Sander Schimmelpenninck wil niet DWDD opvolgen

Sander Schimmelpenninck wordt niet warm van het idee dat de NPO hem ziet als potentiële opvolger van Matthijs van Nieuwkerk en zijn De Wereld Draait Door. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. De kans is aanwezig dat Van Nieuwkerk na dit seizoen overstapt naar RTL 4 en dat betekent dat de gewilde plek van DWDD vrijkomt. Schimmelpenninck wil die echter niet gaan bezetten. “Nou, dan wil ik wel meer dan de balkenendenorm en dat zit er volgens mij niet in.

Schimmelpenninck weet dat de publieke omroep hem voor die plek wil hebben. “Ik hoor het soms ook. En ja, ik heb wel eens met die mensen van BNNVARA gesproken. Maar dat zou ik dan écht moeten willen en dat is niet aan de orde. Ik weet niet eens of ik het wel kan, zo snel praten als Matthijs of interesse tonen in een of ander kutbandje.

Bovendien voelt hij zich helemaal niet thuis bij de televisie. “De tragiek van televisie is ook: het medium is gemaakt voor mensen die ouder zijn dan ik. Als ik op de buis te zien was, hebben mijn ouders dat van hun vrienden gehoord. Die beschouw ik niet als mijn achterban.”

De hoofdredacteur van Quote wil zich meer richten op de toekomst. “Ik wil iets doen voor generatiegenoten en dus voor het medium van de toekomst. Televisie staat voor het verleden“, aldus de man die voor een dode-bomen-medium werkt.

En passant onthult Schimmelpenninck ook nog dat hij is gevraagd voor 6 Inside en RTL Boulevard. “Daar hoef ik niet eens over na te denken. Ik houd ze bewust op afstand. Het aantal aanvragen wordt al minder. Behalve bij RTL waar ze het stug elke maand blijven proberen.

Het AD-interview met Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen