Janine heeft Zomergasten-veto nog nooit ingezet

Janine Abbring gaat alweer haar derde seizoen als presentatrice van Zomergasten in. Ze heeft haar gastenlijst-veto tot nu toe nog nooit ingezet. Dat vertelt de presentatrice in de LINDA. Abbring moet iedere zomer zes keer urenlang tegenover een bepaalde gast zitten en dat lukt niet als je totaal geen feeling hebt met die persoon. De presentatrice heeft daarom een vetorecht bedongen. Als ze een gast niet leuk vindt, dan kan ze die weigeren. “Dan hoef ik het niet te doen.

Toch heeft ze dat vetorecht nog nooit gebruikt. “Als ik laffer was geweest, had ik nee gezegd tegen Louis van Gaal. Omdat ik niks met voetbal heb. Maar ik snap ook dat hij een spraakmakende gast kan zijn. Dus ik heb mijn veto nog nooit ingezet.

Het helpt dat Abbring zich steeds zekerder voelt als tv-interviewster. “Natuurlijk is het een pittig programma, maar nu ik aan mijn derde seizoen begin, kijk ik er juist erg naar uit. De eerste keer voelde als een sprong in het diepe.”

Toch blijft de nervositeit altijd hangen. “Omdat ik faalangst heb. Dat sluimert altijd onder de oppervlakte.

Veel mensen zijn positief over haar presentatie. Wat doet dat succes met haar? “Doordat andere mensen mij kennelijk ineens serieuzer nemen, merk ik dat ik mezelf ook serieuzer ben gaan nemen. Terwijl ik niet ben veranderd, dus dat is eigenlijk heel raar. Maar het voelt toch alsof er een stempel op me is gedrukt: ‘Ik ben iemand en ik kan iets.

Het LINDA-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen