Martine van Os één keer flink gekwetst door Jan Slagter

Geplaatst op ma 22 jul 2019 om 8:30

Het lijkt één grote, gezellige familie te zijn bij Omroep MAX, maar uiteindelijk heeft ieder huisje zijn kruisje. Boegbeeld Martine van Os voelde zich één keer flink gekwetst door baas Jan Slagter. Dat zegt ze vandaag in de Volkskrant. We moeten daarvoor wel flink terug in de tijd: Van Os heeft het over het jaar 2007. Catherine Keyl stopte vanwege diarree-aanvallen met MAX & Catherine en Van Os begon met Max & Martine. Ze werd echter pardoes vervangen door Loretta Schrijver.

Het heeft Van Os flink gekwetst. “Ja, dat was een rare hè? Eerst was het Max & Catherine, toen deed Catherine Keyl het, maar die wilde niet meer dagelijks, dus toen hadden ze tijdelijk een vervanger nodig. Ze vroegen of ik dat wilde doen, maar bleven onderwijl het idee houden dat ze er een vast iemand voor moesten zoeken.”

In een van haar laatste uitzendingen was Loretta Schrijver haar gast. “En riep Jan Slagter: ‘Ja, dat is een goede, Loretta!’ Toen zat ik wel even raar te kijken. Eh, oké, ja, kan, pruttelde ik. Later kwam Loretta een keer aanrijden bij MAX en zwaaide vrolijk naar me. ‘Hoi, leuk hè?’, zei ze enthousiast, ‘dat ik het ga doen.’ ‘Ja’, stamelde ik, ‘heel leuk, ook wel lastig…’ Daar schrok ze van, want ze dacht dat ik het zelf niet wilde doen.

Anderhalf jaar later vertrok Loretta Schrijver vanwege een burn-out. “En werd ik voor een gesprek uitgenodigd door Jan. ‘Het is eigenlijk helemaal niet netjes hoe wij dat destijds gedaan hebben’, zei hij. Hij bood zijn excuses aan en zei: ‘Het was heel stom, want je deed het eigenlijk heel goed, wil je het alsjeblieft weer doen?’ Dat was heel lief.”

En dan is het voor mij ook meteen vergeven en vergeten. Ik vind het fijn dat de sfeer bij Max zo open is. Het is echt een ontspannen toestand.”

Een groot interview met Martine van Os kunt u vandaag lezen in de Volkskrant, via Blendle. Het gesprek vond plaats vanwege de start van haar zomershow We Zijn Er Bijna, die vanavond terugkeert op NPO 1.

Foto: Janita Sassen / MAX
24 Reacties op “Martine van Os één keer flink gekwetst door Jan Slagter”


 1. Janneke

  Ik vind het zo’n tuthola

 2. Dennis

  @Janneke: Dat vind ik van jou ook. Volgende keer graag een inhoudelijke mening, want dit slaat nergens op.

 3. Paolo

  Gewoon zaken die in ieder bedrijf zo nu en dan spelen dus. Van Os, aardig, intelligent met ook die lekkere tuttige kant zoals Wilhelmina Ducker, in de familie Oudenrijn een van de vele typetjes die ze speelde.
  Een vleesgeworden typetje dat haar past als een jas.

 4. n

  Dit mens kan totaal niet interviewen.

 5. Remco

  Is ze pot of zo?

 6. Paolo

  Ten aanzien van ..Van Os, niet vervelend bedoeld. Ze presenteert het programma veel beter dan Schrijver destijds,( met loslopende hond) die niet tekstvast was. Schrijver die na het Rtl nieuws duidelijk heeft ingeboet op haar doen en kunnen. Jammer voor haar, voor haar oud collega Pauw was het lot vriendelijker.

 7. Sjors

  Wie had dat gedacht: Martine van Os een van de weinige kijkcijferkanonnen die er nog zijn! Hulde voor Martine!!

 8. Henk

  Veel te stijf voor de ouderen van nu en de groep daaronder die ook naar Max kijkt.

 9. Roos

  Die gesprekken met de mensen van “We zijn er bijna” doet ze heel prettig en ontspannen.
  Vanavond weer een nieuwe aflevering.

 10. Meneer Kaktus

  Ik verheug me weer op vanaf vanavond weer weken lang genieten van de camper/caravan verplaatser, de dagelijkse wasbeurt, de lange onderbroeken aan de geïmproviseerde waslijntjes en de gezellige draaiende schoteltjes om de treurigheid van SBS en RTL kwel te ontvangen. Pak jij de chips vast?

 11. Alexander

  Heerlijk die rijke oudjes met hun caravans en campers.

 12. critikast

  Martine van Os wordt geinterviewd door de kwaliteitskrant. Hie diep kun je als redactie zinken? Is dit een verkapte poging om iets voor “het gewone volk” te doen ? Martine van Os is voor mij het toonbeeld van de jaren dertig: bloemetjesjurk, spruitjeslucht, altijd binnen de regeltjes kleuren en haar hoge theemuts-gehalte !

 13. Meneer Kaktus

  critikast
  Mon 22 Jul 2019 om 10:21

  #doeslief

 14. Onno

  Vind haar een irritant stem hebben. Beetje mannelijk/lesbisch?

 15. Wauter

  Leave Martine van Os alone!

 16. Stefan H.

  Is duidelijk van de vrouwtjes.

 17. Meneer Kaktus

  Stefan H.
  Mon 22 Jul 2019 om 13:59

  En uw punt is?

 18. Stefan H.

  Meneer Kaktus en u van de mannetjes!

 19. Kijker

  Martine is een geweldige presentatrice! Alleen haar eindredacteur moet iets minder braaf zijn bij Tijd voor Max.

 20. BRAAK

  Vreselijke t r u t!!!!!!!!!!!!

 21. Stemmingmaker

  Ik heb Martine meegemaakt achter de schermen (lieve martine), en je kan zeggen wat je wil, maar ze is ondanks haar roem toch altijd zichzelf gebleven.

 22. A. Tempelman

  Plaats moeten maken voor Loretta Schrijver lijkt me een pijnlijke degradatie. Martine is een kei van een collega!

 23. Lucy Banaan (wereldster)

  Ik doe bij deze aan Jan Slagter het volgende programmavoorstel: MAX & Lucy Banaan.
  Ik kost drie miljoen per aflevering.

 24. Ben

  Zo rat rooijakkers zo ziet een echt programma en kijkcijferhit eruit.
  Ga jij NOOIT voor elkaar krijgen. Alles aan jou is fake!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.