaaide vrolijk naar me. ‘Hoi, leuk hè?’, zei ze enthousiast, ‘dat ik het ga doen.’ ‘Ja’, stamelde ik, ‘heel leuk, ook wel lastig…’ Daar schrok ze van, want ze dacht dat ik het zelf niet wilde doen.

Anderhalf jaar later vertrok Loretta Schrijver vanwege een burn-out. “En werd ik voor een gesprek uitgenodigd door Jan. ‘Het is eigenlijk helemaal niet netjes hoe wij dat destijds gedaan hebben’, zei hij. Hij bood zijn excuses aan en zei: ‘Het was heel stom, want je deed het eigenlijk heel goed, wil je het alsjeblieft weer doen?’ Dat was heel lief.”

En dan is het voor mij ook meteen vergeven en vergeten. Ik vind het fijn dat de sfeer bij Max zo open is. Het is echt een ontspannen toestand.”

Een groot interview met Martine van Os kunt u vandaag lezen in de Volkskrant, via Blendle. Het gesprek vond plaats vanwege de start van haar zomershow We Zijn Er Bijna, die vanavond terugkeert op NPO 1.

Foto: Janita Sassen / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen