Historisch lage kijkcijfers voor bellende BN’ers

Geplaatst op Wed 17 Jul 2019 om 8:35

De NPO 3-show Celebrity Call Centre, waarin BN’ers telefonisch advies geven aan gewone stervelingen, is een enorme kijkcijferflop. De kijkersaantallen kunnen bijna niet lager. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De voornamelijk schijtlollige adviezen over seksonderwerpen weten tv-kijkend Nederland niet te bekoren. Zo keken er gisterenavond om half negen slechts 64.000 mensen naar het programma, goed voor een marktaandeel van 1,3 procent.

Dit soort scores zijn ook anno 2019, en onder iedere omstandigheid, ongekend laag. Celebrity Call Centre is daarmee dé grote tv-flop van de zomer van 2019. Het programma doet het nog slechter dan het eveneens marginaal bekeken Zomer met Art.

Het merkwaardige is dat NPO 3 het programma twee keer per week inzet: dezelfde aflevering wordt zowel op zondag prime time als op dinsdag prime time uitgezonden.

De aflevering van gisteren trok op zondag om kwart over negen 132.000 kijkers (2,7 procent), ook een dramatisch slechte score.

Celebrity Call Centre wordt niet alleen door kijkers slecht ontvangen: ook tv-recensenten zijn alles behalve lovend over deze formule.

Foto: Annemieke van der Togt
48 Reacties op “Historisch lage kijkcijfers voor bellende BN’ers”


 1. Albert Verlinken

  Wie wil de makers even bellen dat het van de zender gehaald wordt?

 2. Zalmneusje

  Hou toch ook eens op met al die Engelse titels van programma’s.

 3. #NPO kijker#

  Naar herhalingen kijken altijd minder mensen.

  Herhalingen Art kijken een paar geknipte trollen. Gisteren 24.000.

 4. Norvo

  En toch, ik bleef er gisteravond zappend bij hangen… Het is lang niet zo slecht en dom als je zou verwachten. Dat geeft het nog geen bestaansrecht, maar er zijn zoveel ergere dingen op de zender gegooid.

 5. Loes

  Het idee was leuk, 35 jaar geleden.
  Weer een beschamende verspilling van gemeenschapsgeld!

 6. Suze

  Celebrity betekent toch gevierd persoon? Van het woord to celebrate. Dan begrijp ik de titel niet.

 7. Bart

  Als dit soort programma’s er doorheen komen bij Suzanne Kunzeler dan geeft het aan dat NPO3 in zijn huidige vorm allang opgeheven had moeten worden. Tevens geeft dit de des interesse en onkunde van Suzanne over televisie en kijkers (kijkgedrag) aan.

 8. Daria

  Zolang de adviezen goed zijn is er niet zoveel aan de hand. De BN’ers zijn echter geen geschoolde hulpverleners en daar gaat het soms mis.

  Bram Krikke krijgt een jongen aan de lijn die onzeker is over de grootte van zijn рenis. Bram vindt het nodig om te vertellen dat het onderwerp zó ver van hem afligt dat hij de jongen doorverbindt. Eigenlijk zegt Bram: Ik heb wel een grote рiemel. Gefeliciteerd, Bram, maar daar is zo’n jongen echt niet mee geholpen. En al helemaal niet met het gegiebel op de achtergrond.

  Ryanne van Dorst krijgt een meisje aan de lijn dat een triо heeft gehad met haar vriend en een ander meisje (man/vrouw/vrouw). Nu wil haar vriend ook een triо met een tweede man (man/man/vrouw), maar het meisje weet niet of ze dat ziet zitten. Ryanne hoort alleen haar uitspraak “Wat moet ik met vier ballen?” en verbindt haar uiteindelijk door naar Filemon die ook niet echt weet wat hij met de vraag over vier ballen aanmoet. De twijfels hadden besproken moeten worden, wat zijn redenen om het wel of juist niet te doen? Maar het meisje heeft alleen twee BN’ers aan de lijn gehad die niet weten wat je met vier ballen doet. Tja.

  Zo zijn er meer voorbeelden.

 9. Jean Paul

  ‘Historische’ lage kijkcijfers. Voor een programma dat een maandje op de buis is?

 10. Paut Pielusma

  NPO3 is sowieso al een nutteloze zender, de kijkcijfers bewijzen het iedere dag.

 11. Ome h

  NPO3 is om de 2 jaar nu thuishaven voor onze Leeuwinnen

 12. Minder of Mirjam

  Top NPO en Talpa komt er aa… eh… sh!t… verkeerde topic!

 13. Ronnie

  Dit is gewoon niveau Youtube, daar wordt zoiets misschien nog door 300.000 mensen bekeken. Maar jongeren gaan hier de TV toch niet meer voor aanzetten? Is dat nou nog steeds niet duidelijk bij de slimme mensen in de TV wereld?

 14. Bart

  @ome h Dat hoort net als bij de mannen gewoon op NPO1. Met ook een EK/WK journaal en Studio Sportzomer.

 15. Mick

  Waarom moet dit soort klets van ons belastinggeld. Precies de reden dat NPO2 en NPO3 zeker wegmoeten. Verhuis NPO Politiek naar NPO1. Oneerlijke concurrentie voor RTL en Talpa, bovendien kan het entertainment van de NPO gewoon verhuizen naar de commerciële omroep.

 16. Mick

  Oh ja, de NPO was toch zo’n goede afspiegeling van de maatschappij? Hoe kan het dat dit soort klets dan wel veel zendtijd krijgt maar een rechts-georiënteerd programma niet? De NPO laat enkel entertainment, politiek correcte journaals en linkse talkshows zien…

 17. Donald Dumb

  Mick.
  WNL, Powned…ook op NPO hoor…

 18. Mick

  Ja en zie je hoe weinig zij uit mogen zenden in vergelijking tot omroepen als de BNN-VARA en de VPRO. Die omroepen krijgen veel minder zendtijd en veel minder budget. Oh ja, PowNed is geen serieus rechtse omroep, het is een schreeuwerige club die rechts eerder belachelijk maakt dan vertegenwoordigt. WNL heeft alleen ochtendprogramma’s. Toen WNL een rechtse talkshow op de avond van NPO3 wilde brengen mocht dat niet hè, want dat was niet ‘vernieuwend’ genoeg en er moest meer ‘jong talent’ in.

 19. Mick

  serieuze*

 20. Sapperdeflap zeg!

  @Mick, in Pauw en Jinek komt rechts genoeg aan het woord. Het CDA/VVD gehalte is hoog, en ook FvD krijgt de nodige aandacht. Maar voor de mensen die CDA en VVD ‘links’ vinden, is de NPO uiteraard wèl veel te eenzijdig…

 21. Valerie

  Heeft hilversum niet in de gaten dat de kijker moe is van bnners op elk net. Daarbij een bnner hebben zij psychologie gestudeerd?
  Dom te denken van wel. Laten bnners nu eerst zelf hun boontjes doppen want juist die lui maken er een rommeltje van.

 22. Punt

  Eens met hierboven. Van die domme, domme mensen die afgeven op links en niet door hebben dat driekwart van het programma van de PVV (toen ze nog een programma schreven) uiterst links is.

 23. Mick

  Je ziet zelf toch hoe ze zo’n tafel dan indelen met vijandige opponenten die alleen maar racismeverwijten de lucht inslingeren of kreten als ‘dat moet je terugnemen’. Ik wil weten wat mensen te zeggen hebben, ik heb geen aan tafel zittende en corrigerende deug-BN’ers nodig om mijn mening te bepalen. Zij hoeven niet te bepalen wat je moreel wel en niet mag horen.

 24. Mick

  @Punt Wie beweert dan dat de PVV een rechtse partij is? De PVV is op sociaal-maatschappelijk vlak hartstikke links hoor. De VVD en FvD zijn rechtse partijen.

 25. Wyatt

  Nou zijn PVV stemmers niet de slimste mensen die denken nog steeds dat je niet hoeft samen te werken met andere partijen en zijn steeds boos dat dit soort schreeuwpartijen niet in de coalitie komen.

 26. Robin

  Van Bram Krikke naar een -nutteloze- discussie over politiek.

 27. Mick

  De discussie moet ook niet over politiek gaan maar over het nut van NPO3. Die is er niet. Opdoeken.

 28. Donald Dumb

  Precies. VVD is een rechtse partij.
  En die krijgt toch voldoende aandacht bij monde van Rutte.
  Degenen die nog steeds beweren dat de media links is hebben het niet helemaal begrepen. We worden al ettelijke jaren geregeerd door rechts…

 29. Mick

  De VARA heeft élke avond talkshows om de PvdA maar weer op te kunnen hemelen. Voeg daar de NOS aan toe, een propagandashow om rechts met leugens zwart te maken. (Ze trekken alles uit de context of vertalen citaten expres verkeerd om politici die hen niet aanstaan zwart te maken. Als je dat niet ziet ben je echt blind.

 30. Robin

  Mick heeft wel gelijk.

 31. Mick

  PAUW en DWDD. Waarom twee van die grote talkshows met dezelfde VARA-insteek, waarom niet een talkshow van WNL dan als het zo goed verdeeld is.

 32. Donald Dumb

  Of je bent gewoon erg angstig gemaakt, Mick.
  Dus al die VVD-ers en PVV-ers die in opspraak zijn gekomen is allemaal gelogen zeker?

 33. Sanne

  Gaaaap
  Mediasite!

 34. SR

  Mick heeft geen gelijk. Pauw is een halfjaar op tv, DWDD is een halfjaar op tv. De seizoenen overlappen elkaar. M en Jinek zijn KRO-NCRV.

 35. Donald Dumb

  Snake Charmer.
  Jaren 70/80 volgens mij…Periodes Drees en Den Uyl…

 36. Mick

  @DonaldDumb Ik zeg net nog dat ik de PVV helemaal geen rechtse partij vind, overigens ben ik helemaal geen fan van Wilders. Maar keer op keer wanneer er in zo’n talkshow iemand als Thierry Baudet aangehaald wordt dan moet dat negatief en is het bedoeld om te tonen hoe gevaarlijk en beangstigend hij wel niet is voor ‘minderheden’ – die talkshows en journaals zijn hetgeen wat mensen bang maakt voor recht ja.

  Steeds dezelfde trucs: Verkeerd citeren, de context weglaten, fictie voor realiteit aanzien, vergelijkingen aanzien voor gelijkstellingen en ga zo maar verder.

 37. Donald Dumb

  Dat is aan de rechterkant precies zo, Mick
  Baudet die willekeurig met cijfers tovert en percentages w.b immigratie expres overdrijft om op onderbuiken van rechtsgekkies in te spelen. Rechts verwijt links iets wat ze zelf begonnen zijn.. iets met een pot en een ketel…

 38. RTV OOST

  Prachtig rechts is vaak beter dan de linkse dromers. Dit land is door links een puinhoop geworden, Linkse mensen zijn vaak Lhandverraders en daar is maar 1 toekomst voor. Een schoonmaakactie is op zijn plaats.

 39. RTV OOST

  Ik bedoel daarmee… verbanning naar de ergste plek op aarde…. Schiermonnikoog.

 40. Mick

  Nou dan heb jij zeker gemist dat de cijfers van Baudet gebaseerd waren op het EIB. Al die politici maakte hem belachelijk want hij moest het wel laten doorrekenen door externe bureaus. Toen hij in de kamer voorstelde om het door twee andere bureaus te laten doorrekenen werd die motie weggestemd door degenen die hem zeiden dat hij het moest laten doorrekenen.

  Kijk eens een keer naar de criminaliteitsstatistieken van het CBS en je ziet het probleem wat betreft immigratie en integratie.

 41. Donald Dumb

  Laat die statistieken maar zien dan, Mick
  Dan zie je ook dat in sommige sectoren van misdaad blank wel erg oververtegenwoordigd is. Ligt eraan welke tak van misdaad je uitlicht…

 42. Donald Dumb

  RTV Oost.
  Door welk links precies? Links zit al jaren in de oppositie.
  Wegkijker! Rechts gooit ons land compleet in de uitverkoop…

 43. critikast

  Heerlijk nieuws! Eindelijk gaan de ogen open van programmabedenkers die ervan uitgaan dat een blikje BN-ers open trekken automatisch tot succes leidt. Al die BN-ers wat mij betreft verbannen naar een ver land waar ze moeten gaan werken voor hun brood in plaats van hier te teren op hun “bekendheid”!

 44. [MikE]

  Ik denk dat BNers gewoon uit zijn. Vroeger had het een bepaalde magie, maar tegenwoordig zijn ze net zo mainstream als de rest van Nederland.

 45. Bart

  @Mick Laat maar kletsen. Je hebt gewoon gelijk.

 46. Ik ben links dus ik deug

  Ja maar, ja maar, ned3 heeft bestaansrecht, jongeren en zo, huilie huilie.

 47. Mark

  Die Bram Krikke is al net zo irritant als die Stefano Keizers. Die zat ook al met (plak-)snor bij De Slimste Mens. Mannen met snorren kunnen sowieso niet meer. Peter R. de Vries en Peter Timofeeff hebben ‘m al gedropt. En Ted de Braak komt niet meer aan de bak.

 48. CreaBea

  Ze wouden een gratis format hebben voor de NPO.

  ze vertelde er niet bij dat het hoge kijkcijfers moest halen.

  Wees de volgende keer duidelijker dan ;)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.