Henny Huisman: ‘Banksaldo ingestort door RTL-ontslag’

Het banksaldo van Henny Huisman stortte flink in na zijn ontslag bij RTL in 2002. Hij zag in één keer zijn inkomsten opdrogen. Dat vertelt de presentator in de Story. Huismans populaire Soundmixshow werd na zeventien jaar ingeruild voor het eerste seizoen van Idols, dat een megagroot succes werd. De presentator werd bij het grofvuil gezet en keihard ingeruild voor het eerste Idols-duo Reinout Oerlemans en Tooske Ragas. Het had veel impact op het leven van Huisman.

Het was flink slikken, zegt de presentator. “Weet je, ik heb tot mijn tweeënvijftigste geld verdiend. Ik had ooit gehoopt tot mijn pensioen, maar dat ging niet door: ik werd keihard ontslagen door RTL. Daardoor had ik meer dan tien jaar geen regelmatig inkomen.”

Zijn gehele RTL-salaris ging in rook op. “Nou, dan gaat het héél snel hoor, als je van die dure paardenstallen hebt en enorme vaste lasten. Je ziet je banksaldo per dag zakken.”

Eén van de gevolgen is dat hij zijn huis op Bonaire heeft moeten opgeven. “Ik heb het moeten verkopen.

Wil hij voor het geld weer zo graag op tv?  “Nee joh, hou op. Ze vragen me voor de idiootste dingen. Zoiets als Sterren Springen en of ik dan een bommetje wil doen. Allemaal onzin, dat doe ik niet.

Het Story-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen