Art Rooijakkers onthult: ‘Ik ben ontmaagd op mijn 17e’

Art Rooijakkers vult zijn zomeravonden op dit moment met het maken van een volstrekt zoutloos praatprogramma, maar 26 jaar geleden had hij wél een topzomertje. Toen is de RTL 4-presentator namelijk ontmaagd. Dat vertelt hij in Het Parool. Rooijakkers doet het niet best met Zomer met Art en kennelijk hoopt hij met pikante details over zijn liefdesleven de zaak een beetje te redden. De presentator pocht in de krant dat hij er vroeg bij was met het bedrijven van de liefde.

Het was 1993, aldus Rooijakkers. “Ik was nét 17 en als trots kereltje baalde ik daarvan. Een paar weken eerder en ik had mijn leven lang kunnen zeggen dat ik op mijn 16de ontmaagd was. Alsof het verschil had gemaakt.”

Nu kan de presentator er goed mee leven. “Sowieso was ik er vroeg bij vergeleken met jongeren van nu. We doen ‘het’ namelijk steeds later, blijkt uit onderzoek. Was in 2012 de gemiddelde leeftijd voor de eerste keer nog 17 jaar, in 2017 later was dat 18 jaar.

Rooijakkers spreekt van ‘een behoorlijke stijging in 5 jaar tijd’. “Betekent dit dat mijn dochters het nog later gaan doen?

Het Parool-artikel waarin hij dit uitzoekt, ‘Liever géén seks, dan een mislukte vrijpartij’, kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen