Hind wilde na Idols niet in media als integratie-expert

Hind Laroussi koos er in 2003 bewust voor om na haar halve-finaleplek in de allereerste Idols geen mediafiguur te worden dat constant haar licht laat schijnen op integratievraagstukken. Dat vertelt de 34-jarige zangeres in het AD. Laroussi heeft een islamitische Marokkaanse vader en een katholieke Nederlandse moeder. “Ik ben geboren en getogen in Gouda. Ik heb altijd beide culturen omarmd. Beide geloven ook nog, ik zat op een christelijke school en ben islamitisch“, legt ze uit.

Ze weet dus veel van beide culturen. “Maar dat betekent niet dat ik me gedwongen voelde om iets te zeggen over de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Dan moeten ze Ali B maar bellen“, lacht Laroussi.

Het was een bewuste keuze van Laroussi om zich niet op te werpen als een soort rolmodel. “Daar kon ik helemaal niet mee omgaan. Muziek is voor mij voor iedereen, ongeacht waar je vandaan komt, ongeacht welk geloof je belijdt.”

Ik werd regelmatig gevraagd om deel te nemen aan politieke discussies, maar daar heb ik me altijd verre van gehouden. Omdat het niks met mijn muziek te maken heeft. Dan had ik de politiek in moeten gaan.”

Nog altijd hoopt Laroussi om door te breken in de Verenigde Staten. Ze vertelt er uitgebreid over in het interview met het AD, dat u kunt u lezen via Blendle.

Laroussi, die zich in de VS niet Hind noemt omdat die naam Amerikanen doet denken aan billen, gaf vier maanden geleden nog een interview aan Olcay Gulsen voor RTL Boulevard. Dat gesprek ziet u onderstaand:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen