Henny Huisman: ‘Banksaldo ingestort door RTL-ontslag’

Geplaatst op wo 17 jul 2019 om 9:40

Het banksaldo van Henny Huisman stortte flink in na zijn ontslag bij RTL in 2002. Hij zag in één keer zijn inkomsten opdrogen. Dat vertelt de presentator in de Story. Huismans populaire Soundmixshow werd na zeventien jaar ingeruild voor het eerste seizoen van Idols, dat een megagroot succes werd. De presentator werd bij het grofvuil gezet en keihard ingeruild voor het eerste Idols-duo Reinout Oerlemans en Tooske Ragas. Het had veel impact op het leven van Huisman.

Het was flink slikken, zegt de presentator. “Weet je, ik heb tot mijn tweeënvijftigste geld verdiend. Ik had ooit gehoopt tot mijn pensioen, maar dat ging niet door: ik werd keihard ontslagen door RTL. Daardoor had ik meer dan tien jaar geen regelmatig inkomen.”

Zijn gehele RTL-salaris ging in rook op. “Nou, dan gaat het héél snel hoor, als je van die dure paardenstallen hebt en enorme vaste lasten. Je ziet je banksaldo per dag zakken.”

Eén van de gevolgen is dat hij zijn huis op Bonaire heeft moeten opgeven. “Ik heb het moeten verkopen.

Wil hij voor het geld weer zo graag op tv?  “Nee joh, hou op. Ze vragen me voor de idiootste dingen. Zoiets als Sterren Springen en of ik dan een bommetje wil doen. Allemaal onzin, dat doe ik niet.

Het Story-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
33 Reacties op “Henny Huisman: ‘Banksaldo ingestort door RTL-ontslag’”


 1. Vivian

  Nee, gewoon ingestort door je eigen wanbeleid qua financiën.

 2. Snake Charmer

  Loopt hij nog steeds te janken over dat hij weg moest bij RTL4? LET IT GO!

 3. Mohammed Hassan

  Moeten we even giro 555openen ten bate van Henny Huiman? zodat hij weer lekker door kan leven in zijn luxe leventje.

 4. Minder of Mirjam

  Na 17 jaar hier nog over huilen? Mijn hemel… ik heb toevallig 17 jaar geleden mijn been gebroken. Nou ik loop ook niet meer op krukken hoor, Hennie! Life goes on.

 5. Ronnie

  Hij zit ondertussen nog altijd bijna elke week op Bonaire.. ik denk niet dat we medelijden hoeven te hebben met de beste man.

 6. n

  Wel eerlijk en doe je naam eer aan. Deze man is qua echtheid zoveel echter dan Wendy of Bridget. Reken maar dat die bij RTL en na SBS lagen te bidden dat ze weer werk kregen. Erland en Wendy met hun Porsche, bij verschillende vrouwen kinderen, een noodlijdend blad, rehab en een kapotte discus leven ook van hun salaris.

 7. Snuitje

  Henny, is er nog haver. Hiiiiiiii

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Geef Henny ff een baantje zeg.
  Da’s al de tweede bejaarde deze week die bedelt om geld!?
  Is dit land helemaal de weg kwijt?
  Heeft niemand meer een aow of iets van pensioen?

 9. Bart

  Hij kan wel zeuren en blijft toch steeds proberen de raarste manieren om op tv te komen. Toch is hij toen wel op een schandalige manier aan de kant gezet. Echter kun je ook zeggen dat dit in elk bedrijf gebeurd.

  Ik vond hem een paar maanden geleden erg scherp, ingelezen en met humor als deskundige bij RTL Boulevard. Mag van mij samen met Aran Bade, Angela de Jong en Ron Vergouwen een van de vaste media en entertainment deskundigen worden.

  RTL zou toch ook nog eens een grote talentenjacht moeten proberen waarin men op zoek gaat naar een nieuwe presentator/trice. Dat programma van Gordon vorig jaar snel vergeten. Dat zat op sommige spellen na niet goed in elkaar. Beter pakken ze het format van TV Sterren van Morgen (Veronica) en voegen hier live shows aan toe. Henny zou samen met Ron Brandsteder een van de juryleden kunnen zijn.

 10. Mart

  Ogen uit je kop schamen Huisman….

  De vuilnisman die op zijn 50e wordt ontslagen heeft het wel ietsjes moeilijker dan overbetaalde bnr’s en uitkeringtrekkende 2ehuis bezittende allochtonen.

 11. Pauline

  En loopt daarom na al die jaren nog met zichzelf te leuren. Te genant voor woorden.

 12. pieter baan

  Vivian
  Wed 17 Jul 2019 om 9:46

  Nee, gewoon ingestort door je eigen wanbeleid qua financiën.

  aldus ene vivian die dat zeer goed kan beoordelen….

 13. Karin

  Volgens mij heeft hij zijn zomerhuis op Bonaire verkocht,belasting technisch moet hij natuurlijk wel zeggen dat zijn banksaldo om te huilen is,en wat meneer aan cash heeft achterover gedrukt dat laat hij even achterwege.

 14. Robin

  Ge eens weg met je spam

 15. Donald Dumb

  Idols. Maakt elk leven kapot.
  Gelukkig is het gestopt…

 16. Robert

  Nou Henny vond je op zich wel sympathiek, maar je slaat nu door.
  Jarenlang enorm veel geld verdiend, daar had je met gemak van kunnen leven.
  Dure paardenstallen doe je allemaal zelf, daar had je meteen mee kunnen stoppen had je je huisje op Bonaire nog gehad.

 17. Peter

  Is dit land helemaal de weg kwijt?
  Heeft niemand meer een aow of iets van pensioen?
  lees ik ….

  wen er maar vast aan, dat staat jullie later ook te wachten.
  Je rekent op een eindbedrag qua pensioen/aow en dan komt de politiek jou plukken.

  Als een verzekeraar dat zou doen dan staat de politiek vooraan dat te veroordelen. De overheid betrouwbare partner, no way

  Henny overdrijft uiteraard, heeft compleet bedrijf met paarden, dat noemen ze ondernemersrisico.

 18. DownMan

  Ken je deze nog: de tering naar de nering zetten.

 19. Beerput

  De beerput gaat open:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/16/dubbelrollen-en-argwaan-aan-de-rand-van-het-mediapark-a3967335

 20. o.p. lichter

  Komen we nou nooit van die man af , misschien kunnen we hem een spuitje geven dat hij langzaam inslaapt .dit is voor zijn familieleden toch ook geen leven .

 21. Laurens

  Henny wie? Oh, die man uit de jaren 80 van vorige eeuw. Toen was TV nog heel gewoon.

 22. shrink

  Je gezicht laten verbouwen kost natuurlijk ook de nodige centen. En alle “pizzakoeriers” die op hun scooters langskomen willen ook betaald worden…

 23. Teun-Arie Van der Geelen-Coppen

  Lieve Henny,

  Meat Loaf is niet uit 1969. zoals je gisteren zei in het programma het jaar 1969.
  Wellicht in de war met Demis Roussos, of Ivan Rebroff?
  In ieder geval ben je in de war.

  ps.

  Daar zijn medicijnen voor!

 24. critikast

  En weer een artiest die boven zijn stand leefde en niet aan later heeft gedacht. Geen greintje medelijden Huisman ! Verkoop je stallen en je huis ook nog maar, dan kun je van al dat geld weer boven je stand gaan leven. Zielige man ben je !

 25. Elbert

  Het oogt inderdaad wat “zielig” om Henny Huisman op tv te zien. Een facelift, haren geverfd om er maar niet “grijs” uit te zien. In de glorie jaren misschien te ver boven zijn stand geleefd. Nu is zijn banksaldo gezakt. Waarschijnlijk geen pensioen opgebouwd. Ik snap niet dat Henny zich zo laat verlagen. We hebben het gezien aan Frank Masmeijer hoe het hem is vergaan. Ik had meneer Huisman wat slimmer ingeschat.

 26. anoniem

  Hij heeft geluk gehad… Tegenwoordig word je al vanaf je 40-ste als bejaard beschouwd, door werkgevers die net hun studie hebben afgerond en nog niet helemaal droog zijn achter de oren… :-)

 27. tim

  Zit hij nu in de bijstand dan? tijd voor een reality soap met ex bn’ers: Barbie, Frank Masmeijer, Wesley Snijder, Fred Teeven, Peter Jan Rens, johan Vlemmix, emille Ratelband etcetc

 28. Joop

  Wat een zielige zeikerd, vreselijk dit jankend figuur je bent en blijft een kind.

 29. Trudy

  Aldus Joop de jankerd.

 30. frank masmeijer

  gelukkig zit henny niet zoals ik in de bak

 31. Dennis

  Walgelijke persoonlijkheid is die Henny toch……………..

 32. Kees van Nooy

  Henny is toch de beste tv persoonlijkheid die we hebben. Dat Story verhaal moet je helemaal lezen en dan begrijp je wel waarom hij afgeeft op de EO, ze hebben hem laten vallen en niet andersom!

 33. Janneke

  Hoi Kees, ik ben het idd even gaan lezen(bij Appie) maar het is juist een heel eerlijk verhaal over hem, ik snap dan niet dat het zo negatie op deze site komt. Vreemd hoor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.